Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Havi mekkora fizetéstől...

Havi mekkora fizetéstől lehetne önállósodni?

Figyelt kérdés

a barátnőmmel szeretnék összeköltözni, megbeszéltük, hogy közösen verjük magunkat költségbe, azaz nagyjából mindenki saját magát tartja el (mivel semelyikünk sem keres olyan rohadt sokat).

1 ember mennyiből jön ki? Az albérletet és rezsit közösen fizetnénk, Budapest külterületén.

légyszíves nettó fizetést írjatok, és csak tapasztalt emberek válaszoljanak, ne "élet matematikusok".

Köszi!

2012. jan. 24. 18:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
azt tudom mondani h mi mennyiből élünk. megyeszékhelyen, albérletben, fiatal pár vagyunk, mindketten átlag 80ezer ftot keresünk. ebből meg lehet élni, csak nekünk nem sikerül, mert sokat bulizunk :o
2012. jan. 24. 18:14
 2/12 A kérdező kommentje:

megyeszékhelyen havi 80e-ből meg lehet élni?

az egész jó! :)

2012. jan. 24. 18:17
 3/12 A kérdező kommentje:

nem vagyok pénzleső, de remélem barátnőmnek összejön egy saját kis lakás (lehet hogy örökölni fog egy lakást, csak az a baj, hogy osztozkodnia kell vele és a tesója nem akarja eladni...)

nem akarok pénzleső lenni, de akkor legalább albit nem kéne fizetnünk.

2012. jan. 24. 18:19
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
hát ha nincsenek nagy igényeitek... nekünk 30 az albérlet, a rezsi szintén 30 körül van. így még marad 100ezer ftunk élni, meg enni. de a hónap végére nem sok pénzünk marad.
2012. jan. 24. 18:20
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

Mi kb. 220-240ból élünk havonta, ennyi kell is, ha nem akarunk nyomorogni. Budapest, nem külterület, de nem is belváros. 60 a lakás, a rezsi 40-50 körül. Bérlettel együtt már 130 ezernél tartunk, és ezeken nem nagyon lehet spórolni. Habár vannak olcsóbb lakások, de nekünk az egy szoba nem jött be, tök más az időbeosztásunk. Ha én tizenegyre érek haza, a párom meg reggel hatra megy, akkor zavarja, ha mellette pakolászom, gépezek, viszont én meg nem tudok azonnal lefeküdni aludni. A rezsin megint csak spórolhatnánk, de annak megint csak nincs sok teteje. Egy barátnőm lakik úgy, hogy a konyhát, fürdőt nem fűtik, mert spórolnak. Így ha pl. le akarja borotválni a lábát, akkor bevisz egy lavórban vizet a szobába, ott csinálja. Így neki havi 55 ezerből jön ki az albérlet+rezsi+bérlet, tehát 10 ezerrel olcsóbb, mint nekünk. Ennyiért szerintem nem éri meg fagyoskodni.

Naszóval erre számoljatok kb. fejenként 60 ezret. Ami azon felül marad, azt lehet elkölteni. Ez már egyéni igényektől függ, mi kicsit spórolunk, de nem vészesen, így kb. 50 ezer megy el kettőnknek kajára, a többi kiadásunk meg változó. Van amikor bulizni megyünk, vagy veszünk valami kütyüt a gépbe, mikor mi.

Fejenként 90-100 ezer nettó szerintem minimum kell ahhoz, hogy megéljetek úgy, hogy mellette esetleg egy biztonsági tartalékot is képeztek (mi erre a célra havi 20 ezret teszünk el).

2012. jan. 24. 18:39
 6/12 anonim ***** válasza:

Pesten sajnos nem 30ezer egy albérlet.

Nem tudjuk megmondani, nektek mennyi kell az önállósodáshoz, mert ez az igényeitektől, étkezési szokásaiktól függ.

De amire számolni kell:

kaució

havi lakbér

rezsi (víz, gáz, fűtés, áram, tv, internet), közös költség

bérlet (ez 10ezer fejenként)

kaja, tisztálkodószerek, ruházkodás

telefon

Szerintem fejenként minimum 100ezer ft-ot kell keresnetek, hogy meg tudjatok élni, és legyen annyi extra pénzetek, hogy ki tudjátok váltani a párezer forintos orvosságot, ha úgy adódik.

2012. jan. 24. 18:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát nem, 80-ból nem lehet megélni 1 embernek, ha albérletet, rezsit és mindent maga fizet. az a válaszadó a párjával lakik, az megint más. a költség a rezsi többletet leszámítva ugyanannyi, úgy könnyebb.
2012. jan. 24. 19:27
 8/12 anonim ***** válasza:
A kérdező is a párjával akar lakni, tehát nem az a kérdés, hogy egyedül mennyiből élne meg, hanem hogy ketten mennyiből, egy főre leosztva.
2012. jan. 24. 19:37
 9/12 anonim ***** válasza:

az első válaszadó ezt írta:

mindketten kb 80E Ft-ot keresünk

vagyis 2*80= 160E

na abból meg lehet élni...

2012. jan. 25. 00:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Megyeszékhelyen igen. Budapesten plusz 20 ezer kiadás havonta a bérlet, ha külterületen laknak, az kell nekik.
2012. jan. 25. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!