Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy albérletbe szeretnék költözni, önállósodni, anélkül, hogy megbántanám Őket?
Tisztán és őszintén. Nem kell kertelni. Hírtelen kell lecsapni nem kell előkészíteni a terepet. A lényeg, hogy akkor tedd meg a kijelentést amikor biztos, hogy tudnak rád figyelni. Ha így kezded, hogy régóta gondolkodom rajt akkor tudják, hogy megfontoltad. Mondjad az előnyeit, nem kell rád főzni, költeni. (Új)életet akarsz kezdeni és ez kell az exisztenciális szabadságodhoz.
Én amikor kitaláltam, hogy elutazok Angliába így mentem oda anyuhoz, éppen főzött: Anya beszéltem az Jakabbal és mondta, hogy aludhatok nála, ha ki akarnék menni melózni, meg ő elintézi a meóhelyet. Ezt nem igen lehet megtámadni, mert mindannyian a saját sorsunk irányítói vagyunk és ha biztosítjuk a szeretteinket, hogy biztonságba leszünk el kell, hogy engedjenek.
Sziasztok, Kedves szüleim!Albérletbe szeretnék költözni.
Menni fog?!
#2, #3, #6 Köszönöm.
#5 20 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!