Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! 18 éves lányotokat...

Szülők! 18 éves lányotokat mennyire hagynátok önállósodni?

Figyelt kérdés
18 éves lányotokat mennyire hagynátok,hogy önállósodjon,vagy beleszólnátok az életébe,amíg veletek lakik?Bulizni mennyire engednétek el?Egyedül nyaralni a barátaival?
2011. dec. 31. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha önmaga finanszírozza a dolgait, vagy nekem nem esik nehezemre fizetni, akkor tulajdonképpen "azt csinál, amit akar" helyzet van, de cserébe elvárnám, hogy azért elmondja, hogy mikor hová megy, ha már velem lakik, illetve ne viselkedjen eszetlenül, és ne hozzon fel ismeretlen fickókat.
2011. dec. 31. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
attól függ, hogy mennyire érett a gondolkodása. amúgy hagynám, hogy buliba mennyen, meg nyaralni a barátaival, amennyit csak akar. egyedül akkor szólnék érte, ha a tanulás rovására menne.
2011. dec. 31. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha még tanul és én adok neki enni, meg ruháztatom meg stb.és a szülő házban lakik, akkor 50%-ban hagynám hogy élje az életét: bulizni mehet, ha őszinte és szófogadó, és a jegyei is jók.Egyedül nyaralni a barátaival??hááát, miért ne, hadd menjen.sose lehetsz mindig ott hogy vigyázz rá.nem féltheted a csemetédet mindentől hogy jobb élete legyen.

ha önállósodni akar, akkor bevonnám a háztartásba is: főzni,mosni, takarítani, bevásárolni hogy lássa mennyi az annyi..nem lehet egy 18éves lányt úgy kezelni mintha 10-11 éves lenne.van véleménye, akkor mondja el.minél jobban tiltasz valamit annál jobban akarja.ha engedsz akkor cserébe a szülői is kapjon valamit: őszinteséget!

2011. dec. 31. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
nálunk nincs nagyon önállósodás, nem nagyon engednek bulzini csak évente kétszer és akkor is ismernek mindenkit és nyaralni is így engedtek /péntek du. mentünk vasárnap reggel meg indultunk vissza/
2011. dec. 31. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:

18 évesen jogilag már cselekvőképes egy ember.

A magánéletébe semmiképpen nem szólok bele (buli, nyaralás stb) csak annyit mikor megy, mikor jön, kikkel, hova. Azonban amíg velünk lakik addig kiveszi a részét a házimunkákból, tisztelettel bán szülőkkel, ha még tanul a jegyei jók, ismeretlen embereket nem hoz fel meg ilyenek. Szerintem ez a normális, mert ha 18 évesen nagyon fogod akkor sokáig úgysem fogja tűrni és elköltözik.

2011. dec. 31. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 16 éves korom óta csak barátokkal járok nyaralni. Ők idősebbek nálam így engedtek velük, tudták, hogy megbízhatóak, nem drogoznak, stb. Balatonra járunk évente 1-2 hetet, sosem volt még gond belőle. Jövőre meg már nem kell engedély, mert 18 leszek. Általában én fizettem magamnak, de azért ők is adtak költőpénzt, vagy a szállást fizették ki, mindig megegyeztünk. Kb. 14 éves korom óta járok egyedül vonattal Pestre vásárolni, sosem féltettek, feltalálom magam akárhol. Tömegközlekedéssel sincs gondom, eljutok akárhova, ha nagyon akarok. Bulizni/kajálni/moziba minden hétvégén eljárok kb. 15 éves korom óta. Tudják hogy a barátaimmal szoktam lenni, azt mindig elmondom, hogy hova megyünk, de ezenkívül nem nagyon szólnak bele, nincs megszabva, hogy mikorra érjek haza. A házimunkában nem nagyon veszem ki a részem, de anyuék se, bejárónőnk van. Főzni szoktam, tudok is, meg mosni, mosogatni, stb. Igazából takarítani is tudnék, csak nem kell. Amúgy 2 éve van barátom is szóval túl sokat nem is szoktam itthon lenni, a héten 7-ből nagyjából 3 éjszakát alszok itthon, akkor is barátommal. Szóval minden nap együtt alszunk, csak a helyszín változó. Ebbe se szólnak bele, mindegy, hogy honnan megyek iskolába reggel, csak menjek. Eléggé szabadon engednek a szüleim, de én ennek örülök, sokmindent megtanultam magamtól, úgy érzem, hogy el tudnék látni önállóan egy háztartást, ha mondjuk albérletbe kerülnék. El tudok menni bevásárolni, sőt a pénzt is megkeresem rá, nyaranta szinte végig dolgozok, pedig jól keresnek a szüleim, elég lenne kiejteni a számon, hogy mit kérek, de végig unatkoznám a nyarat, szóval inkább dolgozok. Meg suli mellett is vállalok hétvégente munkát, így mindig van saját pénzem amit arra költök amire akarok. A tanulmányi eredményem is egész jó, 3,6 az átlagom, de főleg az olyan tárgyak húzzák le amikre tudom hogy a későbbiekben nem lesz szükségem (kémia, fizika), amikkel tovább szeretnék tanulni, vagy tudom, hogy felvételihez szükséges lesz, azokból 4-5-ös vagyok, angolból megvan a közép érettségim ami 94% lett, és a nyelvvizsgám, most készülök az emelt érettségire. Úgy gondolom, hogy ezzel a neveléssel nálam semmit nem rontottak el a szüleim, csak még boldogabbá tették a kamasz éveimet, nem kellett otthon idegeskednem, hogy jajj, már megint nem engednek sehova. Mégis mindig tudtam a dolgom a szórakozáson kívül. 17/L
2011. dec. 31. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!