Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék kicsit önállósodni!...

Szeretnék kicsit önállósodni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és nagyon gyerekesnek érzem néha a viselkedésem. Ami szerintem egyelőre nem baj, boldog vagyok. És érthető is, eddig kb. egy burokban éltem, szüleim mindig ott voltak ha segítség kellett, nem volt más dolgom és felelősségem, mint hogy tanuljak. Viszont úgy érzem, lassan kicsit meg kellene komolyodnom és önállóbbnak kéne lennem. Félek, hogy érettségi után rögtön belekerülök a mély vízbe. Pláne azért, mert ha bármilyen lehetőség nyílik a külföldön való tanulásra, akkor nem habozom!

Gondoltam arra, hogy nyáron keresek valami diákmunkát, nem a pénz miatt, inkább hogy felelősség vállalást tanuljak. Van ezen kívül még valami ötletetek?

2012. jan. 27. 00:06
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy nem idén érettségizem, csak jövőre.
2012. jan. 27. 00:07
 2/6 Kriszta55555 válasza:
100%
Tényleg ideje akkor picit a kezdebe venni dolgokat! :) Segíts anyukádnak,intézz több ház körüli hivatalos ügyet,ha tudsz! Mutasd,hogy érett vagy erre a feladatra is! A nyári munka és a külföldi tanulás kiváló ötlet én is fontolgatom (életkor,évfolyamunk stimmel) csak én már 14 éves korom óta "magam ura vagyok" ,mert kollégiumba kerültem,és ez sok mindenre megtanított:)
2012. jan. 27. 00:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Igen, ilyesmire is gondoltam. :) Jó neked, mindig is ki akartam próbálni, hogy milyen kollégiumban lakni! :D És sokkal jobb helyzetben is vagy ilyen önállósodás téren mint én! Köszi :)
2012. jan. 27. 00:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

bocsi az offert, dolyan vagyok mint te. most 21 vagyok, 19 evesen kikoltoztem kulfoldre(barati segitseg). csak mivel en eleinte nem beszeltem a nyelvet, ezert mindent o intezett en amugy is felenk vagyok:)

most majd 1,5 ev utan kezdek feloldodni, eleg sok minden megy magamtol, de most is gyava nyuszi vagyok es tudom jol, hofy neha szornyen gyerekes vagyok:) :(

Most valtok munkahelyet, a burger kingben fogok dolgozni, mert szeptemberben egyetemre steretnek menni es valahogy meg is kell elni;)

es hat a legtobb diak ott melozik, en meg valoszinu kasszas leszek, ami nekem szornyu, mert iszonyat ideges es szerencsetlen tudok lenni, ha enberekkel kell erintkeznem. de abban bizom, hogy ez segit az onbizalmamon es "jobb" ember lehetek:)

tudom ez nem tartozik ide, de jol esett leirni;)

2012. jan. 27. 00:51
 5/6 anonim ***** válasza:
A nyárimunka nagyon jó dolog én 22 éves vagyok, idén végeztem a fősulival. Én 16 éves korom óta dolgozok, igaz nem olyan szuper helyeken, pl. zöldségcsomagoló,gyárak, szórólapozás stb. de nagyon jó volt tapasztalatnak is,mert így tudom,hogy milyen olyan helyen dolgozni, ahova nem kell szakképzettség illetve ahol egy elég szegény réteg dolgozik és ez jobban sarkallt is a tanulásra. Egyébként a felelősségvállalás nem csak a diákmunkával kezdődik, hanem hogy tudsz dolgokról komolyabban gondolkodni. Szerintem ha pl egyetemre akarsz menni,akkor az első félévet töltsd itthon, és utána jelentkezz erasmus programba. És ha lehet, akkor a városodtól távolabbi egyetemet válassz, mert ez megtanít az önállóságra. Egy másik városban magadra vagy utalva,be kell osztani a pénzed meg persze a kaját is magadnak kell megcsinálnod, szóval kipróbálhatod az önálló életet, legyen koleszról vagy albérletről szó. És nem kell messzire menni, én pl. kb. 60 km-re voltam a városomtól. És önállóbb és komolyabb lettem, meg persze szerintem ahogy nő az ember úgy lesz komolyabb is. Szóval lehet fejleszteni, de azért valahol ez egy természetes folyamat is
2012. jan. 27. 20:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazából, szerintem, tudok komolyan gondolkodni. Viszont ezt így nem merem kijelenteni, hogy komoly a gondolkodásom, mert ha belegondolok már két éve is azt hittem, hogy majdnem felnőtt vagyok, milyen komolyan gondolkozom, pedig mennyit változtam 2 év alatt is. :D Úgyhogy 18 évesen mindenki azt hiszi gondolom, hogy mennyi mindent tud, aztán majd rájövök, hogy nagyon nem.:D

Egyetemmel kapcsolatban. Ha bármi lehetőség adódik, külföldre megyek! Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de ez nekem mindent megér. Az, hogy itthon járok egyetemre csak a legeslegutolsó opció, ha már minden kötél szakadt.

Köszi a választ!

2012. jan. 27. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!