Szeretnék kicsit önállósodni! Mit tegyek?
18 éves vagyok és nagyon gyerekesnek érzem néha a viselkedésem. Ami szerintem egyelőre nem baj, boldog vagyok. És érthető is, eddig kb. egy burokban éltem, szüleim mindig ott voltak ha segítség kellett, nem volt más dolgom és felelősségem, mint hogy tanuljak. Viszont úgy érzem, lassan kicsit meg kellene komolyodnom és önállóbbnak kéne lennem. Félek, hogy érettségi után rögtön belekerülök a mély vízbe. Pláne azért, mert ha bármilyen lehetőség nyílik a külföldön való tanulásra, akkor nem habozom!
Gondoltam arra, hogy nyáron keresek valami diákmunkát, nem a pénz miatt, inkább hogy felelősség vállalást tanuljak. Van ezen kívül még valami ötletetek?
bocsi az offert, dolyan vagyok mint te. most 21 vagyok, 19 evesen kikoltoztem kulfoldre(barati segitseg). csak mivel en eleinte nem beszeltem a nyelvet, ezert mindent o intezett en amugy is felenk vagyok:)
most majd 1,5 ev utan kezdek feloldodni, eleg sok minden megy magamtol, de most is gyava nyuszi vagyok es tudom jol, hofy neha szornyen gyerekes vagyok:) :(
Most valtok munkahelyet, a burger kingben fogok dolgozni, mert szeptemberben egyetemre steretnek menni es valahogy meg is kell elni;)
es hat a legtobb diak ott melozik, en meg valoszinu kasszas leszek, ami nekem szornyu, mert iszonyat ideges es szerencsetlen tudok lenni, ha enberekkel kell erintkeznem. de abban bizom, hogy ez segit az onbizalmamon es "jobb" ember lehetek:)
tudom ez nem tartozik ide, de jol esett leirni;)
Igazából, szerintem, tudok komolyan gondolkodni. Viszont ezt így nem merem kijelenteni, hogy komoly a gondolkodásom, mert ha belegondolok már két éve is azt hittem, hogy majdnem felnőtt vagyok, milyen komolyan gondolkozom, pedig mennyit változtam 2 év alatt is. :D Úgyhogy 18 évesen mindenki azt hiszi gondolom, hogy mennyi mindent tud, aztán majd rájövök, hogy nagyon nem.:D
Egyetemmel kapcsolatban. Ha bármi lehetőség adódik, külföldre megyek! Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de ez nekem mindent megér. Az, hogy itthon járok egyetemre csak a legeslegutolsó opció, ha már minden kötél szakadt.
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!