Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Befogadjam őket? Kicsit félek a férjtől.
Barátnőm elhagyta a férjét. 4éve voltak házasok, van egy 20hónapos kislányuk. A férj egy vadbarom, sokszor, minden ok nélkül is, verte szegényt. Én náluk voltam bejárónő, úgy ismerkedtünk meg, de egy veszekedés kapcsán kidobott. Szerencsére és az ő szerencséjére is, én megúsztam szóbeli szidalmakkal, de a csajt félig agyonverte utána.
Már sokszor szeretett volna a lány lelépni, de soha nem mert, tudta, hogy a férj nem engedné el soha. Most összeszedte a bátorságát ls lépett. Viszont nincs hova mennie, nincs hol bújkálnia.
Hozzám fordult segitségért. Pár napra gond nélkül be tudom fogadni, de nincs munkája, nincs csak egy kevés pénze, viszont van egy állandóan zaklató és fenyegető férje. Egyenlőre fogalma sincs róla merre vannak, de mi lesz ha megtudja?
mit tegyek? Védjem őket vagy inkább magamat és maradjak ki az egészből?
ha befogadod őket, akkor benne van a pakliban, hogy a férj leszakítja az arcodat, ha kiderül.
ha nem fogadod be őket, akkor meg a lelki ismereted nem hagy majd nyugodni.
nem irigyellek, ez az a helyzet, hogy bárhogy döntesz=rosszul döntesz:/
szerintem te is örülnél neki,ha csak pár napra is,de elbújhatnál valahol a bolond férjed elöl!
én is voltam hasonló helyzetben,nekem akkor a barátnöm nemet mondott,egy világ tört össze bennem,hogy sehogy nem tudok kitörni abból a nyomorból!pedig csak egy hetet kértem!
nem vagyok cigány. a barátnőm sem. ez, képzeld, előfordulhat magát intelligensnek és kultúráltnak nevező egyéneknél is. a barátnőm fiatal anyuka, a férj jólmenő ügyvéd. megaluxus körülmények közt élnek és mégis.
énis attól tartok, ha nemet mondok akkor a barátságot veszítem el. ráadásul cserbenhagyok.
Emberi szempontból be kellene fogadnod néhány napra. De ha nincs se pénze,sem állása,akkor meddig tudnád vendégül látni?
Forduljatok a NANE Egyesülethez. Ők talán tudnak segíteni nekik Ideiglenesen anyaotthonba is elhelyezhetik,segíthetnek állást találni és a férj elleni lépésekben is.
Én gondolkodás nélkül befogadnám őket! + mennék intézkedni helyette, hogy nehogy az utcán kapja el a férje.
Először a családsegítőbe, gyámügyre. Ott segítenek a hogyan tovább kérdésben. A barátnődnek nincsenek szülei? Testvére? Unokatestvére? Fel kell venni velük is a kapcsolatot és jelezni, hogy bajban vannak!
menjen anyaotthonba.
ott a LEA, vagy más anyaotthon, van vagy 100 az országban. ott jogi segítséget is kap és meg is védik.
Ha rendszeresen bantalmazta, akkor arrol hatosagi bizonyitvanyt tud kiallitani, es ezzel mar tudja bizonyitani azt, amit allit!
A Rendorseg a segitsegere lenne, de ahhoz bizonyitekokra van szukseg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!