Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Befogadjam őket? Kicsit félek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Befogadjam őket? Kicsit félek a férjtől.

Figyelt kérdés

Barátnőm elhagyta a férjét. 4éve voltak házasok, van egy 20hónapos kislányuk. A férj egy vadbarom, sokszor, minden ok nélkül is, verte szegényt. Én náluk voltam bejárónő, úgy ismerkedtünk meg, de egy veszekedés kapcsán kidobott. Szerencsére és az ő szerencséjére is, én megúsztam szóbeli szidalmakkal, de a csajt félig agyonverte utána.

Már sokszor szeretett volna a lány lelépni, de soha nem mert, tudta, hogy a férj nem engedné el soha. Most összeszedte a bátorságát ls lépett. Viszont nincs hova mennie, nincs hol bújkálnia.

Hozzám fordult segitségért. Pár napra gond nélkül be tudom fogadni, de nincs munkája, nincs csak egy kevés pénze, viszont van egy állandóan zaklató és fenyegető férje. Egyenlőre fogalma sincs róla merre vannak, de mi lesz ha megtudja?

mit tegyek? Védjem őket vagy inkább magamat és maradjak ki az egészből?

2011. ápr. 24. 18:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

TUdja a férj, hogy hol laksz?

Ha nem, 100%, hogy befogadnám őket.

De mindenképpen be kellene, legalább addig, míg nem kapnak segítséget.

Nézzétek át ezt:

[link]

Pláne hogy gyerek is van, sokkal jobban segítenek.

2011. ápr. 24. 18:51
 12/20 anonim ***** válasza:
31%

Biztos le leszek pontozva a sok ősasszony által, de jobb az ilyesmibe nem belefolyni... Tudom, mondtad, hogy veri a vadbarom férje, de ugyanakkor nincs munkája, nincs pénze, viszont van egy kisgyereke... Ha pár nap múlva rájön, hogy a férje nélkül a "mindenre van pénz"-nek is vége, lehet, hogy visszamegy hozzá, és akkor te jössz ki rosszul a dologból - a nő is ellened fog fordulni. (Megtörtént eset).

Segíts neki szállást találni, akár kísérd el a rendőrségre feljelentést tenni, de ennél jobban ne avatkozz bele!

2011. ápr. 24. 18:59
 13/20 A kérdező kommentje:

nincs semmi nyoma az eddigi bántalmazásának. nem volt rendőrségen soha.

azt hiszem, pár napra belefér, de nem szeretném, hogy kiderüljön, nálam vannak. attól is tartok, ha később mégis meggondolja magát akkor már nálam keresné a férj. nekem még nincs családom, de közös jövőt tervezünk a párommal, nagyon belerondítana egy zaklató a terveinkbe

2011. ápr. 24. 20:04
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
Persze, hogy befogadnám, a barátnőm! Valószínű, hamar kapna helyet anyaotthonban, v. az előzőekben megadott segítőszolgálatok tudnának segíteni. Addig viszont nem hagynám cserben, val. pár napról van szó! (Megjegyzem, voltak akik idegen zsidókat bújtattak a háború alatt, sokkal nagyobb fenyegetettségben, remélem, ma is vannak ilyen emberek, és nem "nem folynék bele".)
2011. ápr. 24. 20:09
 15/20 anonim ***** válasza:
11%

19:27-es, köszönöm, hogy megerősítettél az eddigi véleményemben! Valóban, a hozzád hasonló, azonnal "lebunkózó-parasztozó" emberkékre gondoltam...

De az igazán meghat, hogy megengeded, elmondjam a véleményemet...

Más: a paraszt igazából mezőgazdaságban dolgozó egyén, tudtad?

2011. ápr. 24. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:
85%

Pedig sokkal gyakrabban előfordul, hogy meggondolják magukat, mint azt sokan képzelik... és ha valóban fél a férjétől, akár odáig is eljut, hogy téged hibáztat majd a férj előtt azért, mert egy időre elhagyta.

Nem el akarlak riasztani a segítségnyújtástól, az valóban szép és természetes dolog, de tudd, mi az, amit vállalsz vele. Itt sokak véleményével ellentétben, a segítségnyújtás nem kötelező, főleg nem a saját károdra!

2011. ápr. 24. 20:40
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ne hagyd magára ebben a helyzetbe... szinte csak rád számíthat..:S főleg ha ott van a kislánya is.. ha a férje zaklatja esetleg forduljatok a rendőrséghez..
2011. ápr. 24. 20:40
 18/20 anonim ***** válasza:
25%

És te teljesen biztos vagy benne, hogy a férj tényleg bántalmazta a barátnődet? Nagyon sok nő ezt találja ki és hazudja fűnek fának, hogy a saját pénzéhességét álcázza.

Szerintem ne fogadd be őket, mert ha netán tényleg bántotta őket, akkor csak magadra is bajt hozol, ha meg nem, akkor fedezel egy hazugságot. Te jól sehogy sem jöhetsz ki belőle.

2011. ápr. 26. 11:28
 19/20 anonim ***** válasza:
37%
No és mi van a làny csalàdjàval? Magam részérôl biztos befogadnàm... Apàm egyszer az orszàg màsik végérôl menekìtette haza anyàm kérésére az anyàm hugàt a kislànyàval egyûtt, ott is volt verés, megcsalàs, és még a kislànyàt is el akartàk venni tôle... Talàn az is jò lenne, ha màsik vàrosba menne a baràtnôd, de leginkàbb a csalàdjàt kellene bevonni, nem téged, no persze ha van neki! Kitartàs, majd vàlaszolj!
2011. máj. 1. 00:18
 20/20 A kérdező kommentje:

Végül befogadtam őket. Félve, de engednem kellett a lelkiismeretemnek. Elkísértem egy családsegítőbe, találtak egy anyaotthonos helyet nekik, itt maradhatnak akár fél évet is. Az elmúlt napokban csak telefonon kereste a férj, nemderült ki, hogy hol vannak. A családja is igyekszik támogatni, de a családsegítő sem javasolta, hogy hozzájuk költözzön. (könnyű fellelhetőség miatt). Most megpróbál munkát keresni, bölcsiben elhelyezni a gyereket és saját lakást találni. A héten beadja válókeresetet is, talán happyendessé válik a sztori.

Köszi a segítséget mindenkinek!

2011. máj. 2. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!