Melyik a nagyobb felelősség? Házasság vagy gyerek?
Szerintem a kettő egymás nélkül nem működik. Nem szülnék gyereket házasságkötés előtt, és nem mennék hozzá olyas valakihez, aki nem szeretne gyereket.
Egyenrangú felelős döntés mindkettő, bár az igaz, hogy egy gyerekvállalás komoly feladat, főleg, ha első gyerekről van szó.
Én is azt gondolom, hogy a párod nem gondolta át, mit mondott.
Azt gondolom továbbá, hogy gyermeket nevelni lehet egyedülállóként is, de az élettársi kapcsolat nem egyenlő egy házassággal.
23/L
Gondolom ő most el van varázsolva, és bele van bolondulva a gyerek témába. De házasodni nem akar, mert akkor fel kellene adnia az életét stb.
Most őszintén nem tudom mit képzel, azt akarja, hogy szülj neki de el nem akar venni mert akkor már nem csajozhat, vagy mi járhat a fejében? :)
Szerintem 19-20 évesen még korai a baba is és a házasság is!
Szerintem előbb mindenképpen házasodjatok majd össze és aztán 1-2 év után ha úgy gondoljátok jöhet a baba. A gyerek mindenképp komolyabb dolog, hiszen ha már megvan nem tudod lerakni valahová, hogy neked már nem kell. Elválni el tudsz, de a gyerekkel egész életedben törődni kell.
Kell neki, ruha, pénz, gyógyszerek, és ami a legfontosabb szeretet és nevelni is kell, foglalkozni vele.
A házasságból kiléphetsz ha nem sikerül. de a gyereket nem vonhatod vissza.
Tanulj a 18:05-ös válaszoló hibájából! Ne akard magad a későbbiekben éppen úgy vigasztalni, mint ő!
(Mielőtt a 18:05-ös válaszoló lepontozna, megjegyzem, hogy én az ő válaszát hasznosnak találtam! Most már pontozhatsz le, ha akarsz!)
Ez tenyleg nem is lehet kerdes, mert ez egyertelmu szerintem! Egyertelmu, hogy egy gyerek iszonyat nagy felelosseg egy gyerek orokre szol! Egy hazassag? Talan, jo esetben orokre. De ha osszevesztek akkor elvaltok, es te mesz jobbra az ex megy balra. Ezt a gyerekeddel nem tudod megtenni, neki nem tudod mondani hogy meguntalak es menjel jobbra en megyek balra!
A baratod meg eleg nagy gyerek!
Meg eljetek, tanuljatok, dolgozzatok, sporoljatok penzt es legyen elet tapasztalatotok mielott babat vallaltok!
A baratod pedig ugy gondolta, hogy hazasodni meg nem akar hiszen akkor le lesz kotve, viszont a baba johetne, hiszen ha osszevesztek ugyis te mesz a babaval. Te mar nem, o viszont ugyanugy elhetne tovabb az eletet hiaba lenne mar apa! Kethetente elvinne a gyereket lathatasra es fizetne gyerektartast, ennyi. Viszont neked!!!! O, inkabb nem irok mar tobbet.
Tanulj most es felejtsd el hogy mostanaban babat vallalsz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!