Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vezeték nevet változtatok,...

Vezeték nevet változtatok, milyen nevet ajánlotok? Lent

Figyelt kérdés

Nincs a családban senkinek olyan vezeték neve ami illene a nevemhez és tetszene is. Az egyik ükapám neve Pauly volt, de őt nem ismertem, ez az egyik ami tetszik. Van valami ötletetek?

A nevem Ráhel.

2012. febr. 17. 13:53
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az anyukám se a szivem csücske:) Az Orbános meg van egy mondás miszerint megsérteni nem lehet csak megsértődni, ha nem lenne problémám a nevemmel akkor szerintem is vicces lenne és nevetnék rajta csak sokat bántottak miatta ezért már nem tudok rajta mosolyogni sem:(

Hát még vacilálok h melyik legyen, a Pauly egyre jobban tetszik. Még izlelgetem a többit és döntök:)

Köszi!:)

2012. febr. 17. 21:14
 42/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Pauly nagyon jó választás,főleg gy végig olvasva az elöttem lefolytatott párbeszédeket. Családi kötödés, nemesség :)

Nekem a Pauly névről a Paula női név jut eszembe, ami most az egyik kedvenc lánynevem :)

Szép neved van és a Pauly Ráchellel biztosan egyedi lennél.

A Szigeti is tetszik, de a Pauly szerintem jobb!

Majd ird meg végül hogy döntöttél!

2012. febr. 17. 23:00
 43/55 anonim ***** válasza:
73%

Gergely-Pauly Ráhel

Herczeg-Pauly Ráhel

2012. febr. 18. 00:39
 44/55 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a Pauly nem igazán tetszik, nekem is a pulikutya jut róla eszembe, meg egy barátnőm, akinek az a vezetékneve, hogy Paulik.

A felsoroltak közül a legjobban a Herczeg tetszik. Egyébként meg a sajátom. :D [és nem az elfogultság miatt, a nevemet pl utálom - nekem is zsidó nevem van, de persze nem emiatt]

2012. febr. 18. 02:31
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök jól hangzik a Pauly Ráhel.
2012. febr. 18. 03:24
 46/55 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg vehetnél fel kettőt,sztem marha jól hangzik.A Pauly túl rövid,de jó.

Én is felvettem a férjemét,megtartottam az enyémet is,mindkettő nemesi,nagyon menő:o))))))

2012. febr. 18. 07:51
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nagyon tetszenek a természettel kapcsolatos vezetéknevek (Mezei, Hegyesi, Erdei, Pataki) és úgy általában aminek van értelme, és szép fogalmat takar (Ötvös, Kis, Falusi) :) Nekem nagyon ritka vezetéknevem van, de nem szeretem, mert nem jó a hangzása, és nekem is zsidó nevem van: Anna, de én odavagyok a zsidó nevekért. a gyerekeimnek is ilyen bibliai neveket akarok adni (Mihály, Mária, Mirjam, Márta Hanna, János, Péter, Erzsébet, Magdolna-ezek annyira tetszenek) A Ráhel is gyönyörű név, ugyanúgy bárányt jelent, mint az Ágnes, de szerintem annál lágyabban hangzik :) Fontos a nevek jelentése :) Legalábbis szerintem :)

21L

2012. febr. 18. 15:27
 48/55 anonim ***** válasza:
72%
Utána néztél, hogy hogyan lehet megváltoztatni a vezetéknevet? Nem úgy van, hogy csak úgy felveszel valami nevet, ami tetszik! Van rá valami jogszabály.
2012. febr. 19. 08:53
 49/55 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként a Ráhelt hogy becézik?
2012. febr. 19. 10:09
 50/55 A kérdező kommentje:

Még nem néztem utána hogyan működik, majd személyesen akarom megbeszélni egy hozzáértővel, csak a héten otthon voltam (zsákfalu és messze van az okmányiroda).

Engem nem becéztek, volt egy időszak mikor az oszt.társaim Racinak hivtak. Rákis az is becézője ami már önállósult is.

valószinűleg Pauly leszek:) Köszi!

2012. febr. 19. 11:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!