Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vezeték nevet változtatok,...

Vezeték nevet változtatok, milyen nevet ajánlotok? Lent

Figyelt kérdés

Nincs a családban senkinek olyan vezeték neve ami illene a nevemhez és tetszene is. Az egyik ükapám neve Pauly volt, de őt nem ismertem, ez az egyik ami tetszik. Van valami ötletetek?

A nevem Ráhel.

2012. febr. 17. 13:53
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
70%
Mi a bajod a neveddel?
2012. febr. 17. 14:29
 22/55 A kérdező kommentje:

Azért szeretném megváltoztatni, mert egész életemben kisebbségi komplexusom volt és cikiztek is és már 3-4 évesen elhatároztam hogy majd megváltoztatom. Emellett az apámmal is megromlott a kapcsolat (3éve nem láttam, de nem részletezném a dolgokat). A párom vezeték neve Oláh és ez semmivel sem jobb a Rácz-nál.

Az Orbános nem volt vicces...

A Pauly egyébként nemesi származású emberek vezetékneve volt, mint pl a gróf ükapám. Ezért is tetszik, meg szerintem ritka.

2012. febr. 17. 14:30
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
nekem ezek közül a Herczeg tetszik
2012. febr. 17. 14:30
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

A családodban előforduló vezetéknevek közül sem tetszik sajna egyik sem. Persze nyilván neked kell, hogy tetszen, de szerintem nem is mennek a Ráhel névhez.

Én valami szép, finom, elegáns nevet választanék magamnak.

Pl. Nemes vagy Ötvös (ez mégiscsak egy presztízs foglalkozásnév, hiszen régen ékszerkészítéssel foglalkoztak)

Vagy egy kedvelt híres ember után nevezném el magam, persze olyan után, akinek olyan a vezetékneve, hogy felvehető bárki számára.

2012. febr. 17. 14:31
 25/55 anonim ***** válasza:
62%
Jó,a Ráhel miatt meg mindenhol ahol olvassák zsidónak gondolnak majd.Ha meg látnak akkor látják,hogy roma vagy lehet Tóth,Kovács,vagy Rácz.Nem mindegy?:-)
 26/55 anonim ***** válasza:
86%
Vagy a Kedves családnév is gyönyörű. Lágy, kifinomult, nőies.
 27/55 anonim ***** válasza:
34%
A Kohn is szuper!! XD XD
2012. febr. 17. 14:36
 28/55 A kérdező kommentje:

Pont ezért nem akarom felvenni a párom nevét (Oláh) és a sajátomtól is meg akarok szabadulni. Nem vagyok se zsidó se roma és a családom sem!

Koncentráljatok a kérdéseme! Léccike:)

2012. febr. 17. 14:36
 29/55 anonim ***** válasza:
54%

Tényleg nem vagy se zsidó,se roma?Rácz Ráhel névvel?Szüleid igen humoros hangulatban lehettek:))

Amugy sztem a Ráhel szép név.

2012. febr. 17. 14:39
 30/55 A kérdező kommentje:

Mindezek mellet anyukám ősmagyar beállítottságú én is kivagyok XD

köszi:)

2012. febr. 17. 14:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!