Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vezeték nevet változtatok,...

Vezeték nevet változtatok, milyen nevet ajánlotok? Lent

Figyelt kérdés

Nincs a családban senkinek olyan vezeték neve ami illene a nevemhez és tetszene is. Az egyik ükapám neve Pauly volt, de őt nem ismertem, ez az egyik ami tetszik. Van valami ötletetek?

A nevem Ráhel.

2012. febr. 17. 13:53
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%
Váradi?
2012. febr. 17. 14:40
 32/55 anonim ***** válasza:
67%

20.

A hangzása parasztos. Csak leírva látszik, hogy y-os, kimondva nem gondolná senki.

2012. febr. 17. 14:41
 33/55 anonim ***** válasza:
77%
Hát anyukád leánykori neve esetleg? Az egy fokkal közelebb állhat hozzád időben és érzelmileg is, mint az ükapád. Mindemellett szerintem a Pauly elég jó választás lenne, büszke lehetsz rá, ha gróf ősöd van, nekem ez a legszimpatikusabb.
2012. febr. 17. 14:57
 34/55 anonim ***** válasza:
100%

A Paulyval jól hangzana sztem, és egyébként is olyan könnyed, légies.

Pár tipp mellé: Késmárki, Szalontai, Almási, Nánási.

2012. febr. 17. 15:10
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem a következő vezetéknevek tök jól hangzanak:

Szentesi, Debreceni, Somos, Szemerey, Ötvös, Kedves, Tatai, Véghelyi.

Gratulálok azoknak, akik szerint a név eredetéből lehet ám következtetni vallásra meg származásra. Jaja, én Judit vagyok, azt jelenti zsidó nő, hát tuti biztos, hogy zsidó vagyok. A vezetéknevem meg Horváth, az meg állítólag tipikus roma vezetéknév. Akkor én most mi vagyok zsidó cigány? Hát köszi.

A Ráhel angol változata a Rachel, az már nem is hangzik olyan zsidósan nem? Gyökerek...

2012. febr. 17. 15:34
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de sajnos tényleg igaz, hogy a Ráhel zsidó név, a Rácz vezetéknévvel szerinte semmi gond sincs.

Valaki azért írta, hogy Orbán legyél, mert már ott van egy Ráhel, de szerintem ebben nincs semmi sértő...:-)

A Pauly és a a Herczeg szép név, ha már csak a vezetéknevedet akarod megváltoztatni..

2012. febr. 17. 15:59
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Doman vezetéknév is tetszik.

Esetleg úgy, hogy "Dohman" . Bár szerintem a Nohab is jó.

Egyébként szerintem szép a neved. :) Nekem is héber eredetű keresztnevem van bár a tiéd jobban tetszik. Enyém túl gyakori.

2012. febr. 17. 16:08
 38/55 anonim ***** válasza:
87%

Zsidó név? Igen? Nagyon jó.

"A bibliai (elsősorban ószövetségi) nevek közül igen sok bejutott a magyar névrendszerbe, így a ma használatos keresztnevek igen jelentős hányada zsidó eredetű, de ez nem csak Magyarországon van így, mert a legnépszerűbb nevek szerte a világon ebbe a kategóriába tartoznak: János, József, Gábor, Mária, Judit, Eszter. A zsidó nevek azonban nem eredeti alakjukban terjedtek el, hanem a biblia latin fordítása nyomán, így a magyarban is a latinos alakjuk honosodott meg."

Ilyen nevek még: Jónás, Ráhel, Lea, Hágár, Zsuzsanna, Dávid, Jób, Márta, Noémi, Gedeon, Sámson, Salamon, Tamás, Izsák, Anna, Sára, Simon, Benjámin, Abigél, Illés, Éliás, Lázár, Erzsébet, Dániel, Emánuel, Gábor, Mihály, Jozefa, János, József, Máté, Mátyás, Zakariás.

Hát ezek pontosan ugyanabba a kategóriába tartoznak, mint a Ráhel. Úgyhogy be lehet fogni a zsidó nevezést. Tudatlanok.

"Fájdalom.. a Ráhel zsidó név..." A Jancsi is az...

2012. febr. 17. 16:11
 39/55 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Pauly jó!
2012. febr. 17. 17:12
 40/55 anonim ***** válasza:
100%
A Szigeti tetszik nekem is.
2012. febr. 17. 19:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!