Más is érezte már azt, hogy mintha a férje/párja takarítónője lenne?
Lassan 2 éve vagyunk együtt.
Reggel azzal kezdődik a nap, hogy kimegyek a konyhába reggelizni, de előtte kidobok 2-3 szemetet ami az asztalon, földön maradt, felsöpröm a kenyérmorzsát, letörlöm a kávé és cukormaradványokat.
Párom sokszor előbb kel, vagy éjjel felkel, ezért hiába hagyok este rendet.
Ha mondom neki, hülye vagyok, beképzelem a dolgokat.
Nagyjából sejtem, hogy a legtöbb férfi ilyen, ami még ennél is rosszabb, az olyan férfi, aki még le is csesz, ha valami nem csillog-villog, ilyenben is volt részem, az ilyen férfit sem hiányolom.
Hogy lehet ezen változtatni, vagy fogadjam el, hogy ha tisztaságot akarok, takarítsak egyfolytában?
Sajnos van, ahol az otthagyod a kuplerájt módszer nem jön be :)
Én nem mosogattam utána a feleslegesen elhasznált dolgokat (nehogy már a sajthoz meg a kolbászhoz 2 különböző kés kelljen, stb, stb...), nem porszívóztam fel a morzsákat amiket elegánsan lesöpört az asztalról, és nem mostam le a foltokat az asztalról.
Nem szedtem fel utána a szennyest a földről, és nem dobtam ki az ágy mellett hagyott szemeteit.
Egy hét után hányingerrel kitakarítottam, merthogy még a mosatlan is ott rohadt a mosogatóban, a párom csak azt mosta el, ami éppen kellett neki.
Lett egy jó nagy veszekedés, azóta picit moderálja magát, de per pillanat megint itt van utána a kupi :(
Mivel nem ismerem a párodat, sok tanácsot nem tudok adni, próbáld meg még egyszer megbeszélni vele, hogy te aztán mostmár nem fogsz semmit takarítani, ha nem fejezi ezt be :)
Köszönöm a válaszokat, úgy látszik nem vagyok egyedül :)
Mostanában kezdtem el neki jobban mondogatni, hogy jobban ügyeljen a tisztaságra, de csak jön le neki, hogy kötekedek. Az igaz, hogy az eleje óta pár dolgot "megtanult".
Úgy látszik nálunk az a verzió marad, hogy kénytelen vagyok elpakolni, az sajnos nem jön be, hogy otthagyom a dolgokat, mert ő nem pakolja el. Volt, hogy nem szedtem fel a használt zoknit a földről, csak mikor már több napi adag volt ott.
De ha rögtön rászólok, az viszonylag jó megoldás, lehet, hogy így megtanulják.
máskor éri el azt a szintet, amikor zavarni kezdi a rendetlenség. téged hamarabb. ennyi. felnőtt embereket nem feltétlenül kell apróságokban megváltoztatni. ő ilyen, te meg olyan.
aki lecsesz érte, az más tészta, neki meg lehet mondani, hogy nem vagy házvezetőnő és húzzon a francba :)
soha nem nyerhetnek a rendszeretők a rendetlenekkel szemben, mert kigányolni egy lakást órákig tart, rendetlenséget meg 5 perc alatt is lehet csinálni. vagy keress olyat, aki veled egy szinten van, vagy fogadd el ilyennek.
30N
12:39
Ez tetszik, jól betanítottad :-D
Igen, elkapattad, jól írta itt az előző válazoló.
Amúgy érdekes nekem eddig olyan barátaim voltak, akik rendesek, takarítanak, mostani párom is rendmániás.
Viszont ez a probléma szerintem azért fordul elő ilyen gyakran, mert ahogy megfigyeltem, a családokban szinte mindig kiszolgálják a fiúgyermeket az anyák, míg a lánytól többet várnak el...pl. nálunk is a "drága" kisöcsém-huszonéves ló- egy tányért nem mosogatna el, és amikor hazautazom édesanyám elvárná azt, hogy takarítsak utána, vagy hogy főzzek rá. Ezt utána ezek az anyuka által elkapatott fiúgyermekek tovább viszik kapcsolataikba...és sok nő hajlamos boldogna kiszolgálni őket.
Én is valahogy úgy vagyok vele, hogy nem egy (két éves) fiam haen kettő van.
TAkarítok, felmosok s megyek boltba, estére ott a kiöntött joghurt, a morzsahegy, s mosogatóban a porcelánra ráhajítva a kormos lábos, pohár, esetleg pár játék orvúl az ajtó elött amibe beleléphetek. Ő pedig csillogó szemmel közli velem megvolt a vacsora, baba alszik, s lám míly ügyes, a tányér se hagyta elöl! :D
Félévente egyszer van ilyen "megbeszélésünk" hát akkor igyekszik is de elfelejtődik.
Volt, hogy munkából hazajött, vetkőzött s már boxerben, zokniban volt én meg rákíáltottam ilyedten: "Úristen vedd le gyorsan őket nehogy megharapjanak!Nem vérzel sehol?!
Nemértette mi bajom de közöltem vele: "Tudod éjjel mikor alszol én látni szoktam ahogy a földről belemásznak a szennyestartóba! Szóval ha mászni tudnak akkor élnek ergo haraphatnak is!" mivel mindig 20cmre a szennyes mellé teszi őket sose bele. :D
Jót nevetett s rájött a dologra. Azóta azonban ismét mászkálnak éjjelente az alsógatyák...
Egyszer volt egy balhé mikor kiakadtam nagyon, mer vendégeket vártunk, mindent szépen tisztogattam s láttam sorra a bűnjeleket ahogy koszolt, mindig abba a szobába ahol épp volt. Mondtam, oké, csinálom de neki akkor az a kutyakötelessége, hogy megóvja a kezem munkáját. Na akkor most már ő is segíthet, itt a kefe, a tisztítószer, pucolja ki a kádat majd a wc-t.
Nemtudta s rámkiabált, hogy mégis mit hiszek, mi ő cseléd?! Na akkor volt hadelhad!
Azóta csak egyszer tört el a kezében a felmosó XD
Nálunk én félek a söprűtől, úgyhogy általában Ő takarít. Én főzöm és mosok. Persze ez nem törvény, van, hogy más a felállás.
Amúgy valaki ráérzett a problémára, az kevésbé hajlamos a rendrakásra, akinek mindent megcsináltak gyerekkorában és még később is.
23N
Én már most mondogatom anyának, hogy a leendő menye (az én leendő sógornőm), úgy fog szidni minket, hogy csak na!
Öcsém el van kapatva rendesen. Volt olyan, hogy mondtam neki, pakolja el az ő SAJÁT ruháit, erre visszafordult, és közölte, hogy "nem vagyok a csicskásod!" Igaz, volt vagy 10 éves. Mellé vagy olyan nő kell, aki elkapja a grabancát, és megtanítja a házimunkára, vagy olyan, aki boldogan takarít helyette.
A szüleim közel 20 évig voltak házasok, apa talán 2x-3x mosogatott el. Ennyi volt a házimunka. Bár, ha sok vaj volt a füle mögött, ő csinálta a vasárnapi ebédet (mosogatni már nem mosogatott utána).
Én talán először a "hagyom a rendetlenséget" dolgot próbálnám meg, viszont ha nem venné észre magát, olyan patáliát csapnék, hogy na. Nem bírom az értetlenséget.
Öcsémet is nevelem. Újra.
Attól is függ, hogy te dolgozol-e valahol. Ha dolgod felöl ráérsz, mert egész nap otthon vagy, ő meg dolgozni jár éjjel, be b*szna ha minden morzsát eltakarítana naga után. Ha éjjel kell felkelnem, én sem mosogatok el, meg ilyesmi. Meg vár az.
Amúgy én 25 éves férfi vagyok, nagyjából 7 hónapja költöztem el otthonról egy kertes házba (2 hektáros kerttel :D), és azóta úgy takarítok, mint a kis angyal. A menyasszonyom még tanul, hét közben nincs itthon, nekem kell főznöm, mosnom, takarítanom. Nem értem a nők mit tudnak a házi munkán nyervogni, nekem egyáltalán nem esik nehezemre. Tény, hogy a főzésen kívül a legtöbb házimunkára sajnálom az időt, de megcsinálom, mert nem akarok mocsokban élni. Nem esik nehezemre, elég szépen meg is csinálom, bár van még hova fejlődni. Szóval nem minden férfi trehány, és az sincs kőbe vésve, hogy az marad. Az biztos, hogy b*sztatással nem lehet célt érni, nem értem miért folyamodik ehhez a legtöbb nő. A sztereotípiák helyett inkább el kellene mélyedni a kérdésben, hogy miért alakult ez így? Dacból, a piszkálás miatt? Vagy úgy érzi, hogy mivel anyagilag ő tartja el a családot, így elvárja, hogy a házimunkában már ne kelljen részt vennie? Mindkettő jogos amúgy. Inkább beszélgessetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!