Lehet erre valami megoldás, vagy ez már így marad?
Keresztanyámnál sajnos 2 éve megtört valami.
35 éves,és nem lehet gyereke,a férjével él együtt egy családi házban.
10 éve eljár magán lakásokra,és takarításból él.
Eleinte nem volt olyan vészes,ártatlan beszólásokkal kezdődött,de mostanában olyanokat mond,hogy az utcákban robotok szaladgálnak,meg a férje fenn ül a napon,és őt figyeli.Egyik rokonával sem foglalkozik,csak velem,én vagyok az egyetlen akit elvisel.
Ezért anyámék azt mondták h menjek át hozzá néha.
De nekem is olyanokat mond,hogy miattam lett megfázva,mert
olyan sugarakat küldtem rá,meg a virágjait kilövöldöztem a telefonommal.Meg kidob teljesen jó,új dolgokat a kukába,mikor nem tud magáról,ezért át kell kutatni,mert volt h a saját telóját kidobta.Észrevette hogy nézni szoktuk,majd ezt az üzit hagyta egy papíron.
"a véres tamponomat is nézzétek meg"
Nagyanyámhoz áthozott egy vadiúj tv-t mert szerinte rákot sugároz,és ezt mondta neki:
Nem kell nekem ez a tv Erzsi néni,mert káros,úgyhogy jó lesz magának!
Elküldtük orvoshoz,találtunk neki egy pszichiátert,aki felírt neki gyógyszereket,de nem szedi be,orvoshoz nem hajlandó menni.
Ilyenkor nem lehet tenni semmit?Mert nem közveszélyes.
legdurvább az volt h papámnak levágták mindkét lábát,felfekvése lett,és most nagyon beteg,szenved,erre
odaszól neki,
-Jaj papa!mindenkinek jó lenne ha végre meghalna már!
meg a férje autóbalesetet szenvedett,kórházba került,eltört majdnem mindene
erre írja neki sms-be h ne jöjjön haza,inkább maradjon ott
Egyértelmű, hogy komoly gondjai vannak. Szép, hogy mindenképpen segíteni akartok rajta. Kellene papírt szerezni arról, hogy nem képes magát ellátni, gyámot kell kinevezni neki. Utána minimum egy pszihiátriai intézményba beutalni.
Sajnos ilyenkor a család már nem tud segíteni.
nem olyan egyszerű ez sajnos férje a gyámja,őt se kell védeni
képzeld olyanokat csinál h amikor elmegy dolgozni,kikapcsolja a fűtést,meg keresztanyám 45 kiló
nem eszik,ő meg lesz.rja
nem igazán akar erőlködni h tegyen valamit mi meg nem tudunk,mert nem csíp minket,egyszer megkaptuk a csákótól h mi ne szóljunk bele,ő él vele
sajnálom mert amúgy egy tanult,dolgos nőről van szó
naponta 10-14 lakást kitakarított mindíg este járt haza,és egyszer mesélte hogy olyan fáradt volt,h muszály volt leülnie munka után,és látta magát felülről ahogy lebeg
szerintem valami miatt idegösszeomlást kapott
Akkor bizonyítható, hogy nem látja el.
sajnos mondom h nem egyszerű ez a férfi családja eügyben dolgozik,azt mondják csak megjátsza h beteg,meg hogy ők visznek neki kaját,de nem eszi meg,vinni akarják,de nem megy orvoshoz
mi szóltunk szakembernek,szabad akaratából kell mennie,amíg nem közveszélyes nem lehet csak úgy elvitetni,befektetni,szóval mi is próbáltunk mindent
sz.r ez a helyzet nagyon,segítenénk de nem lehet
a férje,nem tudom ez mennyire igaz,egyszer azt mondta ker anyum hogy neki szokott menni megveri,na de ki hisz ugye egy őrültnek,aki mindenki szerint skizofrén?
Ha az élete rendeződne, nem takarítóként kellene robotolnia gondolom, kevés pénzért és teljesülne a vágya, hogy lenne gyermeke, szerintem azonnal rendbe jönne.Az anyagi, egzisztenciális gondokba, a a nem teljesült kívánságokba tényleg bele lehet zavarodni.
Nekem volt több nagyobb álmom, ami különböző okokból nem jöhetett össze és egyéb dolgokban is évekig falakba ütköztem, sehogy sem jöttek úgy össze a dolgok, ahogy akartam,nos és "csak" pánikbeteg lettem.És 3 évig ki sem dugtam az orrom a lakásból.Szerencsére most már jobban vagyok, ami csupán a hozzáállásomnak köszönhető, mivel sem pszichiáter, sem gyógyszer sem pszichológus nem ért semmit.Keresztanyádnál viszont súlyosabb lehet a helyzet.Tartani lehet attól, hogy nem mindíg lesz beszámítható a cselekedete és akármilyen butaságot megcsinál.Szerintem beszélj egy pszichológussal, vagy a háziorvosával, kérj tanácsot, mit tehetnél ebben a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!