Mi lenne a megoldas erre a helyzetre? Mar nem birom!
Függetlenül a párodtól, 21 évesen már nem kéne hagynod, hogy Anyukád ennyire rád telepedjen, hogy ne mehess el otthonról.
Másrészt, megfontolhatnád az aggályait, előfordul, hogy a szülői tiltás, ellenkezés jogos (pl. ha az illető korábban bántott, stb.)
Ha a jövő szóra gondolsz, eszedbe jut a fiú és mosolyog a szived.. akkor nincs további kérdés..
tényleg!
ma 18:59
amit írsz szép és igaz, csak nem az volt a kérdés.
Kérdező:
Az első lépés, hogy a sarkadra állsz. Felnőtt vagy. Ha a sráccal egymáshoz akartok tartozni, akkor egymáshoz tartoztok.
A második lépés, hogy mit kezdesz anyáddal. A legjobb megoldás, ha valahogy meg tudod nyerni az ügynek. Te vagy az ő lánya, te ezt a srácot szereted, aki klassz ember, és anyukád is az. Mindezek nagyszerű dolgok. Hülyeség, ha egyikük fúj a másikra. Anyukádnak magáévá kéne tennie a gondolatot.
Ha anyád megnyerése nem megy, akkor B megoldás a fegyverszünet. Nem örül, hogy így van, de elfogadja. Te pedig elfogadod, hogy nem örül neki, és megoldjátok a helyzetet minél kevesebb konfliktussal. Ez már kellemetlenebb helyzet, de kezelhető. Oda kell figyelni, hogy ne robbanjon a puskaporos hordó, de elég sok lakásban van ilyen hordó, és lehet mellette élni. Kezdheted például egy ilyen kérdéssel: "Anyu, tudom, hogy nem kedveled, de én őt szeretem. Mit tegyek, hogy elviseld, hogy hozzám tartozik?"
A harmadik, a C megoldás arra az esetre, ha anyukád a fegyverszünetre sem hajlandó, az erőpolitika. "Nem megyek haza, mert a Jenővel vagyok. Értem, hogy utálod, de én szeretem, és nem érdekel a véleményed". Csak akkor múködik, ha anyukád muníciója előbb fogy el, mint a tiéd. Ennek van egy B változata is, a titkolódzó hazudozó megoldás. Nem jó, de megcsinálhatod a látszatot, és pár hónapig, amíg jobbat nem találsz ki, megoldás lehet.
Az utolsó lehetőség pedig, ha már minden kötél szakad esetére D megoldásnak, a kenyértörés. "Nem fogadod el a szerelmem? Viszlát!" Aztán a születésnapján küldesz neki SMS-t, meg karácsonykor meglátogatod 10 percre. Szintén a D megoldás egy fajtája, ha a pároddal szakítod meg a kapcsolatot. "Szeretlek, de anyu nem hagyja" - ez amúgy elég gáz, de végülis elkezdhetsz keresni egy anyád számára is elfogadható pasit :) Véletlenül se vedd komolyan ez utóbbi javaslatot, csak legyél vele tisztában, hogy ha anyád semmilyen szinten nem hajlandó engedni, és sem a küzdelem, sem a titkolódzás nem járható út számotokra, akkor valóban választanod kell, és ezt a helyzetet el kell fogadnod.
Azért remélhetőleg az első kettő megoldás valamelyike sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!