Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretem, de nem tud megváltoz...

Szeretem, de nem tud megváltozni. Ő is szeret, de én sem tudok. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Szeretem a páromat, de sajnos sokszor előjön a negatív énje. Ilyenkor meggondolatlan, felelősségtudata nulla, tapintatlan, bunkó.

Talán rajtam tölti le a feszültséget? De ilyenkor nagyon megbánt azzal amit mond, és sokszor nem is tud visszaemlékezni arra hogy miket mondott nekem.

Kértem már hogy változtasson ezen, de úgy látom nem tud. :(

Ő is szeret engem, de az ő elmondása szerint, én nem vagyok vele elég kedves, elég figyelmes. Sokkal többet kellene vele foglalkoznom. És ő azt szeretné, hogyha ezekben a dolgokban változnék meg. De én úgy érzem, hogy ennél többet már nem tudok adni érzelmileg.

Sokszor veszünk össze ezek miatt, és mindenki mondja a magáét, megbeszéljük hogy változtatunk ezen, aztán tart 1 max 1.5 hétig. És mindig miatta szakad meg a dolog! Amit szintén nem lát be.

Mi a megoldás ilyenkor?

2012. febr. 2. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Hogy lehet valakit szeretni ha közben nem fogadjuk el őt úgy ahogy van? Ha meg akarom változtatni a másikat hogy NEKEM jobb legyen őmellette. És ez a kérdésem mindkettőtöknek szól igazából. Mert én semmi mást nem veszek ki csak azt hogy mindketten megláttátok a másiknak egy bizonyos arcát amibe úgymond beleszerettetek de a többit nem vagytok hajlandók elfogadni. (Értem azt hogy kell kompromisszum de ez a leírás alapján már rég nem arról szól.)
2012. febr. 2. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Sok szex. Minden az ágyban dől el. Vagy a mosógépen. Feszült , mert csak örlődtök, de ne örlődjetek. A meg beszélések után jó sok szex. Az mindenre gyógy ír. Amugy is, gyerek csináló idő van.
2012. febr. 2. 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Te nem őt szereted, hanem a lehetőséget, ami benne van. Akit szeretünk, azt jónak szeretjük, ha jó, rossznak, ha rossz. Te egy nem létező emberbe vagy szerelmes, mert a párodat felruháztad nem létező tulajdonságokkal, de az, akit beleképzelsz, hogy lehetne, nem azonos a pároddal.

2 megoldás van: elfogadod, hogy olyan amilyen, nem akarod megváltoztatni és lehet, hogy rájössz, hogy ilyennek is értékes (és persze ez kölcsönös), vagy elválnak útjaitok, és találtok olyat mindketten, akit el tudtok fogadni.

2012. febr. 2. 21:59
 4/7 anonim ***** válasza:
A szex nem megoldás semmire. Akármilyen jó,a gondolkodásotokon nem fog változtatni.
2012. febr. 2. 22:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha , meg tudják beszélni a gondot, az jó. Ha azt mondja a férfi, hogy nem figyelmes a párja, akkor töbre vágyik. Vagy szaladjon el válni, jön majd jobb. Majd az is tart egy évig és itt rinyál majd. Nem egyszerűbb helyre hozni, mint újat kezdeni. Amugy ki kell próbálni mindent. Meg kell nézni, mitől működik. Amugy a szexnek hatalma van. Háborúk egy nőért, stb. Szóval oltsátok el a háborút. Igaz a mondás is, hogy evés közben jön meg az étvágy.
2012. febr. 2. 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Mióta vagytok együtt?

Mi is nagyon különböztünk a barátommal, vagy ahogy manapság mondják, eltérő volt a 'szeretetnyelvünk'. Egy évbe telt körülbelül, mire összecsiszolódtunk. Addig veszekedés veszekedés hátán, csak a szerelem - meg a szex tartott össze, amúgy szenvedés volt az egész. Most már minden oké, imádjuk egymást, és tudjuk is kezelni egymást.

2012. febr. 2. 22:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Nálunk pont fordítva van. Eleinte jól megértettük egymást, több évig, az utóbbi időben pedig nem.
2012. febr. 2. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!