Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apum iszik. Valami megoldás?

Apum iszik. Valami megoldás?

Figyelt kérdés

Apum alkoholista,anyum nem tud tőle elválni anyagi okok miatt.de én már nem bírom ezt.haza jövök és a földön fekszik,ebéd sosincs,amikor fél 4-kor haza jövök éhesen nekem kell kaját csinálnom.apám egyfolytában kötekedik és letagadja hogy ő iszik.van hogy eltűnik 2-3 órákra mikor lemegy a boltba ami 5percre van tőlünk.előfordult már hogy agresszív volt velünk.már nem szeretem úgy mint ahogy egy apát kéne hanem gyűlölöm.munkája miatt nem tud menni elvonó kúrákra.valaki segítsen mi a teendő ilyenkor?

14/l

2012. jan. 28. 14:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem is ismeri el, hogy iszik. Így nincs megoldás. Próbátátok a NANE-t?
2012. jan. 28. 14:50
 2/13 anonim ***** válasza:

Sajnálom a helyzeted. Sajnos nem sokat tudsz te tenni ezügyben, gyermekként. Ha a szüleid és a többi felnőtt nem tud lépni, akkor sajnos te se nagyon tudsz.

Hacsak nem próbálsz meg hatni az apukád irántad érzett szeretetére. Próbálhatsz bevetni némi "érzelmi zsarolást"... tudod a "ha szeretsz..." tipusú mondatokat. Vagy megpróbálhatsz programokat szervezni apukáddal, amik elvonják a figyelmét a piáról. Kedveskedhetsz neki édességgel/süteménnyel (ezek ugyanis ugyanúgy megemelik az eufória szintet, mint az alkohol).

Az egyetlen helytelen dolog amit tehetsz, ha gyűlölöd őt. Azzal se rajta, se magadotok nem segítesz. Apukádnak szeretetre van szüksége, mert lelki problémái vannak. A legtöbb alkoholistának lelki gondjai vannak. Próbálj vele beszélgetni, próbáld megtudni mi bántja. Valószínű anyukád tudja mi bántja apukádat. Üljetek le, dolgozzatok ki egy hadi tervet. Szervezzetek közös, családi programokat, olyanokat, amikben örömét leli.

Ilyesmiket tudsz tenni. Szerintem ne nagyon kívánd a válást, azzal te húzod a legrövidebbet.

Az én apukám is nehéz időkön ment át, voltak szar évei... de utána normalizálódott az alkohol kérdése és én nagyon szeretem őt. Neki van a legnagyobb szive a világon. Szóval attól még hogy valakinek gondjai vannak a piával még nem jelenti hogy rossz ember.

2012. jan. 28. 15:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Már próbáltam mindent volt hogy sírva kértem haggya abba de nem hatott.anyum se tudja mi lehet a baja pedig mindíg megkérdezi de apu csak annyit válaszol hogy ő nem iszik :(
2012. jan. 28. 15:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Akkor frissítsétek fel az emlékezetét... Használjatok fényképezőgépet, kamerát, telefonban lévő rögzítő eszközt... és amikor nagyon padlón van készítsetek felvételeket, másnap pedig mutassátok meg neki. Erre már nem mondhatja, hogy nem iszik.
2012. jan. 28. 17:01
 5/13 anonim válasza:
Ezek a dolgok szinte semmit sem érnek, én is ilyen helyzetben éltem, biztos vagyok benne, hogy ez vitte el az apámat, meg a sok cigi, amit anyámmal együtt még ráadásul az orrunk alá fújtak, ( anyám még mindig cigizik ) az a szomorú, hogy az ilyenek nincsenek tekintettel még a saját családjukra sem. :( Én ezeket a dolgokat utálom/gyűlölöm, nem a szüleimet.
2012. jan. 28. 18:35
 6/13 anonim válasza:
Bár az is igaz, hogy ezek miatt, a velük való kapcsolat hamar tönkre megy.
2012. jan. 28. 18:39
 7/13 A kérdező kommentje:
Nekem is cigiznek a szüleim de ők a konyhába zárt ajtó mögött,nyitott ablak mellett tehát engem nem zavarnak ezzel a szokásukkal.am meg tényleg mindegy mit csinálunk az ő állítása szerint nem iszik.ugyhogy abban bízok hogy anyu kap egy jobban fizető állást és akkor el tud válni Vateromtól.
2012. jan. 28. 18:53
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha ő nem hajlandó abbahagyni, akkor ti semmit nem tudtok tenni!!! Tavaly nyáron Apumnak szétrepedt az egyik ér a torkában, és már csak azt hallottuk Anyuval, hogy összeesett az ebédlőben, és minden tiszta vér...Kb 30 hetes terhes voltam akkor... Majd 2,5 hónappal később ugyanez megismétlődött. Túlhordással feküdtem már bent a kórházban, Apu a megyei kórházban, súlyos, életveszélyes állapotban... Mi is hiába kértük, nem hatotta meg. Ha Ő nem akar tenni azért, hogy leszokjon, Ti nem tudtok csinálni semmit!!!
2012. jan. 28. 18:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Az ivástól szétrepedt az ere?:O
2012. jan. 28. 19:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen. Azt mondta a doki, hogy az egyik eret a torkában úgy kell elképzelni, minthogyha visszér lenne. Ez repedt szét.
2012. jan. 28. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!