Apum iszik. Valami megoldás?
Apum alkoholista,anyum nem tud tőle elválni anyagi okok miatt.de én már nem bírom ezt.haza jövök és a földön fekszik,ebéd sosincs,amikor fél 4-kor haza jövök éhesen nekem kell kaját csinálnom.apám egyfolytában kötekedik és letagadja hogy ő iszik.van hogy eltűnik 2-3 órákra mikor lemegy a boltba ami 5percre van tőlünk.előfordult már hogy agresszív volt velünk.már nem szeretem úgy mint ahogy egy apát kéne hanem gyűlölöm.munkája miatt nem tud menni elvonó kúrákra.valaki segítsen mi a teendő ilyenkor?
14/l
Sajnálom a helyzeted. Sajnos nem sokat tudsz te tenni ezügyben, gyermekként. Ha a szüleid és a többi felnőtt nem tud lépni, akkor sajnos te se nagyon tudsz.
Hacsak nem próbálsz meg hatni az apukád irántad érzett szeretetére. Próbálhatsz bevetni némi "érzelmi zsarolást"... tudod a "ha szeretsz..." tipusú mondatokat. Vagy megpróbálhatsz programokat szervezni apukáddal, amik elvonják a figyelmét a piáról. Kedveskedhetsz neki édességgel/süteménnyel (ezek ugyanis ugyanúgy megemelik az eufória szintet, mint az alkohol).
Az egyetlen helytelen dolog amit tehetsz, ha gyűlölöd őt. Azzal se rajta, se magadotok nem segítesz. Apukádnak szeretetre van szüksége, mert lelki problémái vannak. A legtöbb alkoholistának lelki gondjai vannak. Próbálj vele beszélgetni, próbáld megtudni mi bántja. Valószínű anyukád tudja mi bántja apukádat. Üljetek le, dolgozzatok ki egy hadi tervet. Szervezzetek közös, családi programokat, olyanokat, amikben örömét leli.
Ilyesmiket tudsz tenni. Szerintem ne nagyon kívánd a válást, azzal te húzod a legrövidebbet.
Az én apukám is nehéz időkön ment át, voltak szar évei... de utána normalizálódott az alkohol kérdése és én nagyon szeretem őt. Neki van a legnagyobb szive a világon. Szóval attól még hogy valakinek gondjai vannak a piával még nem jelenti hogy rossz ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!