Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetséges ilyen? Tényleg...

Hogy lehetséges ilyen? Tényleg ennyire szörnyű lennék?

Figyelt kérdés

Főiskolára járok, és hát éjszakai műszakban vállaltam munkát, hogy a szüleim, még rám is ne fizessenek. Emellett nappal is (mikor nincsenek óráim) folyamatosan dolgozok ugyanannál a cégnél. Már október óta nem volt jóformán egy normális órám, hogy kialudhassam magam. Egy nap átlagosan csak 3 órát tudtam aludni.

Ma végre lett volna egy szabad napom, mindentől mentes, hogy kialudhassam magam. (és hát a tegnap 3-kor hazajöttem, és miután elvégeztem a szokásos házimunkát, merthogy az esetek 95%-ban én végzem el) nekigogtam tanulni a szerdai vizsgára. Hajnali 5-kor be is fejeztem a tanulást, és lefeküdtem azzal a szándékkal, hogy most aztán kipihenem magam. Erre ma reggel 9 órakor nagymamám nagy lármával felzavart, hogy hogy lehetek ilyen ingyenélő, semmirekelő alak. Hogy már hasamra süt a nap, és én egy undorító alak vagyok, hogy hagyom anyumat, hogy mindent egyedül csináljon meg, miután hazajön a munkából. És hát, sajnos muszáj volt felkelnem, hogy megcsináljak mindent, amivel eltelt az idő.

És most 2 óra múlva mehetek vissza a mási településre, mert este újrakezdem a műszakot.

22L

2012. febr. 6. 12:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Na jó, de a teljes mértékben mindent kifizetnek helyetted, meg a semmit, és te csinálod a házimunkát, az állást meg a sulit, az abszurd.

A nagyidnak nincs igaza ebben a helyzetben, és te sem vagy szörnyű, változtatni viszont neked kell.

Egyébként aki azt írta, hogy október óta már rég kórházban kéne lenned, az téved. Én is csináltam egy ilyen félévet, és igen, lehetséges, csak nem éri meg. Ezért írom, hogy változtatnod kéne, mert egyetlen ember fogja megszívni a tempót, és az te vagy. Én is hajtottam, aztán mi lett a vége? Utána fél évre abba kellett hagynom a sulit teljesen, annyira kiakadt a rendszer nálam... Mit nyertem vele? SEMMIT. Ha csak február végéig kell kihúzni, akkor beszélj nagyiddal (persze láthatná, mit csinálsz, de vélhetően már öreg, nem esik le neki magától a dolog...).

2012. febr. 6. 13:08
 12/16 A kérdező kommentje:
2012. febr. 6. 13:11
 13/16 anonim ***** válasza:

Pontosan, az a baj, hogy eddig is megcsináltál mindent.

És hogy otthon sem vagy, mivel van szegény anyukádnak több dolga mint ha nem is léteznél?

Na, akkor ki csinálja meg helyette, a nagymama?

Vagy anyukádnak soha nem kellett elvégeznie a házimunkát, stb. stb?

Minden felnőtt ember ezt teszi. Munka után jön a házimunka, mert normális esetben sehol nincs házicseléd.

Nem kéne így hagynod magad, a kedves nagymamáról meg inkább nem is nyilatkozom.

2012. febr. 6. 13:16
 14/16 anonim ***** válasza:

A nagymamával kapcsolatban ez jutott eszembe:

Vannak a "szépen idősödők":

kellemes a humoruk, segítőkészek, fittek, tevékenyek stb.....

Vannak az életkor előrehaladtával egyre rosszabban alkalmazkodók, akikhez nekünk is alkalmazkodni kell folyamatosan.

Az utóbbiakat 2 csoportra osztanám

1. ép mentális állapot, de rossz személyiség...

2. demencia miatti mentális állapot a velejáró tünetekkel

Nem könnyű az utóbbiakhoz való alkalmazkodás, nálatok is valamelyik helyzet fennáll talán.

2012. febr. 6. 13:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát igen, néha nem is olyan könnyű a családomhoz alkalmazkodnom.
2012. febr. 6. 14:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Elolvastam a belinkelt elozo kerdesedet is. Ne haragudj, ha nem allsz a sarkadra, akkor mindig is az alarendelt leszel a csaladodban es egyebkent is az eletben. Ha az elozo kerdes ota nem valtoztattal semmit az eleteden, akkor inkabb ne irj ki tobb kerdest, csak hogy sajnaljonak teged az emberek, mert ezzel nem jutsz elobbre az eleteddel. El kell hogy dontsd, hogy ezutan maskepp lesz es kesz! En a helyedben attol felnek, hogy ha mindig masokhoz probalsz alkalmazkodni, akik raadasul nem erdemlik meg es raadasul NAGYON rosszul bannak veled, hogy egyszer bekattansz es sorban kinyirod oket... A gyerekkorod nyilvan szar volt es lehet egy olyan enkeped (ami maximalis hulyeseg, a szuleid es ez a nagymamad nem melto az ember nevhez), hogy teged nem volt erdemes elvinni kulfoldre, hogy a szuleiddel lehess, es szeretnel rendes csaladot, de az idodet, energiadat forditsd az eljovendo csaladod fele, keress egy normalis pasit es elj vele, ezt a halatlan bandat pedig lakoltasd ki es felejtsd el. Ugy, ahogy ok is lemondtak rolad es nem akartak magukkal vinni.

Ne haragudj a hosszu mondatokert, RETTENETESEN felhuzodtam a sztoridon. De az biztos, hogy neked KELL lepned, semmi nem lesz magatol jobb.

Minden jot.

2012. febr. 6. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!