Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetséges ilyen? Tényleg...

Hogy lehetséges ilyen? Tényleg ennyire szörnyű lennék?

Figyelt kérdés

Főiskolára járok, és hát éjszakai műszakban vállaltam munkát, hogy a szüleim, még rám is ne fizessenek. Emellett nappal is (mikor nincsenek óráim) folyamatosan dolgozok ugyanannál a cégnél. Már október óta nem volt jóformán egy normális órám, hogy kialudhassam magam. Egy nap átlagosan csak 3 órát tudtam aludni.

Ma végre lett volna egy szabad napom, mindentől mentes, hogy kialudhassam magam. (és hát a tegnap 3-kor hazajöttem, és miután elvégeztem a szokásos házimunkát, merthogy az esetek 95%-ban én végzem el) nekigogtam tanulni a szerdai vizsgára. Hajnali 5-kor be is fejeztem a tanulást, és lefeküdtem azzal a szándékkal, hogy most aztán kipihenem magam. Erre ma reggel 9 órakor nagymamám nagy lármával felzavart, hogy hogy lehetek ilyen ingyenélő, semmirekelő alak. Hogy már hasamra süt a nap, és én egy undorító alak vagyok, hogy hagyom anyumat, hogy mindent egyedül csináljon meg, miután hazajön a munkából. És hát, sajnos muszáj volt felkelnem, hogy megcsináljak mindent, amivel eltelt az idő.

És most 2 óra múlva mehetek vissza a mási településre, mert este újrakezdem a műszakot.

22L

2012. febr. 6. 12:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Ajtó bezár, füldugó be, lehet zajongani.

Ne hogy már a nyúl vigye a puskát.

Ebbe bele fogsz dögleni, ha sokáig csinálod.

2012. febr. 6. 12:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
mért nem dobtad ki a vénk#rvát a hóba ?!
2012. febr. 6. 12:49
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
Nagyanyád is ahelyett, hogy károg inkább csinálna meg valamit. Nem halna bele, ha mégis, őérte már nem kár. Nem a szórakozást pihented ki, hanem a munkát.
2012. febr. 6. 12:52
 4/16 anonim ***** válasza:
96%

Alapvetően a Te dolgod lenne, hogy annyit vállalj, amennyit bírsz. A probléma nem a nagymamád, hanem az, hogy amit csinálsz, az képtelenség.

Úgy kéne megszervezned a dolgokat, hogy ne így menjen, mert rámegy az egészséged, és akkor aztán marha jó lesz neked...

Tessék újraszervezni mindent, ha kell, az egész életedet. Levelező tagozat, támogatások, ösztöndíjak stb.

A szüleid amúgy hajlandóak lennének támogatni a tanulmányaid alatt, és csak Te érzed "cikinek"? Vagy valóban nem tudnak/akarnak segíteni?

2012. febr. 6. 12:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
majd ha kórházba kerülsz kimerültség miatt, talán észhez tér az öreglány.
2012. febr. 6. 12:54
 6/16 anonim ***** válasza:
oktober óta nem alszol csak napi átlag 3 órát akkor már kb kórházban kellene lenned..
2012. febr. 6. 12:57
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem tudnának teljességben támogatni.

Ők meg is értik a helyzetet és nem szoktak cseszegetni.

2012. febr. 6. 12:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy "szörnyű."

Egy kissé lehetsz egészségesen önző, mert hosszabb távon nem lehet így bírni.

Beszélj anyukáddal erről, illetve a nagymamádat is be lehetne avatni a napirendedbe, ami most másképp alakul, mint annak, aki éjjel alszik.

2012. febr. 6. 12:58
 9/16 A kérdező kommentje:
Szerencsére csak február végéig kell ezt csinálnom.
2012. febr. 6. 12:58
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy eddig nem voltál önző és ezt megszokták. Nálunk is az van, hogy rám és a férjemre lehet mindig számítani a családban és ha már egyszer valamire nemet mondunk, vagy valamit elfelejtünk megcsinálni, egyből trehányak vagyunk. Akik meg lusták a családban, azoktól nem várnak semmit, mert az természetes részükről, hogy nem lehet rájuk számítani.
2012. febr. 6. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!