Hogy lehetséges ilyen? Tényleg ennyire szörnyű lennék?
Főiskolára járok, és hát éjszakai műszakban vállaltam munkát, hogy a szüleim, még rám is ne fizessenek. Emellett nappal is (mikor nincsenek óráim) folyamatosan dolgozok ugyanannál a cégnél. Már október óta nem volt jóformán egy normális órám, hogy kialudhassam magam. Egy nap átlagosan csak 3 órát tudtam aludni.
Ma végre lett volna egy szabad napom, mindentől mentes, hogy kialudhassam magam. (és hát a tegnap 3-kor hazajöttem, és miután elvégeztem a szokásos házimunkát, merthogy az esetek 95%-ban én végzem el) nekigogtam tanulni a szerdai vizsgára. Hajnali 5-kor be is fejeztem a tanulást, és lefeküdtem azzal a szándékkal, hogy most aztán kipihenem magam. Erre ma reggel 9 órakor nagymamám nagy lármával felzavart, hogy hogy lehetek ilyen ingyenélő, semmirekelő alak. Hogy már hasamra süt a nap, és én egy undorító alak vagyok, hogy hagyom anyumat, hogy mindent egyedül csináljon meg, miután hazajön a munkából. És hát, sajnos muszáj volt felkelnem, hogy megcsináljak mindent, amivel eltelt az idő.
És most 2 óra múlva mehetek vissza a mási településre, mert este újrakezdem a műszakot.
22L
Ajtó bezár, füldugó be, lehet zajongani.
Ne hogy már a nyúl vigye a puskát.
Ebbe bele fogsz dögleni, ha sokáig csinálod.
Alapvetően a Te dolgod lenne, hogy annyit vállalj, amennyit bírsz. A probléma nem a nagymamád, hanem az, hogy amit csinálsz, az képtelenség.
Úgy kéne megszervezned a dolgokat, hogy ne így menjen, mert rámegy az egészséged, és akkor aztán marha jó lesz neked...
Tessék újraszervezni mindent, ha kell, az egész életedet. Levelező tagozat, támogatások, ösztöndíjak stb.
A szüleid amúgy hajlandóak lennének támogatni a tanulmányaid alatt, és csak Te érzed "cikinek"? Vagy valóban nem tudnak/akarnak segíteni?
Nem tudnának teljességben támogatni.
Ők meg is értik a helyzetet és nem szoktak cseszegetni.
Nem vagy "szörnyű."
Egy kissé lehetsz egészségesen önző, mert hosszabb távon nem lehet így bírni.
Beszélj anyukáddal erről, illetve a nagymamádat is be lehetne avatni a napirendedbe, ami most másképp alakul, mint annak, aki éjjel alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!