Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Most úgy alakult, hogy itthon kell laknom a szüleimmel, anyum-apum dolgozik. Remélem nem sokára én is, de ez most mellékes. Amit tudok, segítek a háztartásban, amit szívesen is csinálok.

Vasalás, mosás, teregetés, takarítás, egyéb munkák szó nélkül.

Egyedül mosogatni nem szeretek. Van, hogy úgy alakul, megcsinálom, tényleg ritka. De volt alkalom, hogy egész héten, míg anyum dolgozott, sosem mosogatott mert megcsináltam helyette. Egy szót nem kaptam, még azt sem hogy fapapucs.

A másik a főzés. De ezzel ki is merült. Természetesen tudok főzni, főleg amit szeretek, sőt, laktam már egyedül is a tanulmányok miatt, akkor sem haltam éhen, főztem magamra. Főztem itthon is, mikor haza kerültem, senkinek sem ízlett, kidobott pénz és alapanyag volt, elég rosszul is estek szavak (sótlan, ízetlen, túl fűszeres, ehetetlen etc.), pedig tudok főzni.

Ma volt az eset, anyum haza jött. Hogy itt áll a mosatlan (6 pohár, 3 tányér tegnapról!- mert tegnap nem mosogatott, meg egy kis! lábas máról, ennyi), neki kell elmosogatnia, de ő fáradt. És főznie is kell, mert én nem főztem. Megmondtam neki, hogy főztem már, az nem ízlett, ha kell megcsinálom a kaját, de ha úgysem eszik meg, akkor meg inkább nem töltöm vele sem az időm, sem a fáradtságom. Az anyagiakról meg ne is beszéljünk. Elkezdett magyarázni, hogy apám nem azokat az ízeket szereti... (értsd, minden más, ami nem só).

Otthagytam, mert már felidegesíteni sem tud ezzel a szöveggel. Pedig (szerintem) elég sok mindennel besegítek, lásd. fent... Nem is tudom, mikor láttam utoljára anyámnál porszívót, felmosót.

Most komolyan, tényleg az én viselkedésem a "felháborító"?

Ti mit gondoltok?

2012. febr. 2. 16:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát ez elég gyerekes, hogy csak azért sem eszik belőle.:/

Ezzel csak megbánt. Semmi értelme.

2012. febr. 2. 16:54
 12/15 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok, szerintem elég nagy már ahhoz, hogy tudjam, hogyan is kell elkészíteni vagy megcsinálni valamit.

Egyébként ma is tevékenykedtem, ezen természetesen átnézett, valahogy észre sem vette, de ez már természetes... sajnos :-) Mindegy, köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 2. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem értem miket főzöl amiket ennyire ehetetlennek mondanak ugy hogy meg sem kóstolták...

Talán valami különleges ételeket?

Én a helyedben minél hamarabb állást keresnék, és gyűjtenék albérletre:), vagy ha kitelik a fizetésből akkor mennék albérletbe. Szerintem 19 éves korban és ettől feljebb érdemes különköltözni, amint megteheti az ember. Mert a szüleid a saját életüket szeretik élni és neked is el kell kezdened a saját életed ahol majd nem szól be senki hogy milyen ételeket eszel, csinálsz...

2012. febr. 2. 17:05
 14/15 A kérdező kommentje:

17:05, igen, igazad van, de sajnos ez munka nélkül még elég kilátástalannak tűnik.

Az ehetetlen ételeken pedig itt főleg a húsos, tésztás ebédeket kell érteni, amiket ugye többféleképpen is lehet fűszerezni. De a megszokottól eltérő, másképp elkészített "desszertek" sem nyerték el a tetszésüket.

2012. febr. 2. 17:26
 15/15 lizzi77 ***** válasza:
Készíts magadnak, és ha van , a barátodnak kaját. Ott előttük egyétek meg, és látszódjon , hogy fincsi.Mindenki másképp ízesít, ez természetes, valszeg a nagyszüleid is másképp fűszereztek, mint anyukád. Ez közel sem jelenti azt, hogy nem lehet megenni.Egyébként én is csak magamnak főzök különleges kaját,mert anyukám nem szereti a nem hagyományos ételeket, DE ebből nincs vita. Ha nagyon a kedvében akarsz járni, akkor kérd meg, hogy részletesem írja le, hogy miből mennyit tesz az egyes kajákba.És türelem!
2012. febr. 2. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!