Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Most úgy alakult, hogy itthon kell laknom a szüleimmel, anyum-apum dolgozik. Remélem nem sokára én is, de ez most mellékes. Amit tudok, segítek a háztartásban, amit szívesen is csinálok.

Vasalás, mosás, teregetés, takarítás, egyéb munkák szó nélkül.

Egyedül mosogatni nem szeretek. Van, hogy úgy alakul, megcsinálom, tényleg ritka. De volt alkalom, hogy egész héten, míg anyum dolgozott, sosem mosogatott mert megcsináltam helyette. Egy szót nem kaptam, még azt sem hogy fapapucs.

A másik a főzés. De ezzel ki is merült. Természetesen tudok főzni, főleg amit szeretek, sőt, laktam már egyedül is a tanulmányok miatt, akkor sem haltam éhen, főztem magamra. Főztem itthon is, mikor haza kerültem, senkinek sem ízlett, kidobott pénz és alapanyag volt, elég rosszul is estek szavak (sótlan, ízetlen, túl fűszeres, ehetetlen etc.), pedig tudok főzni.

Ma volt az eset, anyum haza jött. Hogy itt áll a mosatlan (6 pohár, 3 tányér tegnapról!- mert tegnap nem mosogatott, meg egy kis! lábas máról, ennyi), neki kell elmosogatnia, de ő fáradt. És főznie is kell, mert én nem főztem. Megmondtam neki, hogy főztem már, az nem ízlett, ha kell megcsinálom a kaját, de ha úgysem eszik meg, akkor meg inkább nem töltöm vele sem az időm, sem a fáradtságom. Az anyagiakról meg ne is beszéljünk. Elkezdett magyarázni, hogy apám nem azokat az ízeket szereti... (értsd, minden más, ami nem só).

Otthagytam, mert már felidegesíteni sem tud ezzel a szöveggel. Pedig (szerintem) elég sok mindennel besegítek, lásd. fent... Nem is tudom, mikor láttam utoljára anyámnál porszívót, felmosót.

Most komolyan, tényleg az én viselkedésem a "felháborító"?

Ti mit gondoltok?

2012. febr. 2. 16:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

És akkor Te ma nem ebédeltél?

Nézd, én nem tudok állást foglalni. Nyilván megértelek Téged, mert baromi rossz amikor folyton beszólogatnak, hogy haszontalan vagy és rosszul főzől. Viszont ha ebből indulunk ki akkor ha anyukád szemszögéből nézem a dolgot, akkor meg az van, hogy hazamegy fáradtan a munka után (?) és se elmosogatva nincs (még akkor is, ha csak 3 tányér) se kaja nincs (mégha elsőre ehetetlennek is titulálná).

2012. febr. 2. 16:18
 2/15 anonim ***** válasza:
Hát pár tányért el lehet mosogatni. Sajnos engem is felbosszant, amikor látom, hogy testvérem soha nem mos el maga után...mondjuk ő semmilyen más házimunkát sem csinál.
2012. febr. 2. 16:26
 3/15 A kérdező kommentje:

Ettem ma ebédet, de nem koszoltam vele semmit.

A másik meg. Igen, haza jött arra, hogy főznie kell, és el kell pár edényt mosogatnia. Jött ő már haza gőzölgő ételre és tiszta konyhára is, azt hittem örülni fog, de csak a szidás ment, hogy de nem tudok főzni, ezt senki nem fogja megenni, és kezdődött a "családi éhségsztrájk", főleg az ő részéről.

Erre te mit lépnél? Persze ez egy sakk-matt helyzet, nem is vagyok rossz májú, de ne haragudjon meg a világ, az vesse rám az első követ aki, de... bejárónő vagyok? Talán még egy olyannak is szebben elmondaná, hogy amit főzött, az ehetetlen (szerinte).

2012. febr. 2. 16:26
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A főzéses dolgot viszont megértem, mert nekem apám szokta leszólni a főztömet, többiek megeszik...hát azért elmegy az ember kedve a sütés-főzéstől, ha rossz kritikát kap.
2012. febr. 2. 16:27
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Meg gyökérségnek tartom a gyerek főztjének a leszólását.

Főzni akkor ne főzz.

2012. febr. 2. 16:28
 6/15 A kérdező kommentje:

És még valami. Sajnos nem csak elsőre titulálja ehetetlennek, komolyan mondom, meg sem kóstolja, megszagolja és azt mondja, ezt ő nem eszi meg és apum se tegye, mert nem úgy készítettem, ahogy ő szokta.

És őszintén mondom, inkább eszik a hideget (kenyér, felvágott, vaj, munka után), minthogy az én főztömet elismerjék/elismerje. Olyankor kezdődik a családi éhségsztrájk.

2012. febr. 2. 16:30
 7/15 A kérdező kommentje:

Egyébként köszönöm a válaszodat, nem megerősítést várok senkitől, csak véleményt, kinél hogy megy, mert már sokakat hallottam ismerősök közül más-más véleménnyel.

Van aki annak is örülne, hogy kicsit besegítenének neki. De ez csak egy példa.

2012. febr. 2. 16:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Én nem rossz májúságból írtam amit írtam, sőt bántani sem akartalak, de a fenti info elég kevés volt, ezért is nem alkottam egyből véleményt.

2012. febr. 2. 16:41
 9/15 anonim ***** válasza:

Én ebben az esetben azt csinálnám, hogy mindenki azt zabál, amit csinál magának. Barátnőméknél hatásos módszer volt a hálátlan és lomha pasija ellen.

Továbbra is lásd el a háztartást, de ne főzz rájuk. Ha panaszkodnak, akkor pedig nyomd a kezükbe a fakanalat.

2012. febr. 2. 16:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2012. febr. 2. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!