Mit gondoltok erről a helyzetről? Vélemény?
Apukámat sokkal jobban szeretem mint anyát. Meg is van az oka, amiért ez az évek során kialakult. Túl sok negativitás ért anya részéről engem ami nem a nevelés miatt történt, csak hogy leszögezzem.
A helyzet az, hogy már előfordult egyszer kétszer, hogy anya azért balhézott apával meg velem, mert hogy apa engem elkényeztet és hogy majd a fejére növök meg ilyesmik. Hol ott ez egyáltalán nem igaz. Sok mindent kapok, de nem mindent, például ha kinyitom a szám valamire nem kapom meg, igaz hogy ezt nem is szoktam tenni. Sosem kérek semmit még karácsonyra sem, megkérdezik hogy mit szeretnék és csak azt kérem amire szükségem van. Ismerem a pénz értékét, ezért megbecsülöm amennyim van, már ha van mert nem kapok zsebpénzt sem. A másik meg, hogy apa fejére fogok nőni, na ezt sosem tenném. Jobban szeretem mint bárki mást, mindent megbeszélek vele, elmondok neki.
Ahogy felnőttem rájöttem, hogy anya ezt azért csinálja mert féltékeny és apa ellen akar fordítani. Apához hozzábújok hozzá nem, apának elmondok mindent neki nem, mert megbízhatatlan ezt többször bebizonyította. Apával jó a kapcsolatom, vele nem. Ez alig ha nem féltékenység... És szerintem azért mond olyan dolgokat apának hogy a fejére növök majd meg minden rosszat rólam, hogy megpróbálja ellenem fordítani apát. Más ötletem nincs miért tenné. Elképesztő, hogy a szülők mire nem képesek nem igaz?
Nem is olyan rég beszélgettünk anyával, és elmondtam neki azt hogy ez egyáltalán nem anya-lánya kapcsolat. Ő csak engem hibáztatott, mert ahhoz túl büszke hogy belássa ő is hibás. Megbeszéltük, hogy adok neki még egy esélyt, megpróbálok nyitni felé, el is mondtam neki egy dolgot, amire azt mondta nem mondja el apának, köztünk marad. Ez egy darabig ment is, de aztán megint elkezdett balhézni velem (volt benne alkohol) és mindent a szememre hányt, és felhozta azt a dolgot amire azt mondta nem szól senkinek. Apa persze tudott a dologról, csak teszteltem vajon be tartja-e az ígéretét. Hát úgy történt ahogy sejtettem... A mi kapcsolatunknak már lőttek.
Mit gondoltok arről amit leírtam? Tennem kéne még valamit? Zavar engem is, hogy ilyen a kapcsolatunk, de ezek után még úgy sem tudok megbízni benne és úgy viszonyulni hozzá ahogy kellene.
Elnézést ha hosszú lett!
Félreértés ne essék, nem alkoholista, de ha iszik akkor kötekedik és balhézik. Megpróbálom élni az életem, és nem törődni ezekkel a dolgokkal ami valljuk be elég nehéz.
Köszönöm a jó tanácsot, kedves Zsolt! :)
13.39 Eddig is megpróbáltam a tanácsod szerint élni, mivel más választásom nem is igazán van. Én boldog vagyok, hogy van egy ilyen apukám akihez bármi gondommal fordulhatok. Nem mondom azt, hogy nekem ez elég, mert nyilván mindenkinek szüksége van az anyai szeretetre, törődésre, kötődésre de én értékelem ezt is nagyon is.
Az utolsónak csak annyit szeretnék mondani, hogy sosem kezeltek királylányként, amint fent is említettem nem vagyok elkényeztetve. Sosem kérek semmit és nem is vesznek luxus dolgokat, ha kérek is azt is ruhára költöm és arra amire szükségem van. Ja és még annyit, hogy talán még örülnék is ha elválnának anyáék, én maradnék apával, ami szerintem teljesen érthető lenne. Azt megkérdezhetem, hogy én mivel kavarok be anyának? Ez a része a mondatodnak nem volt világos.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!