Kissé kétségbe vagyok esve és szükségem lenne valakire aki meghallgat, tanácstalan vagyok és elkeseredett, mit gondoltok erről a helyzetről? (Hosszú)
"Azt mondja, hogy bele betegszik ha nem tud majd nekem segíteni a kicsivel kapcsolatban (mert Ő szeretne rá vigyázni ha nekem esetleg dolgom adódna) de én ezt nem igazán tartom hitelesnek látva azt, hogy már a kistesómra is nekünk kell vigyázni és nagyon keveset van Édesanyámmal. Én mindig próbálom Őt is megérteni és segíteni Neki de én sem bírom a végtelenségig és nekem most már nem ez az elsődleges családom, hanem a Párom és a kisbabánk és szeretném nyugodt körülmények között nevelni, ami itt nem igazán lehetséges az állandó feszültség, kiabálás és veszekedések mellett."
Ezt így megmondod neki és ha tetszik neki ha nem ti elköltöztök. Azt még hozzá tehetnéd hogy talán épp amiatt kezelhetetlen a gyerek mert nem akarnak ráfigyelni, foglalkozni vele (kivéve a testvére). Ők a szülei nem te! Ahogy írtad: "nekem most már nem ez az elsődleges családom, hanem a Párom és a kisbabánk". Saját családod van és ebbe anyukádnak bele kell törődnie. Ráadásul azt se kívánhatja hogy az unokája ilyen lelki körülmények között nőjön fel (neadjisten eltanulja a rossz viselkedést a testvéredtől). Azt is közöld vele hogy ha tudsz majd segítesz neki még ha elköltözöl is.
Szerintem mindenképp költözz el. Olyan érzésem van a leírtak alapján, hogy anyukád csak azért van a költözésetek ellen, mer az ingyencselédet látja benned. Bocsi, nem akarlak ezzel megbántani, de én így látom.
És a babádnak is csak jót teszel, ha nyugodt körülmények között neveled. Ráadásul az öcséd úgy viselkedhet vele, mint egy féltékeny nagytesó, meg a későbbiekben is csak rossz példával szolgálna a kicsinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!