Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért várja el csomó huszonéve...

Miért várja el csomó huszonéves, hogy zokszó nélkül eltartsák a szülei?

Figyelt kérdés
Csomó kérdés van, hogy "miért kell diákhitelt felvennem" meg "miért kell beszállnom a rezsibe" és hasonlók.
2012. jan. 29. 08:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%
Nem olvastam el a többieket.Ők sem akarják,hogy eltartsák őket a szüleik(szerintem legalábbis a többség,köztük én is),de nincs munka.Ennyi.Meg sokan még tanulnak és csak később állnak munkába.Más világ ez,nem olyan,mint amiben a 40es korosztály felnőtt.Mondjuk én az ő idejükben sem akarnék felnőni,de most is pocsék az élet,úgyhogy szerintem akármilyen korba születünk,az sz.r.(bocs a kis offért)22l
2012. jan. 29. 10:29
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

18 éves vagyok, jövőre egyetemista. idén is próbálkoztam diákmelóval, több szervezethet regisztrálva vagyok, semmi. ami munkát ajánlottak az meg konkrétan összeegyeztethetetlen a sulival pedig még "csak" gimibe járok. nem tudok pénzt csinálni a semmiből, nem direkt élek a szüleim pénzén, de ha nincs esélyem eltartani magam, akkor nem tudok mit csinálni. egyébként is, nem tudom elképzelni h ne menjen a tanulás rovására a suli melletti munka. nem kifogásokat keresek, de ha az ember egyetemre megy, ott tanulni kell és tenni a bennmaradásért. meg most nagyon elterjedt ez az "egyetemisták nem csinálnak semmit csak isznak drogoznak meg szexelnek" dolog. igen, van olyan is, de azok, lévén hogy az egyetem a tanulásról, a szakemberek képzéséről szól, így a fent említettek kibuknak. sok egyetemistát ismerek, és igen, havi egyszer eljárnak bulizni, elköltik a spórolt 1500 forintocskájukat tablásborra, de aztán hazamennek és folytatják a tanulást, a vizsgaidőszakokról meg ne is beszéljünk.

tudom hogy le leszek pontozva mert az "elcseszett generáció" tagja vagyok és nem írok szenteskedő szöveget, de csak azért, mert valaki fiatal, tanulni szeretne, de nincs önálló keresete, még nem kell rögtön köpködni.

2012. jan. 29. 11:44
 13/25 anonim ***** válasza:
11:44 Nem leszel lepontozva,igazad van.Amúgy még hozzáteszem,hogy mostanában a diákirodák is mennek tönkre,az is,amelyiknél én voltam.Dolgoztam suli mellett,sokat hívtak,de mára állítólag alig van ott munka.Úgyhogy nehéz,én nem tudom,mi lesz velünk.
2012. jan. 29. 11:59
 14/25 anonim ***** válasza:
Tényleg alig van munka, de nagyon rá kell járni a diákszövetkezetekre. Ha nyomulós vagy, akkor lesz munka.
2012. jan. 29. 12:02
 15/25 anonim ***** válasza:

Én húsz éves vagyok, és otthon élek. Szerintem ezzel nincs semmi baj, mert semmi extra igényem nincs, a gyerektartás amit apám fizet, simán fedezi a rezsiköltségemet, és a havi kajámat. Jelenleg egyetemre járok, de előtte hagytam félbe egy okjt, amire azért jelentkeztem, hogy ne kelljen költségtérítéses szakra járnom. Nem érzem úgy, hogy hiba lett volna, járt a csp, meg a diák. Egyszerűen rájöttem, hogy mégsem nekem való ez az egész, és nem akarok később ilyen területen dolgozni.

Jelenleg munkát keresek a suli mellé, hogy el tudjak költözni, mert a mindennapos veszekedések elég nyomasztóak anya és az öcsém között.

Én sem szívesen vennék fel diákhitelt, de lehet, hogy végül is, mostmár biztos vagyok benne, hogy az lesz.

2012. jan. 29. 12:25
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

Azokat én is utálom, akik se nem tanulnak se nem dolgoznak és eltartatják magukat, de aki tanul, azt szerintem természetes, hogy eltartják a szülei.

Én sosem dobnám ki a gyerekem, csak mert nagykorú.

És sosem kérnék pénzt a rezsibe, a szülőnek kell segíteni a gyereket és nem fordítva.

Egyszer próbálnak tőlem is pénzt kérni a rezsibe, amiért kemény 2 napot itthon vagyok, többé nem jövök haza és pont, de az én szüleimnek ez soha eszébe sem jutott volna, hogy a gyerekük pénzét elszedjék.

2012. jan. 29. 13:29
 17/25 anonim ***** válasza:
23 vagyok. nem lakok otthon. mindent én fizetek magamra.... ennyit arról, hogy ki mit vár el....
2012. jan. 30. 09:46
 18/25 A kérdező kommentje:
Én is hamar önállósodtam, de például ott a tesóm, aki 22 éves, megint máshová akar jelentkezni, és fogalma sincs, mit akar kezdeni az életével, de természetesen elvárja, hogy eltartsák.
2012. jan. 30. 11:08
 19/25 A kérdező kommentje:

tegnap 12:25

Ha gyerektartásból élsz, akkor mégiscsak az apád tart el, nem?

2012. jan. 30. 11:09
 20/25 anonim ***** válasza:
45%
Tudom, hogy rád nem éppen igaz ez kérdező, de ezt a huszonéves eltartásos kérdést általában azok teszik fel, akik nem tudtak elvégezni egy egyetemet, illetve még csak fel sem vették őket és irigyek.
2012. jan. 30. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!