Mit tennél a lányoddal, aki nem akar dolgozni?
21 éves, 3 éve érettségizett. Mivel rossz gimis eredményei voltak (amiért sosem bántottam), csak költségtérítéses főiskolába vennék fel, amire nincs pénzünk.
Szakmát nem tanul, mert elmondása szerint nem érdekli semmi.. (szerintem egyszerű csak derogál neki egyáltalán a "szakma" fogalma..)
Állandóan partizgatni jár (a gazdag férjet keresi), ha munkáról van szó, már égnek áll a haja és őrjöng. Öngyilkossággal fenyegetőzik, mert hogy "az ő életének nincs semmi értelme"..
Szerintem ne eröltesd a főiskolát, ha nem akarja. Úgy sincs semmi értelme. Ha nem kiemelkedően okos - márpedig gimis eredményei alapján nem az - nem fog tudni elvégezni egy olyan szakot amivel aztán pénzt is lehet keresni.
Valószínűleg kicsit elkényeztetted. De szerintem nincs veszve semmi, 21 évesen is megváltozhat még, az ember folyamatosan változik.
Gondolom szép lehet a lányod, ha azt gondolja elkap egy gazdag férjet. Esetleg vesd fel neki a színészkedést vagy a modellkedést. Hátha erre felcsillan a szeme.
Amit még az ilyen lányok szeretnek csinálni pl a kozmetikus, fodrász szakma. Divattervező, fényképész. Stb. Ezeket szerintem el lehet végezni költségek nélkül is, OKJ-n vagy szakmunkásban. Üljetek le beszéljétek meg mihez lenne kedve, mihez érez affinitást. Esetleg sorold el neki a jó tulajdonságait, az építő lehet. Mondd el neki, hogy bármiben támogatod, amit csak akar, csak induljon el valamerre. Persze a költséges dolgokat legalább ahhoz a feltételhez kösd hogy keresett dolog legyen és sikeresen elvégezze. Amúgy meg ott van a diákhitel.
Eső után köpönyeg, amíg ő maga nem változtat a gondolkodásán, te nem fogsz tudni mit csinálni. 5-6 évvel ezelőtt még tudtál volna mit tenni, megfoghattad volna, hogy miért nem tanult.
Kapna 10 hónapot, hogy v.mi normális életmódot kialakítson, pl. beiratkozzon iskolába. Ha nem csinálja, akkor ott az ajtó.
Remek!!
Akkor a következő: csináljatok pár szórólapot, egy A4-es lapra négy kifér, és szórjátok meg a környéken a postaládákat.
Bejárónő, idős ember mellé segítő, vállal nagytakarítást, ablakmosást, bevásárlást, bérezés megállapodás szerint, és hajrá!
Gazdag környéken is lehet szórni rendesen, ismerősöknek szólni, hátha...
Egy bejárónő napi 4-5 óra takarítással keres annyit, mint más egy gyártósor mellett 8 órában, három szakban.
De ha ezt nem, akkor mást.
A gazdag férjjelöltekkel az a baj, hogy van miből válogatniuk, sorba állnak a pénzéhes csajok. Ebben az esetben választ inkább egy olyat, aki nagyon szép, ÉS okos is. Sőt, az se hátrány, ha mondjuk diplomás fogorvos, aki el is tudja magát tartani. A pénz a pénzzel házasodik.
A lányod is majd rájön, hogy őt legfeljebb körbeadják, mint a békepipát, mert tudják, hogy egy pohár drága pia után már hanyatt vágódik, de senki se fogja elvenni. Még egy sza.rul kereső gyári munkás se.
A liberális nevelés annyira sok esetben vezet ilyenekhez, meg még ennél is rosszabbakhoz, fel nem foghatom, hogy lehet még mindig ennyi szülő a feltétlen híve!
Tanulva a te esetedből: ha hármast hoz a gyerek, agyoncsapom. De be fog kerülni költségtérítésesre, ha beledöglünk is mindketten!!!
Mivel már a suliban sem kellett a kötelezettségeit teljesíteni, akkor se kellett "dolgoznia", elég volt a kettes, így most nem találja a helyét egy olyan világban, ahol a partizás meg a lazsálás elegendő.
Alapszolgáltatás:
Kap egy tál kaját, egy ágyat, ahol aludhat, a többit oldja meg.
Van még egy lányom. Őt felvették költségtérítésesre (Corvinus) de nem tetszett neki és kiiratkozott. Most újra felvételizik.
Akkor erre mit mondotok? Melyikük a rosszabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!