Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megér ekkora áldozatot havi...

Megér ekkora áldozatot havi 400 ezer Ft?

Figyelt kérdés

A nővérem mesterszakács és nem rég felvették egy nagyon jónevű étterembe.

Nagyon jó a fizetése,legalább 400 ezer,de ezért hatalmas áldozatokat vállalt, és féltem is őt!

Hétfőtől szombatig dolgozik,napi minimum 12 órát,gyakran 15 órát.Rettentően kemény,megterhelő,robotolós meló,szinte csak akkor áll le,ha wc-re kell mennie (főleg nyáron).Korábban rengeteg hobbija volt,de ezeket fel kellett adnia,mert nem jut rá ideje.Ha hazajön a munkából,hulla fáradt,szinte már csak aludni jár haza.Félek,hogy tönkre teszi a testi-lelki egészségét.Ha így folytatja,ki fog égni.

Ti kizsákmányolnátok magatokat egy jó fizetésért??Csak én gondolom úgy,hogy a szabadidő,a hobbik,a nyugalom,az egészség mindennél többet ér?Én inkább dolgoznék havi 100 ezerért,de mellette jusson idő arra,amit szeretek.

2012. jan. 14. 16:04
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

18:13

Én nem sírok, hogy fogy a magyar, mert sajnos tapasztalom, hogy bizony tényleg sokan nem tehetik meg, hogy gyereket vállalnak. Másrészt meg nem azt mondom, hogy a kérdező testvére erről a bizonyos helyről menjen nyugdíjba, de könyörgöm, ha ott dolgozik mondjuk csak egy évig, és az alatt az egy év alatt havi 200 ezer forintot költ havonta (ami egy emberrel számolva szerintem simán megoldható), akkor egy év alatt összegyűlik majdnem 2 és fél millió megtakarítás. Tudom, ennyi nem elég egy lakásra, de még ha hitelt is vesz fel az ember, már ennyivel kevesebb és azért az nem mindegy.

NEM azt mondom, hogy gyerek, család mellett 12 órázzon valaki, az tényleg nem jó, de ha nincs se kutyája, se macskája, ráadásul a pénzre is szüksége van, akkor csinálja. Másrészt ha valakinek tényleg kell a pénz, hiába magyarázol, úgyis el fog az ember menni ilyen helyre dolgozni, mert meg kell tennie. Szerencsés ember lehetsz, ha ennyire nem érted meg, hogy van az a helyzet. Itt most nem arról van szó, hogy terepjáróra, mert tengerparti nyaralóra kell, hanem mondjuk házra, hitelt kifizetni, esetleg beteg családtagot eltartani.

Lehet filozofálni az ország népességéről, meg hogy itt meg ott mi a gyakorlat, de végeredményben ezzel csak az tud foglalkozni, aki anyagilag megteheti. Ne én legyek már a szar alak, mert nem engedhetem meg magamnak!

2012. jan. 15. 23:17
 32/33 anonim ***** válasza:
2-3 évig nyomnám, utána élnék, mint hal a vízben...
2012. jan. 16. 03:28
 33/33 anonim ***** válasza:

31:

Megint én vagyok. Szvsz 200 ezret ilyen meló mellett nem fog elkölteni havonta, a 100 ezer is sok, 300-at megtakarít. Én totál értem miért érdemes csinálni, csak nem értek vele egyet.

2012. jan. 16. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!