Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megér ekkora áldozatot havi...

Megér ekkora áldozatot havi 400 ezer Ft?

Figyelt kérdés

A nővérem mesterszakács és nem rég felvették egy nagyon jónevű étterembe.

Nagyon jó a fizetése,legalább 400 ezer,de ezért hatalmas áldozatokat vállalt, és féltem is őt!

Hétfőtől szombatig dolgozik,napi minimum 12 órát,gyakran 15 órát.Rettentően kemény,megterhelő,robotolós meló,szinte csak akkor áll le,ha wc-re kell mennie (főleg nyáron).Korábban rengeteg hobbija volt,de ezeket fel kellett adnia,mert nem jut rá ideje.Ha hazajön a munkából,hulla fáradt,szinte már csak aludni jár haza.Félek,hogy tönkre teszi a testi-lelki egészségét.Ha így folytatja,ki fog égni.

Ti kizsákmányolnátok magatokat egy jó fizetésért??Csak én gondolom úgy,hogy a szabadidő,a hobbik,a nyugalom,az egészség mindennél többet ér?Én inkább dolgoznék havi 100 ezerért,de mellette jusson idő arra,amit szeretek.

2012. jan. 14. 16:04
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
87%

"Én biztosan nem vállalnám be!!

Nem tűrném el,hogyha fel kellene adnom a hobbijaimat!Nem minden a pénz!!

Szegény nővérem munka után olyan szokott lenni,mint egy zombi.Szinte csak dolgozik és alszik.Én ezt nem bírnám.Ez rabszolgaság."

Majd felébredsz és rájössz, hogy a hobbiból nem lehet megélni! Simán vállalnám, amit a nővéred, ennyi pénzért.

2012. jan. 14. 17:17
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

16:55

De ha egyszer nem elég a normál fizetése arra, hogy családot alapítson, házat vegyen, gyereket szüljön, akkor mit van? Ezek szerint te még nem tapasztaltad meg ezt, de sajnos igenis van ilyen. Most akkor az, akinek nincs elég pénze, az verje magát a földhöz, hogy "rabszolgamunka, én ezt nem csinálom"? Azzal az éhenhaláson kívül mit érne el?

Szerintem egy felnőtt ember fel tudja mérni, hogy mi éri meg jobban: kemény munka rövidebb távon és lemondás a hobbiról, aztán jobb anyagi helyzet VAGY szórakozás, hobbi, nem megerőltető munka, de akkor utána jön a sok-sok lemondás (albérlet, 35 évesen szülés, mert csak akkor lehet stb stb)

Amúgy kezdem sokszor azt észrevenni, hogy ha emberek a spórolásról, esetleg az ilyen munkákról beszélnek, mindig befut egy-két gazdagabb "forradalmár", aki kijelenti, hogy ez rossz, miért csinálják mások, meg sem éri. Az istennek nem hajlandóak felfogni, hogy hiába vernék az emberek a fejüket a falba, nem lenne jobb. Cserélni kellene egy kis időre, akkor szépen megértenék, hogy senki nem jó dolgában spórol és húzza az igát, mint a kisangyal.

2012. jan. 14. 17:20
 23/33 anonim ***** válasza:
39%

22:

Abba nem gondolsz bele, hogy ha tömegesen vállalnak el ilyen melót, tehát heti 6 12+ órázást, akkor gyakorlatilag mindenki rosszabbul jár, már ami a munkavállalói oldalt illeti, mivel így kevesebb emberre van szükség(2 ember helyett dolgozik 1), és ezzel arányaiban kevesebbet is fizetnek hosszútávon. Budapesti multiknál is általánossá vált az a gyakorlat, hogy 7-ig nem megy senki sem haza. Hosszútávon így senki sem fog jobban keresni, csak több idejét veszi el a munka.

2012. jan. 14. 17:45
 24/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, hány éves vagy? Nem értem a problémád, ha a nővérednek nincs családja, gyereke,akiről gondoskodni kell, akkor pár év alatt tud gyűjtögetni, valószínűleg még fiatal. Miért is nem bírná egy darabig? Páran írták már, és tényleg sokan dolgoznak ennyit ennek a fizetésnek a töredékéért.
2012. jan. 15. 08:45
 25/33 anonim ***** válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok. Havi 450-et keresek, de ezért 7/24-es ügyeletben vagyok. Volt olyan, hogy valóban 24 órában dolgoztam sőt volt, hogy több órában, majd pihentem 5-6 órát és mennem kellett újra dolgozni, mert jött a hívás.

Még csak fél éve vagyok a cégnél, eddig nincs vele semmi gondom. Szerencsére van olyan nap, hogy nem is kell mennem dolgozni, de mint írtam, van olyan, hogy akár 24 órában kell dolgozni, bár ebben az utazás is benne van, így lehet azt mondani, hogy aközben lehet kicsit pihenni, de az nem igazi pihenés.

22F

2012. jan. 15. 10:51
 26/33 anonim ***** válasza:
Húúú én simán vállalnám!!! legalább 2 évig!
2012. jan. 15. 14:35
 27/33 anonim ***** válasza:
Na majd ha lesz gyereked, akkor a napi 8 órás meló és a család mellett le kell mondanod majd a hobbikról, legalábbis amíg kicsik a gyerekek, mert ezt is nehéz összeegyeztetni.
2012. jan. 15. 15:51
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

17:45

De most őszintén, szerinted a boltban vagy a közműveknél elfogadják azt a választ, hogy "jaj, én most nem fizetnék, mert a budapesti multiknál a blah blah meg hosszútávon a munkavállalók blah blah"? Kiküldik a számlát, ha nem fizeted, akkor viszlát. Én sem mondom, hogy ez a jó (tudod ki a fene dolgozza halálra magát szívesen), de ha leülök és kijelentem, hogy ezt nem csinálom, az ki a bánatot fog érdekelni? A kenyeret ugyan annyiért adják akkor is, a víz, a villany, a buszbérlet, minden ugyan annyiba kerül. Most akkor haljak éhen? Vagy mondd azt valakinek, akinek mondjuk vannak pici gyerekei és a férfi kénytelen 12 órázni, hogy megéljenek, hogy ne tegye, mert rossz a rendszer, a gyerekek meg majd átszoknak a fényevésre. Érted mit mondok? Lakni kell valahol, kaja kell, a közművek is jók, ha vannak, most tél van, nem elhanyagolható a fűtés...

Sajnos sokan vagyunk úgy, hogy nem tetszik, nem tetszik, de ha a pofánk jár, akkor annyit mondanak, lehet máshová menni. És igen, már pár hónap munkanélküliség is sokakat teljesen tönkretenne.

2012. jan. 15. 17:07
 29/33 anonim ***** válasza:

28:

Te olyan feltételezéseket teszel be a dologba, amelyek nem feltétlenül vannak, és a kérdező sem említette. A kérdező nővére mesterszakácsként biztosan kapna kevesebbet fizető, de normál munkaidejű melót is. A számlákról meg annyit, hogy minden attól is függ a fogyasztási oldalon is, hogy mit vállalsz be. Ha vannak gyerekek, akkor sem biztos, hogy a jó anyagi helyzet jobb, mint a több szabadidő. Ha megszokottá válik, hogy a többség 12 órázik, márpedig ide tartunk, akkor aztán sírhatsz, hogy fogy a magyar, de gyereket alig lesznek, akik vállalnak...

2012. jan. 15. 18:13
 30/33 anonim ***** válasza:

29!

Sokan nem a jò anyagi helyzetèrt dolgoznak napi 12 òràkat, hanem pusztàn a megélhetésért!

2012. jan. 15. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!