Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megér ekkora áldozatot havi...

Megér ekkora áldozatot havi 400 ezer Ft?

Figyelt kérdés

A nővérem mesterszakács és nem rég felvették egy nagyon jónevű étterembe.

Nagyon jó a fizetése,legalább 400 ezer,de ezért hatalmas áldozatokat vállalt, és féltem is őt!

Hétfőtől szombatig dolgozik,napi minimum 12 órát,gyakran 15 órát.Rettentően kemény,megterhelő,robotolós meló,szinte csak akkor áll le,ha wc-re kell mennie (főleg nyáron).Korábban rengeteg hobbija volt,de ezeket fel kellett adnia,mert nem jut rá ideje.Ha hazajön a munkából,hulla fáradt,szinte már csak aludni jár haza.Félek,hogy tönkre teszi a testi-lelki egészségét.Ha így folytatja,ki fog égni.

Ti kizsákmányolnátok magatokat egy jó fizetésért??Csak én gondolom úgy,hogy a szabadidő,a hobbik,a nyugalom,az egészség mindennél többet ér?Én inkább dolgoznék havi 100 ezerért,de mellette jusson idő arra,amit szeretek.

2012. jan. 14. 16:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%

Meg.

Csinálja 2 évig, addig félre tud tenni egy kisebb lakásra.

Utána majd hátradőlhet, elmegy fele ennyi pénzért dolgozni, és élvezi az életet.

2012. jan. 14. 16:11
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Ezt sokan mások is megcsinálják a nővéred fizetésének a töredékéért.

Egyébként a vendéglátóipar már csak ilyen. Akik kevesebbet keresnek, azok is ennyit melóznak (legalábbis sokan), tehát a nővéred helyében én is megtartanám ezt a munkát. Ami azért nem elviselhetetlen és ha jól takarékoskodik, akkor nem kell örök életében csinálnia és később lesz ideje, pénze a hobbijának élni.

2012. jan. 14. 16:12
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Nézzük csak.

Én is a szakmámban dolgoztam hétfőtől-vasárnapig.reggel 6-tól sokszor este 6-ig - 7-ig.Szombaton szintén reggel 6-tól délután 5--ig.Vasárnap laza volt,akkor csak reggel 6-tól-délig dolgoztam.A fizetésem jobb esetben 150-160 ezer forint volt.A szakmám miatt én is jóformán csak pisilni,és a szünetekben álltam le.Nem is lehetett csak úgy megállni,hiszen a gépeket nem lehetett otthagyni.

Így olvasva,bizony dalolva elfogadnám a nővéred fizetését,és nem panaszkodnék..Sokkal jobban jár mint sokan közülünk.

<nyomdaiparban dolgozó>

4/33 anonim ***** válasza:
100%

Rövid távon nagyon jó befektetés egy ilyen munkahely.

Szerez tapasztalatokat, remekül mutat önéletrajzban, vagy elég rutint ad ahhoz, hogy egyszer saját éttermet vezessen.

A fizetése legalább felét félre tudja tenni, bár szerintem ennél többet is. Ez is jó alap, akár lakás vásárláshoz, akár saját vállalkozás indításához.

Az a legfontosabb, hogy a nővéred hogy áll a munkájához. Ha szereti, élvezi, és elrepül az idő a munkával, akkor OK.

Ha reggelente úgy kell magát összekaparni, hogy képes legyen bemenni, és utálja, akkor nem éri meg.

5/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy ilyen szakma. Ha valamire vinni akarod szakácsként, akkor ez van. Hagyd őt, ezt is lehet szenvedéllyel csinálni.
2012. jan. 14. 16:15
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Megéri!

Legalább megfizetik.

Pár évig csinálja, és, ha takarékosan él, és nem szórja el a pénzt, akkor meg van alapozva az élete.

Vannak, akik ugyanígy robotolnak a töredékéért.

Én simán megcsinálnám!

2012. jan. 14. 16:16
 7/33 A kérdező kommentje:

Én biztosan nem vállalnám be!!

Nem tűrném el,hogyha fel kellene adnom a hobbijaimat!Nem minden a pénz!!

Szegény nővérem munka után olyan szokott lenni,mint egy zombi.Szinte csak dolgozik és alszik.Én ezt nem bírnám.Ez rabszolgaság.

2012. jan. 14. 16:19
 8/33 A kérdező kommentje:
Ő is azt mondja,hogy csak 1-2 évig akarja ezt csinálni,de én akkor is aggódok érte!Nem tesz ez jót neki!
2012. jan. 14. 16:20
 9/33 anonim ***** válasza:
93%
Nem minden a pénz, de ha nincs egy vasad sem, akkor cseszheted. Másrészt meg persze, szereti az ember a hobbijait, de néha áldozatot is kell hozni. A hobbijaimból nem fogok tudni házat venni, családot alapítani. Azok jól mondják, akik szerint egy darabig ki lehet bírni, ha spórol, akkor meg megéri. Nyilván nem ideális, de még mindig jobb, mint 40 évesen rájönni, hogy a világon semmid nincs, nem tudod, hogy miből/hol fogod eltölteni az öreg napjaidat.
2012. jan. 14. 16:24
 10/33 anonim ***** válasza:
80%

" Én biztosan nem vállalnám be!!

Nem tűrném el,hogyha fel kellene adnom a hobbijaimat!Nem minden a pénz!! "

Drága! Ugye te még tanulsz? Vagyis eltartanak?? mert akkor megértem,hogy így reagálsz..

Ha majd dolgozol,és fizetni kell a rezsit,a számlákat,ha családod lesz,és azt akarod,hogy a lányod vagy fiad ne szenvedjen semmiben hiányt,ha majd a hobbidal tovább akarsz foglalkozni ,akkor majd el fogsz te is vállalni ilyen munkákat.(kevesebb pénzért is)

2012. jan. 14. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!