Megér ekkora áldozatot havi 400 ezer Ft?
A nővérem mesterszakács és nem rég felvették egy nagyon jónevű étterembe.
Nagyon jó a fizetése,legalább 400 ezer,de ezért hatalmas áldozatokat vállalt, és féltem is őt!
Hétfőtől szombatig dolgozik,napi minimum 12 órát,gyakran 15 órát.Rettentően kemény,megterhelő,robotolós meló,szinte csak akkor áll le,ha wc-re kell mennie (főleg nyáron).Korábban rengeteg hobbija volt,de ezeket fel kellett adnia,mert nem jut rá ideje.Ha hazajön a munkából,hulla fáradt,szinte már csak aludni jár haza.Félek,hogy tönkre teszi a testi-lelki egészségét.Ha így folytatja,ki fog égni.
Ti kizsákmányolnátok magatokat egy jó fizetésért??Csak én gondolom úgy,hogy a szabadidő,a hobbik,a nyugalom,az egészség mindennél többet ér?Én inkább dolgoznék havi 100 ezerért,de mellette jusson idő arra,amit szeretek.
Ha kimegy vki hajóra, ott is ugyanez a helyzet. Nyilván több 10 éven keresztül nem lehet ezt csinálni.
Én vállalnám amúgy, 1-2 év alatt megszabadulnánk minden hiteltől, utána jöhetne egy nyugis állás.
10-es:
Pont ezen mentalitás miatt, mert sokan elvállalnak ilyen rabszolga munkát, zsákmányolják ki az embereket. Egy ilyen munkát 2 műszakban, 2 embernek kellene csinálnia, nem csak azért, mert megterhelő, hanem mert törvények is vannak a világon.
Amikor az ember már nem a szórakozásnak él, akkor a családjának is élne, szerinted napi 12-15 óra munka után mennyire lesz képes erre?
Nyilván 1-2 évig lehet csinálni ezt, de hosszútávon nem. És ez nem lustaság, hanem ésszerűség, ha feladja a hobbijait is, meg családot sem alapít, az csak egy dolog, de magát is tönkreteszi, egészségügyileg is. De amúgy sem robotok vagyunk, az embernek szüksége van kikapcsolódásra(hobbi) és a családjával, barátaival töltött időre is.
14-es
Nagyon jól megfogalmaztad az én álláspontomat!
M.-H. Alexandra:
Akkor miért nem mész te hajóra? Ha beszélsz angolul, találsz is ilyen melót. Ja, amúgy ismerek olyanokat, akik hajón vagy turista szigeten vállaltak melót, na ezeken a helyeken nem csak a meló sok, hanem meg is alázzák rendesen az alkalmazottakat. A sziget még a jobbik eset, az az ismerősöm egy hónapig bírta, és haza jött, de aki hajóra megy, az nem tud onnan hazamenni, és hónapokig szívatni fogják. Persze valamit valamiért... De hogy osztod az észt a hiteleidről, meg hogy mennél, de mégsem mész, na az a gáz. Ha tudsz idegen nyelvet is, a világ tele van nagyon szar, de jól fizető melókkal. Ha a nyelvtanulás akadály, akkor az ilyen munka nagyobb akadály lenne.
Kérdezőnek még egy dolog:
Bécsben kevesebb melóval többszörösét keresné a nővéred mesterszakácsként, a honvágy nem érv, mert 12-15 óra melóval gyakorlatilag úgysincs itthon. Sőt, lakhat attól még Magyarországon, csak a határ szélén, bejárhat vonattal.
Nem beszélek angolul.
És nem megyek hajóra. Ez csak egy példa volt.
Egyrészt van egy férjem, másrészt van egy kutyám.
Ám ha itthon ajánlanának fel ilyen munkát, gondolkodás nélkül elfogadnám.
Azzal érvelsz, hogy TE nem bírnád, TE nem csinálnád, stb. Téged gondolom nem is érdekel a gasztronómia, a főzés szeretete. Ha a nővéred azért lett szakács, mert szereti és nem azért, mert más épp nem jutott eszébe, akkor szerintem felnőtt nőként el tudja dönteni, hogy jó e neki és bírja e. Nem ott fog megöregedni ne aggódj, de anyagilag nagyon jó és a továbblépéshez is jó referencia.
Egy vendéglátós.
A feléért is megcsinálnám, de még kevesebbért is.
A férjem folyamatos műszakban keres 100ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!