Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos az aggodalmam? Ennyi...

Jogos az aggodalmam? Ennyi idős gyereket miért kell ekkora tömegbe vinni?

Figyelt kérdés
13 éves lányom osztálytársai kitalálták, hogy a hagyományos karácsony előtti osztálykirándulás helyett menjenek el nagy koncertre, a pozsonyi téli stadionba. Osztályfőnöküknek is tetszik az ötlet, én viszont féltem a lányomat, mert lesznek ott vagy 13-15 ezren kb, és bármi baja eshet. Jogos az aggodalmam?
2011. dec. 10. 11:10
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%
beszél az ofővel,hogy vállalja-e a felelősséggel,tisztában van-e a veszélyekkel,hogyha hárít,meg azzal jön,hogy tudnak magukra vigyázni meg stb. akkor inkább ne engedd el,ha látod rajta,hogy felelős,felnőtt ember,akkor meg szerintem nyugodtan.
2011. dec. 10. 11:17
 2/24 anonim ***** válasza:
76%
beszélj
2011. dec. 10. 11:18
 3/24 A kérdező kommentje:
köszi a választ,lehet én vagyok maradi,de féltem,nem kis vidéki haknira viszik őket,33-an vannak az osztályban,spórolásból fizetnék az amúgy nem olcsó jegyeket,a lányom azt mondta,hogy az osztyálból megy az összes barétnője,ezért ő is menni szeretne
2011. dec. 10. 11:21
 4/24 anonim ***** válasza:
Ez függ attól is,mennyire érettek lelkileg. Egy 13 éves azért már tud komoly is lenni,meglehet velük beszélni hogy viselkedni kell,együtt maradni. Meg gondolom a tanár nem egyedül vinné,minimum 1 kísérő tanár lesz. persze megértem,hogy aggódsz. Beszélj a tanárral.Neki sem érdeke,hogy baja essen valamelyik gyerkőcnek.
2011. dec. 10. 11:34
 5/24 anonim ***** válasza:
27%
Milyen koncert lesz? Azért általában figyelnek egymásra az emberek.
2011. dec. 10. 11:38
 6/24 anonim ***** válasza:
79%

Nos, elsőre lehet, hogy én is aggódnék. De gondolj csak bele: egy tanárnak baromi nagy felelősség ez bevállalni. A bármi történne, őt vennék elő. Épp ezért feltételezem, hogy kellő óvatossággal viszi el őket. Például egy kiszemelt helyen tartózkodik a csoport vagy valami ilyesmi. Minket például Csehországban 11 évesen hagytak egyedül sétálni a városban. Felügyelet nélkül. Megbeszéltük, hogy hol, mikor találkozunk. Később más országokban is így mentek a dolgok. Egyszer sem történt semmi. Tudom, ez nem garancia, de ha belegondolsz, annyira nem kisbaba már a lányod. Ja, és a diákok mindig többen mászkálnak, nem egyedül. Ha a pszichológiai oldalát nézzük a dolgoknak, akkor karácsony előtt mekkora az esélye, hogy úgymond "baja essen"? Egyébként pontosan mit értesz ez alatt? Általános iskolában nem drogos diszkóba viszik őket. Szerintem lassacskán próbáld leküzdeni az aggodalmad egy egészséges szintre. Nem mondom, hogy küldözgesd, de egyre többször lesz olyan program, ami miatt el fog otthonról menni. És ez teljesen normális. Ő had önállósodjon egy pici, te meg ne szorítsd őt annyira a szoknyádhoz. Nyugodj meg, fogadni merek, hogy a lányod jó élményekkel együtt fog hazatérni.:) Állítom, hálás lesz idővel, ha apránként engeded. Én is hálás vagyok a szüleimnek. Tudod, ha nagyon tiltanak valakit (nem állítom, hogy ezt csinálod, csak ne felejtsd el), annál jobban ellenkezik. A kompromisszum a kulcs. Kellemes ünnepeket!

17/l

2011. dec. 10. 11:42
 7/24 A kérdező kommentje:
ilyen rockosabb,azért félek
2011. dec. 10. 11:42
 8/24 A kérdező kommentje:
utolsó,köszi a választ,igazad van,lehet nagy élmény lesz neki,csak hát cseh-szlovák vonatkozású rockzenekar fog fellépni,gondolom,lesz egy csomó részeg
2011. dec. 10. 11:44
 9/24 /Anita_'94/ ***** válasza:
Felvidékiek vagytok, vagy Magyarországról mennének? Milyen koncert? Nehogy azért kössenek beléjük, mert magyarok...
2011. dec. 10. 12:47
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

A részegekről meg a "rockosabb" koncertről, csak annyit mondanék, hogy voltam egy Metallica koncert küzdőterén babával a pocakomban. Az első néhány sort leszámítva nincs nem volt őrjöngés, oda meg nyilván nem mennek be.

Olyasmiben is volt részem, még tizenévesen, egy Depeche Mode-on. Az tényleg kemény volt, néhány kislány elájult, mert nem volt levegő, de azonnal kivitték őket, és vissza is jöhettek, mikor jobban lettek. Akkor engem is elsodortak a társaságtól, de vadidegen srácok meg lányok vigyáztak rám, hogy ne tapossanak össze.

Részegek pedig mindig mindenhol vannak.

A lepontozott 17 éves lánynak meg igaza van teljes mértékben. Én utáltam, hogy mindentől túlzottan féltettek gyerekkoromban, és ezért kellett kimaradnom egy csomó dologból, vagy titokban mégis elmenni.

2011. dec. 10. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!