Mit tennétek ha szellemileg fogyatékos gyereket szülnétek?
Megmondom oszintén fogalmam sincs. Nekem mar van egy lassan 2 eves kislanyom, aki hala az egnek egeszseges. a felesegem jelenleg varandos. bar en most nem lakok otthon (new york city-ben vagyok),ugyhogy nem tudom az intezetek tarifajat, de szerintem mindenkepp megfontolando az intezetes megoldas, mert sajat magambol kiindulva nem szeretnem, hogy a kislanyom hatterbe szoruljon egy esetlegesen fogytekos testvere miatt. illetve az ember nem szivesen teszi tonkre a hazassagat sem (az elobbi peldakbol kiindulva). persze, ha nem sulyos, akkor otthon nevelnem, es mindenkeppen latogatnank, hogyha az. lehet onzonek nevezni, de nekem ez a velemenyem, es mas azert se ertheti meg masok velemenyet, mert nem ismeri az adott esetben fennnalo osszes korulmenyt, ezert nekem sem tisztem itelkezni masok felett. remelem hasznosnak talaltatok. :)
31f
Nekem ezt dobta a gép.Két autistát nevelek.Az egyik ráadásul szellemi fogyatékos.Bölcsis korukba derült ki.
Addigra persze már mélyen ragaszkodtam hozzájuk.
A férjem elhagyott,gyerektartást 13 évig nem fizetett,a munkámat ott kellett hagyni és egyedül segélyekből neveltem őket 10 évig.Szüleim nem élnek.Antidepresszánst szedtem,hogy bírjam ami tönkre tett.Erős hitt élt bennem hogy én majd meggyógyítom őket,de sajnos nem lehet.
Jelenleg férjnél vagyok és a férjem hozta magával az egészséges lányát is.Tehát 3 kamaszt nevelünkt ill.nevelek,mert a férjem a kereső képes és nem sok ideje van "nevelni".
Szeretnék egy egészséges babát de már 38 leszek,és a beteg fiaim miatt akiket nem tudok elhelyezni,mert 2 lakást kéne vennünk 1 lakó otthonban ami rengeteg pénz és még havonta fizetni kellene...stb.
Szóval bele ragadtam rendesen...nincs kiút.
Ennyire meg tudja változtatni egy ember életét egy beteg gyerek-nem még kettő.
Mindíg azt mondom ha konkrétan tudja valaki terhessége alatt,hogy betegen szüli meg és még is vállalja,hogy akkor jól szervezze meg,hogy legyen bőven segítsége.
Ha meg utólag derülnek ki a rejtett hibák hát arra is fel kell készülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!