Mit tennétek ha szellemileg fogyatékos gyereket szülnétek?
16.22!
Te nem vagy normális!
Nem racionális a gondolkodásod, hanem embertelen!
Emberi lényekről beszélsz, bakker!
Én igenis kiállok ezek mellett az emberek mellett, és soha nem tudnék élni egy olyan országban, ahol úgy gondolkodik a többség a fogyatékosokról, mint te.
Azért azt megnézném, hogy ilyen bunkón beszélnél-e, ha a saját gyerekedről lenne szó, vagy édesanyád kapna agyvérzést, és magatehetetlen lenne hátralévő életére!
Vagy ne adja Isten, téged ütne el egy autó, és te válnál hipp-hopp fogyatékossá, és odalenne a nagy racionális, beképzelt kis eszed!
Nem vagy komplett.
Ennyi!
16:22 Kívánom hogy egyszer kerülj olyan helyzetbe hogy mások
segítségére szorulj és veled is így bánjanak. Aki ilyen gonosz és szívtelen mint te vagy azt csak sajnálni tudom, mert a saját sorsa előbb utóbb úgy is utoléri. Minden ember értékes,kivéve az olyanok mint te. Egy szellemileg fogyatékos gyereknek a fél keze sokkal többet ér mint a te egész gonosz lényed.
Elmélkedtem kicsit, és noha 16:22-esnek nyers és kegyetlen a megfogalmazása elsőre, de elgondolkodtató. A növényvilágban az életképtelen mag nem kel ki, az állatvilágban pedig vagy levadásszák a gyengébb egyedeket, vagy éhenpusztulnak már akkor, amikor erősebb társaik ellökik őket az anyaemlőtől.
Aki már születés előtt tudja, hogy gyereke terhelt lesz, érthető ha elveteti és én nem is tudnék rá követ dobni. Az, akinek viszont már született egy ilyen gyereke, azt viszont sterilezni kellene, ahogy a gyereket is. Több olyan szűrővizsgálat kellene, amely felderíti már a terhesség alatt az ilyen problémát, és ilyenkor már a terhességet meg kellene szakítani a kockázat mérlegelése mellett. Itt nem a pénzről, vagy az eltartásról van szó, hanem a vakvágány effektusról és az egészséges emberek életének romba dőléséről. Szóval szép dolog kiállni az ilyen gyerekek mellett, de másrészről ártás a másik oldalnak. Durva példával élve mondhatod, hogy a csótány is Isten teremtménye, de azért irtod, ha a házadba téved. Ezzel nem csótányhoz akartam hasonlítani, hanem a vak fanatikus elborultság ellen szólnék, amikor tűzzel-vassal védik az ilyen embereket. Ugyanolyan ostobaság, mint amit az állatvédők művelnek állatvédelem címszóval. Az embereket nem védik annyira, mint az állatokat. Vagy ki ne találkozott volna azzal, hogy az állatorvos rögtön kivizsgálja, ha kell meg is műti a 20000-et érő állatodat, de ha rád kerül a sor, küldözgetnek és le sem tojnak az orvosok.
Egyszóval ideje lenne a mérleget helyére billenteni, de minden téren ebben az országban (is)...
Bocs, hogy kicsit hosszúra sikeredett.
10:44-esnek üzenem.
Az ötlet egyáltalán nem új. Pár évtizede már alkalmazták ezt államilag Németországban. Az ötlet gazdát pedig Adolf Hitlernek hívták.
Szó szerint azt írtam volna válaszul mint az utolsó, csak azt hittem, hogy a Hitler név miatt egyből törlik.
Egyébként van egy másik javaslatom: Téged kellene sterilizálni kedves utolsó előtti válaszoló, az ilyen primitív megnyilvánulásnak, és gondolkodásmódnak véleményem szerint nincs helye a földön. Emellett a felmenőidet és az összes leszármazottadat úgyszintén, hogy meg ne ismétlődhessen még egyszer ez a genetikai hiba!!!!
Olvass már utána egy kicsit mielőtt az oltári nagy baromságaidat leírod! Pl. születés közbeni károsodással még soha nem hallottál????
Azzal kezdem, hogy eredetileg ápolónő a szakmám, gyerekneurológián dolgoztam annó, ahol találkoztam súlyosan károsodott, testileg-szellemileg, gyerekekkel. Volt aki születésétől kezdve ilyen volt, volt, aki valamilyen baleset következtében vált olyanná.
Én nagyon elítélném azt, aki tudja, hogy fogyatékos lesz a gyermeke, és még meg lehetne szakíttatni a terhességet, de nem teszi meg.
Ha szülés közben károsodik, vagy később derül csak ki a betegség, vagy baleset következtében károsodik az idegrendszer, az más kérdés.
Itt mindenképpen a súlyosság foka döntené el, hogy mit teszek.
Középsúlyos értelmi fogyatékos szintig én nevelném.
Azonban ha súlyos értelmi fogyatékos, valószínű, hogy keresnék egy intézetet, ahol ellátják.
Nehéz kérdés ez, met sajnos Mo.-on nem vagyok benne biztos, hogy megfelelő ellátást kapnak az ilyen gyerekek, emberek.
Ami biztos, amit már sokan írtak, nem egy család rámegy anyagilag, érzelmileg, ha otthon nevelik a beteg gyermeket. Nem egy ilyet láttam. Én nem biztos, hogy fel tudnám áldozni az életemet, mindenemet, szerelmemet, másik gyerekemet ha van. Ezért döntenék az intézeti ellátás mellett.
Sziasztok!
Ez egy borzasztó nehéz kérdés.Nekem még nincs gyerekem,de nemsokára szeretnék 1-et szülni.Nekem is sokszor eszembe jutott,hogy mi van ha nem lesz egészséges a születendő gyermekem.Elgondolkodtam a kérdésen.
Mondanom sem kell,nem könnyű,de én biztosan intézetbe adnám./Persze ha születése után derűlne ki.Ha terhesség alatt,akor elvetetném./
Akár elítélendő,akár nem,de nem mindenki alkalmas/köztük én sem!/egy fogyatékos gyerek nevelésére,és akár egy életig tartó ápolására.
Szerintem ezért nem lehet haragudni senkire.
Rengeteg az olyan eset,mikor ezesetben széthullik a család,elválik emiatt a férj,anyagi csődbe megy a család/a gyerek kezelése miatt/,stb...
Ki akarja ezt!????
Én annál uram bocsá' önzőbb vagyok,minthogy ez megtörténjen!Mert akkor tönkretehetem a saját életemet is.
És ennek a mai világban sajnos egyre nagyobb az esélye.
Sajnos igazából hatalmas gond egy ilyen gyerek.
De mindenkinek el kell döntenie azt,hogy mindezek ellenére be tud egy ilyen gyermeket vállalni az összes előnyével,és hátrányával eggyütt.
Remélem,nem születni fogyatékos gyermekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!