Mit tennétek ha szellemileg fogyatékos gyereket szülnétek?
Valószínűleg intézetbe adnám és látogatnám.
Pont most halt meg egy beteg gyereket nevelő szülőpáros az ismeretségi körömben.
A fiú nővére mesélte,( aki rendszeresen látogatja, mert intézetes lett a fiú) hogy nyugtatózni kellett sokáig, mert rátámadt az ápolókra, folyton a szüleit keresi, retteg az idegen helyen.
A lány 12 órás műszakban dolgozik, nem tudta vállalni az öccse gondozását.
Én sem tennék ilyen terhet a meglévő kislányomra.
Hát, nehéz kérdés. Szüleim azt mondták, hogy betegen is vállaltak volna. Viszont ők gyógypedagógusok, úgyhogy van némi érdeklődés bennük a téma iránt.
Nem merném azt mondani, hogy vállalnám.
Aztán hogy ott, helyzetben mit tennék, arról haványlila gőzöm sincs...
Sok betegség van, ami nem derül ki azonnal.
Pl. ismerek olyan családot, ahol a súlyos autizmus az óvodában lett diagnosztizálva. Hiába tudták a szülők addig is, hogy baj van.
Itt merül fel a kérdés, hogy mit teszel a három éves gyerekeddel, amikor kiderül róla, hogy fogyatékos.
Másrészt sok esetben NINCS választási lehetőség. Fel kell nevelniük, ha már "ezt dobta a gép".
Meglepődtem a válaszokon! Arra számítottam, hogy mindenki azzal fog jönni, hogy akkor is ugyanúgy nevelné stb. Tényleg nem mindegy milyen fajta a fogyatékosság. Ha nincs rá semmi remény, hogy valaha is önellátó legyen, és hasznos tagja a társadalomnak, akkor én is egy intézménybe utalnám, és látogatnám. Biztos nagyon nyomasztó érzés lenne, de bevallom, vagyok annyira önző, hogy szeretnék boldog életet élni, és nagyon sok család megy tönkre ilyen helyzetben. Pláne ha valaki emiatt a munkáját is feladja. Elszegényedés, válás...még egy gyerek szóba se jöhetne. Felőrli az embert szerintem.
Egyébként van már egy nagyobbacska gyermekem, szerencsére egészséges.
Én ugyan úgy szeretném,mint ha teljesen egészséges lenne.Ő a gyerekem akár szellemileg fogyatékos akár nem.Persze lehet hogy rossz lenne neki az élet,viszont ebből a szemszögből sosem tudja más meglátni a helyzetet, csak ők.
Ha megtudnám talán elvetetném,de biztos hogy helyes döntést hoznák ,ha véletlen ilyen helyzet alakulna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!