Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha szellemileg...

Mit tennétek ha szellemileg fogyatékos gyereket szülnétek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 20:59
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
43%
Ez a "Beadom egy intézetbe" dolog: ki fogja etetni egy életen át? Én és te, azaz mi, az adóinkból, plusz fizetjük a nővér bérét is. Radikális nézetem van, ezt tudom, de: aki betegen születik, az ne vegye el az életteret egy egészségestől. A természetben nincs ilyen, hogy a magatehetetlenről gondoskodik a többi. Ha jobban belegondolunk, azzal, hogy valaki egy fogyatékost nevel, ahelyett hogy egészségeset nevelne, az bűn a társadalomra nézve. Eutanáziával viszont fájdalommentesen esélyt adhatunk egy egészségesnek.
2012. jan. 21. 15:03
 42/54 anonim ***** válasza:
33%
Undorító amit írsz, nehogy azt hid, hogy csak születésedtől fogva lehetsz beteg, fogyatékos. Sajnos egy baleset is elég ahhoz hogy az életed gyökeresen megváltozzon. Ha majd neadj Isten valamelyik szeretettel vagy veled ilyemi történik, és a hátra lévő életeteket ágyhoz kötve, tolokocsiban töltitek, majd akkor gondolj arra amit írtál. Mert az ilyen gonosz embereket utol érik a sorsuk.
2012. jan. 21. 15:19
 43/54 anonim ***** válasza:
42%

Na, már megint itt van a "fogyatékosokat kiirtani" válaszoló!

Nézd!

Egy fogyatékos kevesebb kárt okoz a társadalomban, mint te és a hozzád hasonló elmeháborodottak.

Csak nehogy egyszer te kerülj olyan helyzetbe, hogy valami nagyokos azt mondja, hogy kártékony vagy a társadalomra, és eutanáziát alkalmazna veled szemben.

Megnézném, hogy akkor mekkora lenne a szád!

2012. jan. 21. 15:23
 44/54 anonim ***** válasza:
63%
A kérdés a betegen születettekről szól, nem pedig a baleset által azzá váltakról. Gondolkozz el, hogy mi a nagyobb szemétség: egy egészségestől kapsz segítséget ha bajban vagy, vagy egy betegtől kapsz semmit.
2012. jan. 21. 15:24
 45/54 anonim ***** válasza:
67%
Elmeháborodottnak nyilvánítasz? Személyeskedsz? Kevesebb kárt okoznak? A mai világban minden élet környezetszennyező módon fenntartható, rajtad áll hogy megmented-e a jövőt, vagy sem. Ha ilyesmire pazarolunk időt és energiát, ne csodálkozzunk, ha pár év és nem csak a fogyatékosokat, de magunkat se tudjuk megmenteni.
2012. jan. 21. 15:34
 46/54 anonim ***** válasza:
24%

Ha így veszed, akkor személyeskedek.

És igen.

Elmeháborodottnak tartalak.

Normális, érző, emberséggel rendelkező ember nem tudna így beszélni az embertársairól.

Szerintem Te beteg vagy.

Menjél el pszichológushoz, hogy rendezze a fejedben lévő paranoid zűrzavart!

2012. jan. 21. 15:40
 47/54 anonim ***** válasza:
43%
Már voltam, de nem vállalt el, mert egy fogyatékossal foglalkozott. Kapizsgálod már, hogy mire gondolok? 1000-el megyünk egy szakadék felé, és te meg a nyomikat mentegeted, ahelyett hogy a valódi problémák megoldásán dolgoznál. Rajtad áll, hogy teszel-e valamit a jövőért, én majd bele gebedek, hogy pl. minél kevesebb szemetet termeljek, és hogy megújuló energiaforrásokat építsek. Azért, hogy a magadfajták egy kicsit tovább tudják szennyezni a környezetet, és okosabbnál okosabb kommenteket írjanak és lehülyézzék azokat, akik a megoldáson próbálnak dolgozni.
2012. jan. 21. 15:50
 48/54 anonim ***** válasza:
62%

"megoldáson próbálnak dolgozni"

Milyen megoldáson?

Olyasmi, mint anno az Endlösung?

Hagyjál már ezekkel a szövegekkel!

Egy fogyatékos ember nem "szemét", és a te jövőd sem fog tönkremenni attól, mert a fogyatékosokat államilag ellátják, vagy mondjuk fejleszteni próbálják.

El vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a te életed azon múlik, hogy a "nyomikat", ahogy írod támogatja az állam.

Ez egy nagyon durva leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy mindenkit irtsunk ki, aki fogyatékos, gyenge, homoszexuális, vagy bármilyen "nyomi".

Ezért mondom: menjél el pszichológushoz.

Boldogabb ember leszel, aki nem hülyeségeken fog agyalni, hanem éli a saját életét.

A pszichológus egyébként nem foglalkozik fogyatékosokkal, mert nem tud velük kommunikálni.

A fogyatékosokkal egészségügyi dolgozók, gyógytornászok,és fejlesztő pedagógusok foglalkoznak.

2012. jan. 21. 15:57
 49/54 anonim ***** válasza:
58%
Nem az én életem múlik rajta, hanem a miénk (a tiéd is?). Még mindig nem érted. Nem csak a fogyatékosokat, hanem a gyilkosokat, és általában, a közösség fejlődését vagy túlélését veszélyeztető elemeket korlátoznám. Ha van 100 adag étel, de te vagy a 101-dik, akkor is azt mondanád, hogy "egyen a fogyatékos, én majd feláldozom magam" Na mindegy, neked csak az jön le hogy szemét vagyok mert a többség érdekeit nézem az egyénnel szemben.
2012. jan. 21. 16:12
 50/54 anonim ***** válasza:
78%

Nem ezen múlik az életünk!!!!!

Értsd már meg!

Se a tiéd, se az enyém!

A fogyatékosok nem károsak a társadalomra nézve.

Egyszerűen: betegek!

Ennyi erővel ne műtsük meg a 85 éves Marika nénit sem, mert nagy valószínűséggel úgyis maghal.

Ezek az emberek BETEGEK!

Nem a gyilkos kategóriája.

Te is lehetsz beteg, én is, anyukád is, apukád is, a gyereked is.

Ne mossuk már össze a fogalmakat!

Nem tehet arról, hogy beteg, míg a gyilkos tehet arról, hogy ölt.

Ez a különbség.

2012. jan. 21. 16:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!