Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy férfinak kislánya...

Ha egy férfinak kislánya születik, ugyanúgy tudja szeretni, mintha fia lenne?

Figyelt kérdés

Azért teszem fel a kérdést, mert februárban fogom világra hozni a lányunkat, de a férjem mindig is kisfiúra vágyott. Ő az a rosszfiú típus (nem kigyúrt vagy ilyesmi, csak kicsit heves), aki meg akarta tanítani a gyerekét gitározni, focizni, motorozni, és láttam a fején a csalódottságot, mikor kiderült, hogy nem fia lesz, akit olyannak nevelt volna, amilyen Ő. Azt is mondta, hogy lehet, nem tud mit kezdeni majd egy kislánnyal, mert neki is csak egy öccse van, nincs lányokhoz szokva. Szerintetek van okom aggódni emiatt, vagy esetleg tudtok olyan (akár saját) tapasztalatot mesélni, ami megnyugató lehet számomra?

Köszönöm előre is!

27/N

2012. jan. 8. 19:37
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
80%

Lehet megköveznek érte, de azért leírom...

MI az, hogy ha ilyen meg olyan lesz a lányotok, akkor a párod meg lesz vele ELÉGEDVE?

Még meg sem született és máris elvárások hadát zúdítja rá! Én komolyan nem értem ezt a hozzáállást! Nem mindegy? a Tiétek! Örüljön neki, hogy egészséges, és nincs semmi bajotok. Ha szorult belé némi érzés, akkor nagyon, de nagyon fogja még bánni, hogy valaha is így érzett iránta...

Mit fog kezdeni egy kislánnyal? - MIért mit kezd egy kisfiúval? - úgy az első pár évben még nagyon semmit.

2012. jan. 15. 16:16
 32/40 anonim ***** válasza:
16%
A leány gyermeket imádni lehet nem szeretni. Két fiam van de a lányom a szívem csücske. Állandóan aggódom miatta hiszen úgy gondolom jobban kell védeni ,mint a fiúkat. Már lassan "eladósorban" van még nincs komoly kapcsolata, de nem tudom mi lesz, ha itt hagy és esetleg kifog egy rossz férjet.Gondolni sem akarok erre. Szóval egy lány más és jobban lehet szeretni.
2012. jan. 15. 17:13
 33/40 anonim ***** válasza:

nincs okod aggódni.

az én apukám is fiút akart mindig, lett egy fiú gyereke majd én, egy lány... kezdetektől imádott és nagyon félt, még mindig. a férjed is így lesz vele, szerintem.

20/N

2012. jan. 15. 17:31
 34/40 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a komenteket.Nekünk 2 lányunk van:az elsőnél a férjem lányt akart,a másodiknál fiút.Amikor megtudta,hogy lány lesz ki volt akadva,de amióta megszületett nagyon imádja,főleg amióta kiderült,hogy "tiszta apja"
2012. jan. 15. 17:37
 35/40 anonim ***** válasza:

A férjem él-hal a kislányunkért! Folyton tutujgatja, cseszteti a haját, ölelgeti, puszilgatja, tiszta édesek :)

Azt mondja, egy fiúval nem foglalkozna ennyit, mert keményen kell bánni velük, hogy férfi legyen belőle, fiúval beszélgetni kell sokat az életről, és a ház körüli munkákat megtanítani, tisztességre, és becsületre nevelni. (Az, hogy ez mennyire igaz, nem tudom :)

Lényeg, hogy ne aggódj, az Övé, ugyanúgy fogja szeretni :)

Boldog babavárást, és jó egészséget nektek!

2012. jan. 15. 19:29
 36/40 anonim ***** válasza:

Ja, és a lényeg, ha egy kicsit tovább gondolom a dolgokat, nincs olyan módszer, mellyel 100% biztosra lehet garantálni a baba nemét, hacsak nem nyúl bele a fogantatásba 1 csapat orvos... szóval mi alapján VÁR EL fiút?

Amúgy a következő babátok nem lehet fiú? :)

2012. jan. 15. 19:31
 37/40 kisroman válasza:

Szia!

ne aggódj ezen mert nekem is lányom volt az első babánk holott a párom fiut akart! Én is nagyon tartottam ettől hogy nem tud majd mit kezdeni vele! De a csoda megtörtént és a világ összes pénzéért nem adná oda a lányát!

2012. jan. 15. 20:08
 38/40 anonim ***** válasza:
35%
Soha nem törődtem avval,hogy kik és miért avval foglalkoznak, hogy "osztályozzák" a válaszokat mert igaz, hogy a kérdezőnek akarunk megfelelni. De merek fogadni, hogy itt akik minősitettek "csak" nők lehettek. Én apa vagyok és nem azt írtam, hogy miért örülj a fiúnak, hanem azt, hogy egy bizonyos kornál istentelenül kezdtem aggódni érte. Aki igazi apa az érti, aki meg anya, az meg nem is arra gondol, hogy mi van akkor amikor sötétbe jön haza egyedül és megtámadják. De hát egy nő nm tud egy apa fejével gondolkodni. Ezt nem bántásnak szántam.
2012. jan. 16. 05:18
 39/40 anonim ***** válasza:
84%

38

Mert a fiadat nem üthetik le éjjel 3an? Mert a fiad mindig minden körülmények között meg tudja magát védeni? jaaajjjjj, ne már :)

egy anya pedig a gyermekéért aggódik...(függetlenül, hogy fiú-e vagy lány)

2012. jan. 16. 08:40
 40/40 anonim ***** válasza:
19%
Sokkal több vagyok. Egy nő mindig is védtelennek látszik és az is. Én ebből indulok ki aranyos. Én még a régiek elvét vallom és nem csak szeretem, hanem tisztelem a nőket.Természetes egy fiuért is aggódni kell, de egy fiu még futni is gyorsabban tud mint egy lány és talán a legsatnyább is erősebb ,mint egy lány.
2012. jan. 16. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!