Ha egy férfinak kislánya születik, ugyanúgy tudja szeretni, mintha fia lenne?
Azért teszem fel a kérdést, mert februárban fogom világra hozni a lányunkat, de a férjem mindig is kisfiúra vágyott. Ő az a rosszfiú típus (nem kigyúrt vagy ilyesmi, csak kicsit heves), aki meg akarta tanítani a gyerekét gitározni, focizni, motorozni, és láttam a fején a csalódottságot, mikor kiderült, hogy nem fia lesz, akit olyannak nevelt volna, amilyen Ő. Azt is mondta, hogy lehet, nem tud mit kezdeni majd egy kislánnyal, mert neki is csak egy öccse van, nincs lányokhoz szokva. Szerintetek van okom aggódni emiatt, vagy esetleg tudtok olyan (akár saját) tapasztalatot mesélni, ami megnyugató lehet számomra?
Köszönöm előre is!
27/N
"Azt már mondta, hogy ha ugyanolyan nagy, kék szeme, meg fekete haja lesz, mint neki, akkor meg lesz elégedve akkor is, ha lány lesz."
Bocsi, de párod nem nyom el téged kissé?
Az én édesapámnak mindegy volt, hogy fia vagy leánya születik. Érdekes módon mindig is a "fiús" dolgok iránt vonzódtam, ez meg eléggé irritálta őt.
Az én apukám a bátyám után is fiút szeretett volna, nagyon csalódott lett, mikor születtem. Volt egy fellángolása, de aztán annyi. Neki csak a férfi "ember", a fiú "gyerek", a lány az csak lány. Gyerekkoromban sírva hallgattam anyuék veszekedését, hogy apu miért nem szeret engem is.
A mostani páromnak van egy lánya meg egy fia. A lányával konkrétan semmit nem tud kezdeni, kiskorától semmit, a fiát meg isteníti, hogy milyen ügyes, páratlan tehetség (4éves), egyébként kicsit elmaradott a korától, de mivel Fiú, ezt nem látja. Nincs is kedvem gyereket szülni.
Férjem szerelmes a kislányunkba. Mikor teherhe estem mindig mondta, hogy biztosan lány lesz. En ugy gondoltam, hogy fiunk lesz. El sem tudtam volna képzelni egy kislánnyal. Mikor kiderult, hogy lány nagyon meglepodtem, persze orultem is neki. Most már nem tudnám elképzelini, hogy fiam lett volna. Férjem teljesen odavan a kislányért. Még a széltol is ovja.
1 éves kislány anyukája
21-es válasz le lett pontozva szépen, pedig én is ezt vettem észre...kérdező írja, hogy jaj kicsit heves, rosszfiús típus
a párja, ismerősöm védte így az őt totálisan elnyomó, macsó férjét.
Meg miért kéne aggódnod, milyen ember az, aki neme alapján már előre utálná leendő gyermekét.
Nagypapámnak mindig is fiú volt a vágya,született két lánya(köztük anyukám),és nagy sokára fia is.Mégis anyuval és kereszt anyuval jött ki jobban, nagybátyámmal sosem volt valami jó a viszonya,pedig rá is igazán büszke lehetett volna mert mérnök lett belőle.Az én apám már anyu terhessége legelején megmondta,hogy lány leszek,anyu inkább fiút várt,de nem keseredett el mikor megszülettem:)
Gyerekkoromban elég vad és fiús voltam,azóta már lenyugodtam,de sosem leszek a szó klasszikus értelmében nőies.Inkább a kettő között:)
Ne aggódj,ezt csak most mondja,ha megszületik a pici akkor meg majd ki sem engedi a karjaiból.Egy lányt bármire meg lehet tanítani ha fogékony rá,a városomban találkoztam már női buszsofőrrel,csak hogy említsek egy példát.Legalább életrevaló,talpraesett lány lesz aki nem ijed meg a saját árnyékától.
nálunk apu ugyanannyira szti a hugomat mint engem.
megérteném hogyha nem szeretné mert időnként rájön a twilight nézhetnék és a háttérben meg justin biebert halgat aztán megcseréli a kettőt
am nekem is max egy fiú kell. mikor kicsi voltam mindig gépeztem a faterral nagyban toltuk a heroes-t.
a másik meg hogy a férfiak átlagban többet keresnek jobban értenek a matekhoz ami azért elég fontos egy fogyasztói társadalomban. és akk még nem beszéltem arról h ha egy nő eléri a pubertást akk az érzelmi hullámvasútjaihoz semmi kedvem nincs.
majd ha gyereket akarok majd megnézem mi kell hozzá h én szabhassam meg a nemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!