Ha egy férfinak kislánya születik, ugyanúgy tudja szeretni, mintha fia lenne?
Azért teszem fel a kérdést, mert februárban fogom világra hozni a lányunkat, de a férjem mindig is kisfiúra vágyott. Ő az a rosszfiú típus (nem kigyúrt vagy ilyesmi, csak kicsit heves), aki meg akarta tanítani a gyerekét gitározni, focizni, motorozni, és láttam a fején a csalódottságot, mikor kiderült, hogy nem fia lesz, akit olyannak nevelt volna, amilyen Ő. Azt is mondta, hogy lehet, nem tud mit kezdeni majd egy kislánnyal, mert neki is csak egy öccse van, nincs lányokhoz szokva. Szerintetek van okom aggódni emiatt, vagy esetleg tudtok olyan (akár saját) tapasztalatot mesélni, ami megnyugató lehet számomra?
Köszönöm előre is!
27/N
Nekem 1 éve halt meg az édesapám, sosem tudott megszeretni. 3 bátyám van, velük járt meccsre, focizni, vitte őket mindenhova.. Engem sehova.. Pedig én is focizom, nem lettem sem picas, semmi.. Kiskoromban sem érdekeltem, később sem.. Amikor megkérdezték tőle osztálytalálkozón, hány gyereke van, akkor 3-at mondott. Ami igaz is, legidősebb bátyám nem az ő fia.. De hozzá tette, hogy 3 fia.. Nem tudom ő miért nem szeretett meg.. :) De nem bánkódom, nincs rá okom. Más apukáknál általában a lányokon van a hangsúly, hiszen nagyon szeretnek rájuk vigyázni. Csak hiányolják, hogy nem tudják őket úgy tanítgatni. :)
De reméljük nagyon szereti majd a picit a párod. :) Amint meglátja, beleszeret, ne aggódj. :)
Bátyám "vadrocker". Amikor megszületett a kislánya, elkezdett bőgni. Nagyon jól nézett ki a motoros szerkójában a hosszú hajával a szülészeten, ahogy sírdogál. :D
Azóta a keresztlányom már 3 éves, és mikor meghallja az Ossiantól a Rock katonái c. dalt, csak úgy riszálja a kis fenekét! Bátyám meg tapsikol neki. Szerintem bolondul a lányért! :D
(ja, és apukám sem akart soha lányt, aztán most én vagyok neki a favorit ;)
24/n
Az én párom csak fiú neveket emlegetek, ha előkerül, hogy gyerekünk lesz, akkor nekünk fiúnk lesz, ilyenek.
De ha nem figyel oda, vagy olyan helyzet van, akkor ilyenek jönnek ki a száján: "Az én lányom 25 éves koráig otthon lesz, és vigyázni fogok rá." meg ehhez hasonlók. :D Olyan aranyos. Meg múltkor láttunk egy kislányt. Igazi kis vagány volt. Erre megjegyezte, hogy ilyen lesz az övé is. :D Ebből látszik, hogy kisfiút szeretne ő is, de nagyon fogja szeretni a lányát is. :) Sőt még jobban.
Nyugi :) Az első bébi nálunk is kislány lett, a párom ugyan próbálta leplezni, de azért csalódott volt, mikor kiderült.
Aztán mikor megszületett, nem is tudtam volna eldönteni, melyikük sír jobban (ő is az a rosszfiú típus, tetoválva, piercingekkel amúgy). A kisasszony pedig egy igazi eleven rosszcsont, most várjuk a kisöccsét, és néha megemlíti az apjuk, hogy reméli nem lesz bamba és szerencsétlen kissrác egy ilyen jól sikerült lányka után :))).
Elsőszülött lánygyermek vagyok, van egy öcsém is, de Apukám szerint belém szorult a legtöbb gyakorlatiasság, ő meg villanyszerelő mester. Képzelheted... Mosógépet szerelek, telefonos összeköttetésben régi biztosítékot cserélek a lakásban, miután "távgyógyítással" megállapítjuk a hiba okát, állítása szerint már most úgy vezetek, mint ő, gitározok, forrasztok, fúrok-faragok, mérnök leszek, bár a focit utálom (ő is :D). És büszke rám, és sosem kezelt másképp, mint a fiú testvéremet!
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!