A párom 10éves kislánya eldugdosta a szemfestékeimet,
és én megtaláltam a kistáskájában. A párom azt
mondta, biztos az én 28éves fiam dugta bele. A kislánya
ártatlan. Hogyan vegyem rá a kislányt, hogy beismerje,
hogy ő dugta el magának?
Miért ennyire fontos egy 10 éves gyereket "otthoni bíróság" elé állítani?
Nekem fontosabb lenne, hogy miért tette és inkább azt próbálnám megértetni vele, hogy miért nem szép dolog másét elvenni (10 évesen még nem érzi ennek a tényleges súlyát).
2011. júl. 22. 08:48
Sehogy. Vedd vissza a festékeidet és ne csinálj ügyet belőle. Lehet, hogy csak játszott, nem téged akart dühíteni.
2011. júl. 22. 08:49
Ne legyél hisztérikus!
10 éves kislány biztos ki akarta próbálni a sminkterméket.
vegyél neki egy szájfényt,(szolidat) és egy átlátszó szempillaspirált.
2011. júl. 22. 08:51
4/28 A kérdező kommentje:
Én nem csináltam belőle ügyet,mert tudom,milyen egy kislány.De a párom a fiamat mindennek elhordta,meggyanusitotta.A kicsike kislánya nem csinálhat ilyet,csakis az én 28éves fiam akarja ilyen mocskosul akarja megutáltatni velem a gyerekeit.Ezért lenne fontos,hogy a kislány magátol ismerje be hibát az apjának.
Vegyél a kislánynak egy szájfényt, meg egy rózsaszínes szemhéjpúdert, játszatok sminkelőset,és közben mond el neki, hogy ha szeretne valamit akkor kérje, ne a tiédet vegye el mert most az apukája rád haragszik emiatt, és ez csúnya dolog volt. Így még az is lehet hogy bevallja az apukájának.
2011. júl. 22. 08:57
Ezért rossz ha mindkét párnak van már családja!A párod tűzön-vízen is a lányát fogja védeni ez egyértelmű!Még ha bevallja a kiscsaj akkor is."Biztos a fiad mondta neki,hogy elvagye..."És csak vita lesz belőle!Szerintem négy szem közt ülj le a kislánnyal és beszéld meg vele a szitut és akkor legközelebb nem fog ilyet tenni.Ha szeretné kérje el szívesen odaadod de ellopni nagyon rossz dolog!
2011. júl. 22. 08:57
Ha nem tudtok megbeszélni a pároddal egy ilyen helyzetet, az a párkapcsolat az én mércém szerint nem számít teljesen működőképesnek. A gyerekeket hagyjátok ki belőle, ebből a szempontból tök mindegy, hogy mi történt, és ki tette? Lehet ragaszkodni az elvekhez, akkor is az a fontosabb, hogy ti ketten meg tudjátok beszélni egymással, és nem a gyerekekkel(!), hogy mi van, és mi ilyenkor a teendő?
Ha a kislányt vegzálod e miatt, mert ezt látod a kiútnak, akkor csak még rosszabb helyzetbe fogsz kerülni.
2011. júl. 22. 09:01
Na az szép, ha ez a legnagyobb problémád az életben...
2011. júl. 22. 09:01
10 éves nekem is a kislányom. Ülj le vele, mondd meg neki, hogy szereted, de ha kell neki valami szóljon, vagy ajánljad fel neki, kipróbálhatja, segítesz neki, vagy hogy elmentek együtt vásárolni, veszel valami hasonlót, de máskor azért szóljon. És akkor talán beismeri. De ne tételezd fel, hogy rosszindulat volt. Az én lányom a rágóimra jár rá. De mindig tagadja. :)
2011. júl. 22. 09:02
10/28 A kérdező kommentje:
A kislányt még mindig 5évesnek képzelik,van egy 15éves bátyja,akit csicskáztat,és örá keni a viselt dolgait.Itt nyaralnak évente egy honapot,és kedvelem is őket,nincs semmi bajom velük.Az én gyerekeim 26 és 28évesek,perpil a fiam lakik itt.Az enyémeket nem kedveli a párom,de nekem szeretnem kell az övéit.Az enyémek nem tökéletesek,az övéi azok.De majd az ö gyerekei is lesznek huszonévesek,kiváncsi leszek rá,milyen felnőttek lesznek../De már látom a kislány igazi természetét.és nemm szolhatok semmit,"mert még csak kislány"..
Kapcsolódó kérdések: