Öcsém olyan, mint egy disznó, mit csináljak vele?
Figyelt kérdés
6 éves lesz öcsém, és DIREKT állandóan tejet iszik, ma is megivott egy literrel, csak azért, hogy bejöjjön a szobámba, és telefinghassa. Jókat röhög rajta, nekem viszont egyáltalán nem vicces!!! Nevetséges, tudom, most is röhögök, de már úgy kivágnám, hogy nem igaz! Nincs zár az ajtómon, hétfőn megyek venni, de ha kimozdulok, rögtön elém áll, bepucsít és fingorászik. xD 19/L2012. jan. 6. 19:52
11/41 anonim válasza:
Figyelemfelhívás céljából teszi. Valszeg nem nagyon foglalkoznak vele, érdemben talán te se eléggé, különben nem tenné. Játssz vele, mesélj neki, beszélgess vele. Ha ingerszegény környezetben él egy kisgyermek, akkor megpróbálja kompenzálni valahogy és egyben ez az egyik fajta módja, ugyanis a 3 alapvető erogén zóna a kisgyermekkorban kezd először érdekessé válni a picurok számára (végbél, nemi szerv, száj). Olvass utána gyermekpszichológiából, ott is olvashatsz erről. ;) A végbéllel való saját játéka az 1-6 éveseknek az egyik legérdekesebb szórakozásuk, de ha tulzásba viszik, annak a jele, hogy vagy unatkoznak (ingerszegény környezet), vagy valami stressz/trauma érte.
12/41 anonim válasza:
...ja és még valami (az előző vagyok) :
A figyelmed és a reakciód arra helyezd, ahogyan ÉRDEMBEN foglalkozol vele (játszol vele, mesét olvasol neki stb), és NE arra, ami zavar téged.
13/41 A kérdező kommentje:
Most válik el anyum nevelőfateromról, és elég nagy a balhé itthon, csak én foglalkozok vele, én járok érte oviba, én főzök, én öltöztetem stb... Lehet, hogy ez az oka?
2012. jan. 6. 20:11
14/41 anonim válasza:
Nekem a párom csinálta ugyanezt. Nekem is 1x nagyon rossz pillanatomban kapott el evvel a fingással, hogy szájba vertem érte. Pedig 2x akkora, mint én. És otthagytam magára 1-2 órára. Azóta nem csinálja direkt.
16/41 anonim válasza:
Igen. Nyilván neked sem könnyű. Ő elég kicsi ahhoz, hogy ne értse, mi történik körülötte, ugyanakkor elég nagy ahhoz, hogy érzékelje a bajt. Ebben a korban gyakori, hogy a gyerekek magukat hibáztatják, érzik úgy, miatta van a hacacáré. Ha tudsz, legyél vele nagyon türelmes, s erőt kívánok nektek átvészelni ezt az időszakot.
17/41 anonim válasza:
"Egy trükk, kutyáknál beválik"
??
18/41 anonim válasza:
Tegyél hashajtót a tejébe, és zárd ki a lakásból.
Vagy zárd a szobájába.
19/41 anonim válasza:
Ne kérdőjelezz, mert a kissrác a jelek szerint még egy àtlagos kutya szellemi szintjén sincs. Én simán seggberúgnám, mikor bepúcsít, hogy odafingjon, neveletlen, primitív kis majom.
20/41 anonim válasza:
De ha van olyan hashajtó, ami késleltetve fejti ki a hatását, akkor azt adj neki reggelire, hogy az óvodában fossa össze magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!