Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 tűz között. Mit tegyek,...

2 tűz között. Mit tegyek, hogy senki ne sértődjön meg, senkinek ne fájjon?

Figyelt kérdés

Párom mostanában igazságtalan a fiammal.

A kisfiam 4.5 éves az előző házasságomból való.Párom 2 éves kora óta neveli./hónapja megszületett a közös kislányunk.Újabban nagyon igazságtalan a kisfiúval.Mindenért leszidja,utálatos vele.

Este vacsoráztunk a gyerek mindent kitalált,pl:nem szereti,kér inni,mást akar enni.Rászóltam ez van és kész,inni meg kaja után kap(leves volt)és fejezze be vagy mehet az asztaltól.Egyszer csak elkezd a kisgyerek nyűszőgni(fiú létére nagyon nyekergős,hisztis)hogy félre nyelt(szerintem kamu volt)Erre párom elkezdett vele kiabálni,elhordta minden hülyének,meg utálattósnak és kirohant a konyhából ,hogy ő márpedig nem eszik velünk.

Én akkor szóhoz se jutottam.Azt se tudjam mit mondjak,tegyek.Mi a gyerekkel megvacsiztunk és megfürödtünk.Párom utánunk vacsizot,fürdőt.Este se tudtam mit mondjak neki...Nekem ez annyira fájópont,miért csinálja ezt vele.Mikor a kisfiú apjának tekinti,hiszi.Hogy álljak ki a gyerek mellett ,hogy ne kapjon vérszemet.Az apja tekintettét se akarom rombolni,hogy előtte akkor rászóljak.Utálom a vitákat is...

2012. jan. 4. 13:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
ez elégé gyerekes viselkedés volt a párod részéről.. lehet ő is féltékeny a gyerekekre mert több figyelem jutt nekik a részedről :D
2012. jan. 4. 14:16
 12/23 anonim ***** válasza:
Több élű a probléma. Először is amint már írták is, a gyerek féltékeny a kistestóra, amit csakis szeretettel lehet megváltoztatni. Nyilván a 6 hónapost még nem szidjátok semmiért, azonban a 4,5 évesnél ez úgy csapódhat le, hogy csakis őt szidjátok, ő a rossz. Sokat dicsérjétek, ha valami jó dolgot csinál. A másik dolog, amivel tényleg nem tudsz mit kezdeni, hogy a férjed mennyire érzi sajátjának a kisfiadat. Mindenképp beszélj a férjeddel, próbáld neki elmagyarázni, hogy a gyerek nem vehet észre semmit abból, ha esetleg nem ugyanazt a szeretet érzi irányába, mint a közös kislányotok irányába. Valamint a férjednek kell azt megértenie, hogy igazságtalanul ne bántsa a kisfiút, mert iszonyú boldogtalan gyerekkora lesz így! Nagyon sajnálom, amikor egy szülő ennyire elszúrja a gyerek életét. :(
2012. jan. 4. 14:17
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem érzi sajátnak a te gyerekedet,a fiad meg érzi ezt. Képzeld el a helyzetet azzal a különbséggel,hogy ő az igazi apja a nagyobbnak is. Kifut,elutasítja?! Nevelni próbálná. Ezzel azt mondta, nem az övé, ez a te dolgod, te bajod, elege van ebből a koloncból.
2012. jan. 4. 14:17
 14/23 anonim ***** válasza:
32%
A természetben nincs ilyen, egy állat sem fogadja örökbe a nöstény mellé a kölykét, mind sajátot akar. Így van az emberrel is.
2012. jan. 4. 14:20
 15/23 A kérdező kommentje:

köszike az eddigi válaszokat.

Ha a gyereknek a leves mellé inni adok akkor nem egy kortyot iszik hozzá,hanem akár több pohárral is.Iszik mint egy kiskacsa.

A szexuális életünkkel nincs gond,ugyan olyan mint a baba előtt.Heti többször,akár naponta is van ha van időnk....

Kisfiam amúgy okos,értelmes.De sajnos hisztis mint egy kislány és ez a kis tesó előtt is megvolt.Sajna sehogy nem tudom ezt kinevelni belőle....

Lehetséges hogy párom nem tekinti a magáénak ,de valahol nem is kell mert nem az övé.De szeresse ugyan úgy...Amúgy meg elkényezteti a fiúcskát,mindent megvesz neki,játék,édesség...stb..

Az hogy meg kellene ezt beszélni,én is tudom.De hogy álljak neki mikor ö kerüli ezt a témát.Rohanjam le ,hogy -hééé ha még 1x ordítasz a fiammal akkor....vagy hogy???

Szerintem meg nem én vagyok az egyedüli akinek több apától lett kisgyereke,vagy tévedek???Ha van itt ilyen "alávaló ember"aki ilyet tett az adjon tanácsot,hogy ő mit hogyan tesz??

2012. jan. 4. 14:22
 16/23 mmT ***** válasza:

szerintem ne bélyegezzük meg ennyire az apát, h nem fogja szeretni a fiút. annak idején a gyerekkel együtt vállata a kapcsolatotokat. most meg kiborult. mindenki kiborulhat egy hisztis kölyöktől.

és nincs olyan, h "nem tudtam mit mondjak neki"! beszéljétek meg közösen, h hogy kezeljétek a helyzetet.

2012. jan. 4. 14:27
 17/23 mmT ***** válasza:
100%

- hisztis, lányos kisfiú: kb 2 év és kinevelődhet ez magától. ezt valahol olvastam, h egy bizonyos korig a fiúk-lányok egyformán sokat sírnak, aztán a fiúkban tudatosul a "katonadolog". vm ilyesmi.

- próbálj egy jó pillanatot találni, mikor nyugodt, kettesben vagytok, nagy őszinte beszélgetésben vagytok, vagy vasárnap reggel az ágyban, és mondd, h ez neked fáj, és a gyermek pszichés fejlődésének sem tesz jó, ha így viselkedik vele.

(tanács: nyugodt hangnemben beszélj, és ha ő felemeli a hangját ugyanolyan nyugodtan kérdezz vissza, h "most miért ordítasz?" ;-)

(mégegy tanács: ha esetleg ültök, akkor ne vele szembe helyezkedj, hanem mellé. azért, h ne az ellenséget lássa benned, hanem azt, h egy közös problémátok van, amivel ketten kell szembenézzetek.)

2012. jan. 4. 14:41
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Leírom az én példámat. 2 gyerekem van 2pától. És akkor mi van? Mi az, hogy nem egészséges?! Az, hogy a lányon apukája meghalt 25 évesen egy balesetben, az a "nem egészséges". Most akkor 24 évesen nekem is temetnem kellett volna magam, arra gondolva, hogy ha másik irányt vesz az életem, akkor nehogy hozzámenjek valakihez, mert a végén még gyereket akar, és 2 gyerek 2 apától az nem egészséges?

Akkor inkább írjátok azt, hogy ebben a helyzetben vannak nehézségek, mert ez igaz.

Szóval lányom sokszor látta, hogy szomorú vagyok, és meg is értette. a 6-7 éves kis fejével ő biztatott, hogy menjek, ne csak itthon szomorkodjak. Aztán tavalyelőtt összejöttem a -most már férjemmel- a leányzónak nagyon szimpatikus volt. Ő örült a legjobban az esküvőnek és a kistesónak. Hála Istennek nálunk nincs ilyen, mint nálatok, de ha a férjem rászól a Lányomra, vagy leteremti, akkor bizony bennem is megfordul, hogy biztos azért, mert.... De aztán arra gondolok, hogy a közös picire is rászól majd ha kell. És amikor azt hallom, hogy gyere bukfenc, adj egy puszit, és nevetgélnek, akkor minden ilyen érzésem elmúlik. A férjeddel ülj le, és nem vádaskodva, hanem nyugodtan mondd el neki, hogy ez neked nem esik jól. Tudja, milyen a kisfiú, de ez túlzás, amit csinált. (én nem is tudom, mit tennék, ha lehülyézné a gyerekemet). Elhiszed, hogy fáradt, lehet rossz napja, de mivel ez már egy ideje megy, mondja el, mi a gond. Másrészt pedig az ilyen fajta kirohanásokat, mint amik voltak, NEM tűröd többet el. A gyerekre ne merjen még egyszer ilyeneket mondani. Persze, szóljon rá, de ez már nem oké. Az a lényeg, hogy kicsit vegye észre magát.

2012. jan. 4. 15:25
 19/23 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó rájöhettél volna, hogy ez rád nem vonatkozik, te megözvegyültél, természetes, hogy nem akarod egyedül leélni az életed.

Nézd meg mi megy mindenhol, lassan nincs olyan gyerek, akinek nem mostohaszülője van, mindenki elválik, aztán jönnek a pótszülők, ideig óráig, aztán váltják egymást.

2012. jan. 4. 15:34
 20/23 anonim ***** válasza:
Mondjuk igaz.
2012. jan. 4. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!