Csak nekem furcsa a sógornőm? Nem szeret puszit adni senkinek mindenkivel kezet fog, szilveszterkor is mindenki puszit adott egymásnak ő meg kezet fogott. Rokonaival is kezet fog.
Hát ez a puszilkodás engem is marhára idegesít. Egy baráti körömben az volt a szokás, hogy mindenkivel ha találkoztunk meg elmentünk puszi-puszi... Ha nem adtál vagy úgy csináltad, hogy kikerülted a puszilkodást, megsértődtek... Pedig ez nagyon álszentség, mert nekik sem jelent semmit, csak ,,meg kell lenni"... Azóta csak a 2 legjobb barátnőmet, meg a szüleimnek adok puszit, de ez sem az az üres tartalommal bíró köszöntés.
Lehet a sógornőd részéről is ez a felfogás vagy egyszerűen idegenkedik az efféle megnyílvánulástól. egyáltalán nem furcsa.
Szerintem egyénfüggő, hogy ki a puszilkodós, nem puszilkodós, kézfogós stb. típus. Valószínűleg neked ezért furcsa, de a sógornődnek meg lehet, hogy a puszilkodás a fura. Nincs ebben semmi különös, ki mit hozott magával a családból.
Én sem vagyok nagy puszilkodós, rokonokkal szoktunk, azért sem rajongok. Barátaimmal nem szoktam. Pont az a vicces, hogy a közeli barátokkal soha, a kicsit távolabbi haverokkal már szoktunk puszit adni (csak fiúkkal!), mert valahogy ez a szokás alakult ki velük. Annyira azért nem zavar, hogy szóljak.
A kézfogás nőkre nem nagyon jellemző, legalábbis nekem nincs ilyen nőismerősöm, aki kezet fog. Talán én is kicsit furcsának találnám, de idővel megszoknám, nincs ebben semmi. És ahogy egyik válaszoló is írta, sokszor tényleg többet jelenthez egy szívből jövő kézfogás egy üres puszinál. (Persze kezet fogni is lehet "üresen", helyzete válogatja.)
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!