Egyáltalán nem félek: a múltam nyitott könyv a férjem előtt, sosem takargattam előle semmit, még a hibáimat sem. Egyszerűen nincs olyan, hogy "hirtelen felbukkan valaki/valami a múltból", mert bárki jelenjen is meg, nem okozha bonyodalmat többé a férjem és közöttem.
2009. máj. 22. 11:05
13/17 anonim válasza:
Nekem van félnivalóm. Az édesanyám alkoholista és bár kb. 10 éve minden kapcsolatot megszakítottunk egymással (ő sem keres és én sem erőltetem), mégis félek, hogy egyszercsak beállít. Józan már 10éve is csak ünnepnapokkor volt, ide sem úgy jönne. Nincs kedvem a szégyenhez, a cirkuszhoz. A párom még nem ismeri és teljesen más családból jött, nem szeretném, ha szembesülne ezzel.
2009. máj. 22. 12:58
14/17 anonim válasza:
de igen, félek.
óriási teher a vállamon, de nem azért mert én rosszt csináltam.
újra és újra előjöhet-képletesen és konkrétan is!
jó lenne kitörölni ezeket a dolgokat.
hiába mondják, nem kell visszanézni, én a múltban élek
2009. máj. 22. 16:22
15/17 anonim válasza:
Egy szép verset hallottam. Vallásos, de más is érthet belőle. Nem tudom szó szerint, de a lényeg ez:
Isten azt mondja neked: Ha a múltban élsz, nem segíthetek neked, mert a nevem az, hogy Én Vagyok, nem pedig az, hogy Én Voltam. Ha a jövőben élsz, nem segíthetek neked, mert a nevem az, hogy Én Vagyok, és nem az, hogy Én Leszek. De ha a jelenben élsz, akkor melletted vagyok, mert Én Vagyok.
2009. máj. 22. 21:05
16/17 anonim válasza:
Manapság sokan mondják, hogy az Itt és Most-ban kell élni. Ha félelemben élsz, az borzalmas. Egyszerűen határozd el, hogy nem félsz. Ha bekövetkezik az, amitől félsz, akkor majd szembenézel vele. Esetleg kiagyalhatsz taktikákat, hogy majd hogyan nézel szembe, de addig is ne félj. Ha valamit félelemből akarsz tenni, ne tedd meg, mert a rossz fa rossz gyümölcsöt terem.
2009. máj. 22. 23:20
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jöhet még sok, csak eszembe jutott valami. Van pár olyan hozzászólás, amiből arra következtetek, hogy páran azt hiszitek, hogy tanácsot kérek, hogy mitévő legyek. Persze az ellenkezőjét sem állítottam, de akkor most szeretném letisztázni, hogy a kérdést csupán kíváncsiságból tettem fel, mert olvastam egy cikket, ami ilyesmi témájú volt.
Szóval nekem nincs takargatni valóm, csak kíváncsi vagyok a nagyérdemű véleményére, hozzáállására.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!