Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem félsz a múlttól?

Nem félsz a múlttól?

Figyelt kérdés
A múlt, amire gondolok lehet egy személy, egy kellemetlen eset, esetleg valami, amit szégyellsz, valami ami bele rondíthatna a mostani kapcsolatodba.
2009. máj. 21. 21:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Belerondítani akárki beletudna akármibe, de félni minek előre?

Biztos minden embernek van olyan momentum az életében, amit szeretne meg nem történté tenni, vagy olyan személy, akit szíve szerint így utólag meg sem ismerne.

Nekem személy van ilyen, aki pl. vadászpuskával fenyegetőzött mikor anno szakítottunk, meg éjjel tizenegykor zaklatott, stb... de ezt elmondtam a páromnak, aki már a férjem.

Más "zűr" meg nem lehet olyan nagy, hogy a mi kapcsolatunkat berondítsa.

2009. máj. 21. 22:01
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
"Mi félelmetesebb, a múlt vagy a jövő?" Nekem bőven van mit szégyellnem, úgyhogy igen, félek a múlttól, de annál jobban már csak a jövőtől..
2009. máj. 21. 22:02
 3/17 anonim válasza:
94%
Nem félek, hisz ahogy a költő is mondja: a bánat s a múlt a semmibe hullt. A múlt tehát beleesett a semmibe, része lett a semminek, én pedig nem félek semmitől.
2009. máj. 21. 22:02
 4/17 A kérdező kommentje:
22:02: ez egy nagyon érdekes gondolat!
2009. máj. 21. 22:05
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én apámtól tartok, ő egyelőre még nem múlt, de anyut is és engem is lenéz, és úgy bánik velünk, mint cselédekkel, minden tekintetben. Én már nem közlök vele semmit. Ő az egész eddigi életembe minden tekintetben belerondított. Igazából hiába próbáltam tenni ellene, teljesen csak akkor szabadulok meg, ha már lesz pénzem önállóan élni.
2009. máj. 21. 22:18
 6/17 anonim ***** válasza:
76%

Igen félek.

De nem egy embertől hanem egy helyzettől.

Volt egy fiú akibe nagyon szerelmes voltam (talán a lelkem mélyén vagyok is). Szeretőként voltam jelen, mire kiderült, hogy nem hagyja el miattam a barátnőjét(akit nem szeret csak a megszokás tartja őket össze).

Túltettem magam, boldog vagyok a párom mellett.

Rettegek tőle, hogy a srác egyszer csak megjelenik és azt mondja, hogy mégis engem szeret és én akkor majd nem fogom tudni azt mondani, hogy tűnjön el az életemből....

Lehet sosem fog bekövetkezni, de a félsz bennem van, hiszen szeretem a barátomat és tudom, hogy mellette a helyem... :O(

2009. máj. 21. 22:38
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sokan mondhatják el magukról,hogy tökéletes hibátlan az életük.Mindenkinek vannak olyan dolgok az életében amire nem büszke,vagy tett olyan dolgokat.

Én nagyjából elmondtam ezeket a dolgokat a férjemnek mielőtt összeházasodtunk,nem hiszem,hogy olyasmi derülhetne ki rólam ami miatt elhagyna.Jogunk van tudni a párunkról minden fontos dolgot,hogy el tudjuk dönteni együtt tudunk e vele élni.Bármire is gondolsz,ami megkeserítheti a jelent vagy a jövőt ha kiderül,ne várd meg,hogy úgy derüljön ki.Mondd el magad.

Akivel összekötöd az életedet azzal az emberrel őszintének kell lennetek egymáshoz.Hazugságra nem épülhet jó kapcsolat.Emberek vagyunk,hibázhatunk.Viszont ha nyugodt boldog életet akarunk élni valaki oldalán,azt csak őszintén lehet.Nagyon nyomasztó olyan tudattal élni,hogy tudod bármikor kiderülhet valami ami tönkretenné a kapcsolatodat.Lehet,hogy egy idő után már nem is a múlt tenné tönkre,hanem az évekig tartó titkolózás a hazugság,mert ezzel csalódást okoznál.

2009. máj. 21. 22:44
 8/17 anonim válasza:
100%

Szia!

A múlt bármikor visszacsaphat!Akár jó akár rossz értelemben!Mindenkki tett dolgokat és sosincs olyan h valami ne jönne a jelenbe a múltból!Ha ugy tudtad élni az életed eddig tisztán és őszntén akkor jó dolgok jönne vissza rád de ha ugy mint az emberek többassége akik elkövetnek néhány hibát azoknak vagy ez vagy az tekint rád majd...Ez igy van saját tapasztalatból mondom és ismerősöktől...Üdv minden jót

2009. máj. 21. 22:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
már nem, inkább a jövőtől :)
2009. máj. 22. 00:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sokat tanultam a múltból. Nekem is sok olyan dolog van az életemben amit szégyellek, de azt tudom, hogy azóta jobb ember lettem. Örülök is , hogy így alakult, mert így legalább értékelem az igazán fontos dolgokat az életben, mint a család, a becsület. Szerintem nem kell félni a múlttól, én tudat alatt teljesen kitöröltem magamból a rossz emlékeket. Soha nem gondolok direkt ilyen dolgokra, mert tudom, hogy az nem használ semmire, inkább csak hátráltat, arra pedig nincs szükségem.
2009. máj. 22. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!