Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az orvosfelesége...

Mit gondoltok az orvosfeleségekről?

Figyelt kérdés
2011. dec. 29. 17:32
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim válasza:
79%

Hasonlo a helyzet nalam is mint ah elottem szolonal.

En is doktorno leszek. Az orvosfelesegekrol meg ugyanaz mint barki masrol, lehetnek rendes emberek es persze lehetnek erdekemberek is, akik csak a ferjuk cimere palyaztak - ugyanugy mint mas esetekben a ferfi vagyonara/ hirnevere stb.

Nem kell mindenkit egy kalap ala venni.

Annyit mondjuk megjegyznek hogy nekem vegtelenul furcsa, hogy hazassag eseten a nev mele a titulust is adjak - elvegre nem a holgy dolgozott meg erte, de ez van :)

A baratnod meg lehet hogy most kicsit arrogansnak tunhetett, de tudd be annak hogy minden no a fellegekben jar amikor meghazasodik es vegtelenul kulonlegesnek akarja a lagzit, a volegenyt es mindent :)))

Gondolom ha a baratnod nem mindig ilyen, kulonben mar biztosan hamarabb kicsapta volna a biztositekot nalad.

2011. dec. 29. 18:51
 32/52 anonim ***** válasza:
73%

Az "orvosfeleség" vagyok. Én tanár vagyok, de mint írtam, gyes miatt nem dolgozom most.

Csal az ápolókkal? Miért csalna? Ennyi erőből ő is féltékeny lehetne rám, hogy én meg csalom a férfi kollégákkal. Akármi lehetne a foglalkozása, női kollégák általában mindenhol vannak, ilyen logikával élete végéig aggódhatna az ember, én meg nem mérgezem ilyesmivel sem a kapcsolatunkat, sem magamat.

2011. dec. 29. 19:09
 33/52 anonim ***** válasza:
84%
Lehet, hogy hülye vagyok, de a gróf tanult valamit ahhoz, hogy gróf legyen? Mert az orvos tanul a doktori címért.
2011. dec. 29. 19:10
 34/52 anonim ***** válasza:
61%

A barátnőnek elég érdekes felfogása van. Gondolom semmit nem tud felmutatni, ezért győzködi magát, hogy a férje 6 év tanulása, szakvizsgái, 4 év rezidensi gyakorlata az övé is. Muhaha!

Az egyik legjobb barátom most elsőéves az orvosin. Telefonon gyakran beszélünk, szegény tiszta ideg a vizsgái miatt. Láttam az asztalát, tele az aktuális könyvekkel. Hát, nem cserélnék vele, iszonyatos mennyiségű anyag.

2011. dec. 29. 19:16
 35/52 anonim ***** válasza:
46%
Az orvos feleséggel egyetértek, együtt kell élni egy orvossal, aki mindig ügyel és sosincs ott.Lehet nem is nagyképű, csak magányos.
2011. dec. 29. 19:20
 36/52 anonim ***** válasza:
35%
Az én középiskolás barátnőmnek is orvos férje van, és szépen el is távolodtunk egymástól. Mint mondta, az ő helyzetükben a kislányuknak balettre illik járnia, stb. Mi egyszerűbb emberek vagyunk, hagytam őt eltávolodni az életemből. Sajnálom, mert igazán jó barátnők voltunk.
2011. dec. 29. 20:38
 37/52 anonim ***** válasza:
56%
Azért ezt kikérem magamnak. Diplomás ápoló vagyok és soha nem fordult meg a fejemben, hogy házasemberrel kezdjek!
2011. dec. 29. 20:44
 38/52 anonim ***** válasza:
82%

Nahát, mennyi előítélet... :-/

Nevetséges, hogy egy nő csak azért tartsa magát valakinek, mert egy orvossal jött össze. Az orvos férfi "rangja" sem magától értetődő (nem ugyanaz egy orvos végzettségű gyógyszerügynök és, mondjuk, egy sebész), de hogy még egy nő erre építse az önbecslését...

2011. dec. 29. 21:02
 39/52 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező, nem azért, de felvilágosítottad a barátnőidet, hogy nem csak orvosoknak van doktori címük?:D

Ha csak azért kell nekik férj, mert kell a Dr. a nevük elé akkor bármelyik egyetemen bepróbálkozhatnak.

Személy szerint egyet ismerek de ő szerelemből ment hozzá a férjéhez, nem egy titulusért.

2011. dec. 29. 21:24
 40/52 anonim ***** válasza:
57%
Van még olyan,aki Dr XYné-nek hívatja magát?Szerintem olyan sincs,aki XYné-nek.Kiment a divatból.Ma a nők a saját nevükön szerepelnek leginkább.Ez egy régebbi korosztály problémája lehet,nem? Egyébként a kérdés is valahol arra a trónfosztásra hajaz,amiben mostanában az orvosoknak úgy általában részük van.Mindenki azt próbálja sugallni,hogy az orvos nem isten,ugyanolyan ember, mint bárki más,sajnos, ezzel egyenőségjelet tesznek a varrónő és az orvos közé,akkor,amikor a varrónő önjelölt ügynöke lesz valamely táplálékkiegészítőket forgalmazó cégnek,és a fülekbe súgja a tutit,hogy tud ő jobbat,mint az orvos,erre is jó meg arra is,de főleg mindenre,alig félhavi fizetésedbe kerül,de ha te is belépsz az üzletbe,jopbban fog menni mint az orvosnak,nem kell ide tanulni semmit,csak eladni kell tudni.Na,ettől van hányásom.Valahol egy ilyen mentalitás kell ennek a kérdésnek a feltevéséhez is.Azért annak a kis ügyes varrónőnek -vagy bárki másnak-ajánlanám figyelmébe az orvosi egyetem elvégzésének lehetőségét.Nyitva áll bárki előtt,lehet megmutatni,mire is vagyunk képesek.Aztán lehet beszélni.
2011. dec. 29. 22:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!