Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvéremmel egy szobában...

A testvéremmel egy szobában lakunk. A probléma az, hogy ő minden este számomra elég korán akar lefeküdni,9 és 10 óra között. Nekem viszont fent kéne maradnom éjfélig, hajnali 2-ig. Hogy magyarázzam el, hogy ez így nem fair?

Figyelt kérdés
Azt mondta, zavarja, ha kattog az egerem, vagy ha könyvet lapozok, és nem tud aludni. Ezért úgy döntött a család, hogy amikor a nővérem lefekszik, vagy lefekszek én is, vagy kimegyek a szobából. A nappaliban a szüleim alszanak, maradt a fürdőszoba, meg a konyha. Baromira kényelmetlen... Hogy magyarázzam el, hogy ez így nem korrekt velem szemben? Más sem bírna aludni mellettem, ha én olvasok? Szerintem ez hiszti.
2011. dec. 28. 13:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem igaza van a nővérednek.

Most komolyan.. Az embernek szüksége van az alvásra.. én is 10 körül már megyek aludni, nem feltétlenül azért, mert annyira álmos vagyok, hanem azért, mert tudom, hogyha nem mennék, másnapra olyan lennék, mint a mosott szar.

Neked meg nem mindegy hogy a szobádban vagy a konyhában tanulsz? Ott lealább nem zavarsz senkit.

2011. dec. 28. 18:07
 22/31 anonim ***** válasza:
25%

"A nappaliban a szüleim alszanak, maradt a fürdőszoba, meg a konyha. Baromira kényelmetlen... "

A kialvatlanság is baromi kényelmetlen tud lenni...

Amugy meg nem hiszem el, hogy minden áldott nap hajnali 2-ig kell tanulnod... Talán ha folyamatosan tanultál volna, nem kéne az utolsó hetekben éjszaka is fennmaradnod..

2011. dec. 28. 18:10
 23/31 anonim ***** válasza:
60%

Na, 77%-oska hozza a formáját. Látszik, hogy nem jártál egyetemre. Nem azért tanul éjfélig, mert mindent az utolsó pillanatra hagyott, hanem mert ennyi a követelmény nap, mint nap.

Mindegy, szakmunkásoknak ezt magyarázni..:/

2011. dec. 28. 18:13
 24/31 anonim ***** válasza:
2%

53%-oska, látom te is hozod a formádat, biztos jo dolog trollkodni.

Honnan veszed, hogy szakmunkás vagyok? Na és ha az lennék, akkor mi lenne? Ne legyél már ennyire szerencsétlen, azt hiszed azért mert valaki egyetemre jár az többet ér, mint az aki nem?

Érdekes, nekem annak idején nem kellett hajnalig tanulnom MINDEN ÁLDOTT NAP.

2011. dec. 28. 20:28
 25/31 A kérdező kommentje:

-14:55 Én értem ezt a nézőpontot. De az én helyzetembe nem lehet belegondolni? Szerintem azért az túlzás, ha valaki 10 órát alszik hétköznap felnőtt létére. Hogy se este, se reggel nem tanulhatok a szobámban, egy vicc.

-15:21 Ok, aludjon éjjel, de reggel 7kor sincs jogom tanulni?

- 18:07 Nem tudom, szerintem egyszer próbáld ki, hogy egy hétig a konyhában tanulsz az íróasztal helyett. Majd rájössz, hogy nem mindegy. Nincs kint asztal, hely sincs neki, csak a konyhaasztal. Kb bárszék kellene hozzá, hogy kényelmes legyen. Ez minden, csak nem ideális.

-18:10 Attól, hogy valaki mondjuk 8 órát alszik 10 helyett, még nem lesz kialvatlan. Nem tudom milyen egyetemre jártál. Van két tárgyam, egy hétfőn, egy meg szárdán, amiből aznap éjfél a határidő a beadandóra, minden héten, és nem kis vackok, egész komoly beadandók. És akkor még a többi tárgyamra nem is készültem... Ez csak két példa, a többire is készülni kell. Persze attól függ, mit szeretne az ember, én jó jegyeket, és ahhoz jóformán megállás nélkül tanulni kell. Más is így csinálja, másképpen nem megy.

2011. dec. 28. 20:36
 26/31 A kérdező kommentje:

A személyeskedésnek amúgy semmi értelme, kíváncsi voltam a nézőpontokra. Kb 11-6-ra nyertek a "nővérem-pártiak", nincs meg a kétharmados többség :)

Úgy látom, hogy azért ha akarja mind két fél, lehetne kompromisszumokat kötni. Csakhát ehhez mind a két fél kellene.

2011. dec. 28. 20:38
 27/31 anonim ***** válasza:
19%

Őszintén én azt nem értem, hogy ez miért most probléma. Vizsgaidőszak van, nincsenek órák. Tanulhatsz reggel nyolctól este tízig. Ennél többet úgysem tudsz.

Amúgy én most a szüleimnél vagyok, és itt csak úgy lehet tanulni, hogy összecuccolok reggel, elmegyek a nagymamámhoz, és nála tanulok, és bizony a konyhaasztalon. Amikor lefekszik, akkor meg hazajövök. És baromira irigyellek, hogy van módod otthon tanulni, nem kell a rengeteg jegyzettel és laptoppal a hidegben mászkálni.

Lehet, hogy a nővéred hisztis, de te se maradsz el mögötte.

2011. dec. 28. 21:47
 28/31 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos valóban élnek a földön rosszalvó emberek (ezért ezúton is bocsánatot kérek mindannyiunk nevében), én pl. arra is felébredek, ha a lakótársam a szomszéd szobában tesz-vesz. Erre az esetre van füldugóm, de nehogy azt higgyétek, hogy azzal olyan leányálom aludni. Egyrészt kényelmetlen, másrészt éjjel forgolódás közben kicsúszik, akkor ha felébredek, keresgélhetem a sötétben stb. Szóval én is ki lennék akadva a nővéred helyében. Másrészt igenis lehet a konyhán tanulni, próbáltam már nemegyszer. Ha a konyhaasztal nem elég jó, teríts le egy pokrócot, a földön csak elférsz. Egyébként biztos velem van a baj, de sikerült 5-ös diplomát szereznem anélkül, hogy rendszeresen éjjel 2-ig tanultam volna. Ha előfordult, az is azért volt, mert előtte elcs.sztem mással az időmet. Persze egyetemek között is van különbség, én csak egy kétszakos tanár vagyok...
2012. febr. 8. 21:18
 29/31 anonim válasza:

Egyetlen megoldást tudok javasolni:menj át az ősökhöz tanulni. Ha meg ők hisztiznek, akkor vágd a fejükhöz, hogy cseréljék nagyobbra a lakást, vagy alakítsanak ki még egy szobát számodra, stb. Tutira nem fognak ezek után szólni szerintem.

Ilyenkor örülök annak, hogy már rég nem lakom otthon. Egyébként én is éjjel tanulok...

Együttérzek veled!

2012. febr. 9. 02:45
 30/31 anonim válasza:

Én is föl szoktam ébredni a lapozgatásra, és bármi egyéb zajra (ha pl. valaki becsukja a fürdőszobaajtót). Szerintem ez azért lehet, mert 10-kor még nem mindig olyan álmos az ember, hogy ,,zutty' egyből elaludjon, de én is inkább le szoktam feküdni előbb, hogy reggel fel tudjak kelni (mert nincs annál rosszabb, mikor mélyalvásból kell reggel felébredned). Ha valamilyen okból kialvatlan vagyok, akkor azt egész nap érzem magamon.

Amúgy nálunk is ez a helyzet, és természetesen annak kell kimennie, aki tanul/ netezik. De nálunk sokszor nappal is a konyhában lehet csak tanulni, mert a kisszobában egyik tesó zenét hallgat, másik szobában megy a TV, vagy dumál a többi családtag. Konyhába vonulok, ott meg mindenki járkál ki-be ezér-azér... Ajtókat nyitva hagyják, ordítanom kell mindig, hogy csukják be, vagy magamnak kell megtennem.

De ha csak egy kis egyedüllétre vágyom, az is szinte kivitelezhetetlen, néha olvasni is a konyhában tudok csak nyugodtan.

2012. febr. 17. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!