A testvéremmel egy szobában lakunk. A probléma az, hogy ő minden este számomra elég korán akar lefeküdni,9 és 10 óra között. Nekem viszont fent kéne maradnom éjfélig, hajnali 2-ig. Hogy magyarázzam el, hogy ez így nem fair?
Menj a konyhába.
Te hisztizel.Éjjel aludni szoktak az emberek nem olvasni,tehát neked kell alkalmazkodni.
Sajnos igaza van. Én laktam kollégiumban, és nagyon szenvedtem attól, ha nem hagytak aludni. És a lámpa fénye sokak számára zavaró, nem tud aludni mellette.
Egyébként az, hogy nem hagyják a delikvenst aludni, egy tiltott kínzási módszer, nem véletlenül.
De miért KELL fenn maradnod hajnalig? Miért nem fekszel le te is este, aztán reggel felkelsz korábban és olvasol akkor. Van valami oka, ami miatt ez nem kivitelezhető?
Én mindkettőtöket megértelek, Őt az alvás miatt, Téged a tanulás miatt.
Elhiszem, hogy neki nem jó lámpánál aludni, matatással a háttérben. Hogyhogy éjfélig tanulsz, mi az oka? Középiskolás vagy, vagy egyetemista?
Egyértelmű a megoldás részedről - igazad van! A testvéred menjen a konyhába vagy fürdőszobába ha aludni akar.
De akár el is költözhetne...
Szerintem a kérdező nem jószántából marad ébren hajnalig,hanem mert tanulnia kell.Javasold neki a füldugót és azt is,hogy tegyen a szemére valamit,ha aludni akar.Minden problémát meg lehet oldani,ez az ő részéről szerintem csak hiszti.Én is egy szobában élek az öcsémmel,és mi is tudtunk olyan kompromisszumra jutni,ami mindkettőnknek jó.Pedig én dolgozok,ő pedig iskolába jár.
Vagy ha másképp nem megy,menj ki a nappaliba,és ha szüleid véletlenül felébrednek,akkor mondd nekik,hogy így jártak,ők akarták.
megértem, hogy kényelmetlen a konyhában tanulni. de ez egy olyan probléma, aminek két megoldása lehet, és egyik sem a legjobb:
a verzió) te kimész a konyhába tanulni, hogy a tesód alhasson a hálószobában
b verzió) tesód kimegy a konyhába aludni, hogy te tanulhass a hálószobában
ezt ugye te se gondoltad komolyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!