Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Problémák. Tanácsok?

Problémák. Tanácsok?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk. Anyum, apum és én. A baj a következő: apum nagy horgász,éjjel nappal horgászna, ha csak teheti megy is, emiatt minket hanyagol, semmi férfi munkát nem végez el, csak mos és porszívózik. Anyum szeretné ha itthon lenne hétvégeken, és elmenne a család valahova, apum persze ezt a pénzhiányra fogja. Azt, hogy egyfolytában a folyóparton van, arra , hogy a házba nincs mit csinálni, és kell a friss levegő, számára ez a kikapcsolódás. Anyum persze hasonítgatja apumat a család többi férfi tagjához, akik szorgalmasabbak, többet dolgoznak és keresnek, és hétvégén a család mindig együtt van. Ha meg itthon van a család, akkor meg veszekedni szoktak, vagy belém kötnek, mit miért csinálok stbstb. Ma is arra ébredek, hogy vitatkoznak, mert apum most karácsonykor is menni akar horgászni,mert hát itthon nincs mit csinálni. Már nagyon sokszor elmondtam, hogy milyen hibákkal rendelkeznek, hogy apum tulságosan lusta és sokat halászik, s anyumnak hogy másokhoz hasonítgatja és sokat kritizálja. Ezek után par napig szent a béke de utánna kezdődik minden előről. Tanácsokat szeretnék kérni, mit lehetne tenni, nem szeretném ha elválnának, vagy különélnénk.
2011. dec. 26. 11:06
 1/6 anonim válasza:
milyen apukáddal a viszonyotok?
2011. dec. 26. 11:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Mindkettővel jó, bár édesapámmal többet veszekedek, de mindig kibékülünk pár óra múlva
2011. dec. 26. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Miért nem mentek vele horgászni hétvégén? Mondjuk most tél van kicsit necces, de pl nyáron leruccanni valami tóhoz, ahol van mellette piknikezési lehetőség. Amíg apukád horgászik, anyukád bográcsozik valamit, vagy előkészíti a szendvicseket. Kifekszetek a fűbe, olvastok egy jót, beszélgettek. Apukád megtanít téged horgászni... stb.

Nem is értem miért nem találjátok meg a kompromisszumot ebben.

Mondjuk azt megértem, hogy apukád miért menekül el otthonról, anyukád teljesen megfojtja őt az elvárásaival.

Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy apukád horgászik, minthogy a TV előtt üljön...

Én a helyedben mindkettővel elbeszélgetnék, hogy szerintük mit akar tőlük a másik... és ajánlgatnék pár kompromisszumos megoldást.

2011. dec. 26. 11:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is ugyanezeket ajánlottam nekik, hogy minden alapja a kompromisszum. és működik is pár napig de aztán kezdődik minden előről. És nyáron szoktak menni együtt sokat, mert anyum nagyon szeret napozni, mikor kicsi voltam én is mentem velük. de anyum vágyódik más helyekre is, nem csak a folyópartra.
2011. dec. 26. 12:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Tehát apukád semmi "férfimunkát" nem csinál csak mos és porszívozik. Ha a házimunkát elosztom 3 felé, akkor pl Ti mit csináltok . Főztök és megeszitek. Akkor . Az más, hogy többet szeretnétek, hogy otthon legyen. De az neki nem szórakozás, hogy egymást nézzétek. Miért nem mentek ki ti is vele pecázni. Próbáljátok ki egyszer. De lehet, hogy akkor Ő otthon maradna ? Tehát erre kell a választ megtalálni,miért menekül otthonról !
2011. dec. 28. 11:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem menekul, gyerekkora ota ez a nagy hobbija, nyaron szoktunk menni, sot mindig o vonszolja a csaladot, most tel van, es szabadnapjaiban is megy, mikor nincs itthon senki, mert szereti.
2011. dec. 29. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!