A testvéremmel egy szobában lakunk. A probléma az, hogy ő minden este számomra elég korán akar lefeküdni,9 és 10 óra között. Nekem viszont fent kéne maradnom éjfélig, hajnali 2-ig. Hogy magyarázzam el, hogy ez így nem fair?
ezért érdemes megtanulni zajban, fényben elaludni.
én akár egy rockkoncerten is álomba zuhanok, ha nagyon fáradt vagyok. :)
mi több, nekem kell valami zaj és fény az elalváshoz, ha full kuss van, az nagyon nyomasztó, és unatkozok is.
sajnálom, hogy ilyen kicsi lakásban laktok, és ilyen rugalmatlan a nővéred... egyébként tényleg hiszti. aki egy könyv lapozására felébred, az tényleg használjon füldugót.
Köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt.
Tisztázzunk egy-két dolgot.
- Egyetemista vagyok, a nővérem dolgozik, de nem kel 8-nál előbb soha.
- A nővérem 25, én 20 éves vagyok.
- Én tudok úgy aludni, ha más olvas, még akkor is, ha tévézik.
- Próbáltam olyan megoldást, hogy eltakartam előle a fényt egy pléd felfüggesztésével, de őt azt mondta, hogy a tudat is zavarja, hogy valaki ébren van mellette, amíg alszik
- Nem önszántamból vagyok fent éjfélig, hajnalig, egyetemista vagyok, elég sokat kell tanulnom. Nem szórakozásból vagyok fent, halálosan utálok éjszaka sokáig fent maradni, de nem tehetek mást.
Én valamiféle kompromisszumot szeretnék, nem azt, hogy márpedig az legyen amit én akarok. Ezzel szemben a másik oldal azt képviseli, hogy kuss legyen este tíztől. Nem lopakodhatok vissza, amikor alszik, sőt, amikor visszajövök a konyhából, ha fel merem kapcsolni a legkisebb villanyt, és éppen megneszeli valahogy, akkor akkora hisztit csap, hogy a szüleim is felébrednek odaát.
Felkelnék korábban, nagyon szívesen. Nekem az is jó lenne, ha mondjuk felkelhetnék 5-kor, de nem tehetem ezt sem. Mivel ő neki nem kell korán kelnie, ezért ha 8 előtt felkelek, akkor probléma, de vannak napok, amikor még azt is nehezményezi, ha 10 óra előtt felkapcsolok egy lámpát. Délelőtt 10 óra előtt...
A nővéred hisztizi túl a dolgokat és nagyon szomorú, hogy a szüleitek ebben támogatják. Gondolom egyikőjük sem tanult főiskolán, egyetemen. A folyamatos, éjszakákon át tartó tanulást csak az tudja megérteni aki maga is benne volt.
Nem fogod tudni meggyőzni az igazadról őket. :-(
Én azt mondom, aki fáradt, az el tud aludni egy lámpa fénye mellett is, egy könyv lapozása mellett is. Sőt, tovább megyek. Ha valaki valóban fáradt, az még tv mellett is el tud aludni.
Szerintem ezt a nővér hisztizi túl. Mi az, hogy már a tudattól nem tud aludni, hogy valaki ébren van mellette!? Nem zavarja őt semmi, azon kívül, hogy nem úgy vannak a dolgok ahogy ő akarja :(
Viszont sajnos sok kompromisszumos megoldási lehetőség nincs. Csak amit már leírtak a többiek, és te.
Lámpa fénye eltakar, vagy kimész a konyhába tanulni:( Mert őt csak nem fektetheted bele a kádba, hogy aludjon ott:( Akár mennyire is neked van igazad.
Beszarok rajtatok.
"Este sötét van, akkor aludj, bla.bla.bla."
Ő akkor nem akar. Mi lenne, ha én, aki éjszaka dolgozom, azt mondanám, hogy lusták és nevetségesek vagytok, mert 10-kor már alszotok? Nem lenne fair, ugye?
Hála istennek, NINCS törvényben szabályozva, hogy mikor kell aludnunk.
Kérdező, a nővéred egy hisztis...
El kéne mennie alvó laborba, mert nem normális dolog, ha valaki a könyv lapozása (!) miatt nem tud aludni. Ez senkinek nem fura? Ez már tényleg komoly dolog. Közületek ki ébredt már fel arra, hogy lapozgatnak mellette?
"a tudat is zavarja, hogy valaki ébren van mellette, amíg alszik "
Ez hiszti, semmi több...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!