Karácsonykor melegítőben megjelenni a nagyiéknál! Így szokás? Vagy mi vagyunk különcök, hogy "felöltözünk"?
Mi: Férjem, kisifam ingben nyakkendőben, én amennyire lehet elegánsan, magassarkú stb.., sógorék pedig melegítőben! Szerintetek melyik a "normálisabb" megjelenés Karácsonykor, amikor összejön a család?
Köszi, ha írtok!
21.14. egy dolgot mondhatok: nyugi, higgadj le!
És te honnan szedted, hogy azt mondtam, hogy aki melegítőben ünnepel, UGYANAZ szvja az orrát? Nem, nem ugyanaza. Csak arra akartam rámutatni, hogy vannak emberek, akik egyik vagy másik illemszabályt nem ismerik. Ennyi, nem több. Vannak íratlan illemszabályok, amiket emberek nem tartanak be, KI EZT, KI AZT. Van aki melegítőben Karácsonyozik, van aki meg szürcsöl, stb. Persze valóban vannak olyanok, akik egyszerre több dolgot is hanyagolnak, de egy szóval sem mondtam hogy Te vagy az. Nem ismerlek, nem tudom, hogy mely illemszabályokra hánysz még fittyet, szóval ne vedd magadra. Akinek ugyanis nem inge.......
Szóval nyugtató tea, habfürdő, stb.......máris jobban érzed majd magad.
Kérlek, mondd el, hol lehet megnézni, hogy karácsonykor mit szabad és mit nem felvenni.
Mert én úgy gondolom, hogy a karácsony családi ünnep. Családon belül ünnepeljük. És családon belül nincs dress code. Vagy pedig az van, amit a család megbeszél. Pl. mondjuk a nagyi szól, hogy szépen nézzünk ki, mert fényképezni akar.
De ilyenről még nem hallottam, hogy karácsonyi öltözködési szabály. Bár lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, mint turhás, kórosan alulöltözött pesti panel-proli.
11:53as.
Rossz példát hoztál fel,ugyanis az orrturás,turházás tényleg illetlen az emberek 99%a tudja és elfogadja ezt.Az öltözködésnél nincs ilyen,ez egyéni hogy ki mit tart elfogadhatónak.
A karácsony egy ünnep ami lehet szűk körű,mi pl 4en voltunk vagy lehet egész rokonságos ahol egy csomó ember van.nagyon nem mindegy mekkora karácsonyról beszélünk és hogy mik a szokások.Évek óta 4en ünneplünk és nálunk iratlan szabály hogy senki nem öltözik ki,persze ha többen lennénk és az lenne a módi hogy szépen öltözzünk fel mert azt beszéltük meg akkor megtenném.
Nincs ilyen kódex, ugyanis vannak íratlan szabályok. De ezt le is írtam, hogy ÍRATLAN. Magyarabbul nem tudom leírni, ha még mindig nem érted, akkor ne haragudj.
Nincs ezen mit ennyire túl magyarázni, egész egyszerűen minden alkalomnak megvan a maga módja, ahogyan megtartani illik, az hogy sokan nem tartják be OTTHON, nem érdekes. A gáz az, ha valaki vendégségben sem tartja. Mert az az ember viszont már ordas bunkó. Mint a kérdező sógoráék. Az, ha Te otthon a családdal mackóban vagy, egyéni szoc.probléma, de ez sem mindenhol egyforma, mi Szenteste otthon is szépen felöltözünk, meg az ismeretségi körünkben mindenki más. De aki nem, hát nem, nem muszáj.
Ezt nem magyarázom tovább, a vaknak sem mondhatod el a színeket mert úgysem érti. Ha te tizen vagy huszon x éve maciban vagy Szenteste, akkor nem most fogsz megvilágosodni, tehát nem érdekel hogy megérted-e vagy sem. Főleg azért, mert nem ismerlek. Ha ismernélek, akkor sem érdekelne miben vagy, de nekem nincs olyan ismerősöm aki mackóban tölti a Szentestét.
Továbbra is olvaslak Benneteket! Köszönöm, hogy írtok a témához még most is!
77. válaszoló, jó leírod az én véleményem is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!