Karácsonykor melegítőben megjelenni a nagyiéknál! Így szokás? Vagy mi vagyunk különcök, hogy "felöltözünk"?
Mi: Férjem, kisifam ingben nyakkendőben, én amennyire lehet elegánsan, magassarkú stb.., sógorék pedig melegítőben! Szerintetek melyik a "normálisabb" megjelenés Karácsonykor, amikor összejön a család?
Köszi, ha írtok!
Nem is tudom, minek ezen görcsölni, igazuk van, akik azt mondják, úgy kell menni, ahogy nekünk kényelmes.. világéletemben a mackónadrágban és a tesipólómban éreztem magam a legjobban, legkényelmesebben, karácsonykor is direkt abban megyek majd a családhoz.
Fú, és mi van azzal, aki fürdöruhában érzi csak kényelmesen magát...? :-))
De most viccen kívül: misére se öltözzünk ki, mert nem ezen múlik istenbe vetett hitünk?
A rokon gyerek ballagására se öltözzünk fel szépen, mert nem ezen múlik az iránta való szeretetünk?
Operába is hétköznapi ruhába menjünk, mert nem azon múlik, hogy a szereplöket mennyire tiszteljük/értékeljük?
Temetésre se öltözzünk ki, mert nem azon múlik, hogy szerettük az illetöt?
Én azt szoktam meg kiskorom óta, hogy Karácsony, vagy Húsvét vagy más ünnepekkor felöltözünk csinosan, és úgy megyünk! Amúgy se megyek ki melegítőben az utcára se mondjuk! És nálunk a család többi tagjánál (unokatesók, keresztszülők, nagyszülők stb..) is ez a szokás..
Szerintem is az igénytelenség jele, hogy az ember nem vesz fel "szép ruhát" ilyen alkalmakra!
És ezek szerint több az "ilyen" ember (legalábbis itt most)
Kérdező ez nagyban függ attól is ki hogyan áll ehhez a karácsonyi ünnepséghez.
Én anyósomékhoz nem vendégségbe megyek,hanem félig meddig haza, a párom otthonába ahol nem vendég vagyok.
Természetesen ha idegen helyre megyek akármilyen ünnepségre akkor kiöltözöm és nem számit az hogy kényelmetlen.
egy melegitős nem tudom hanyadik válaszoló.
De ilyen helyeken, mint ballagás, ez egy ünnep, konkrétan egy ünnep. A karácsony nem mindenkinek, és nincs előírva, hogy mibe legyél! Ballagásra elő van írva, hogy ebbe-abba kell menni, és a szülők sem akarnak kilógni a sorból.
A színházba is kiöltözöm, de nem azért, mert tisztelem a színészeket. Nem ők néznek engem, én nézem őket. És most röhögni fogsz, de amellé, hogy kiöltözök, tornacipőt veszek fel a színházba, mert a jobb térdemben elszakadt a keresztszalag. Soha senki nem nézett furán és nem szólt be.
A karácsony egy családon belüli ünnep. Nem fogok kiöltözni azért, mert beülök a nappaliba.
Kérdező, te hova valósi vagy?
"A karácsony családon belüli ünnep.."
Aha.. biztosan. Nem ünneplik ám mindenütt karácsonyi müsorok keretében, csak szigorúan családon belül. Ez jó volt..
De akkor ez milyen már?
A kiöltözős emberek azt hiszik, a melegítő egyenlő a lyukas, pecsétes sz@rral? Miért hinnék? Nekik csak olyan van? Ez a választék? Elegáns ruha vagy csöviruha?
Nekem egy csomó melegítőm van, és csak olyanok, amiben akár az utcára is lemehetnék, senki rá sem nézne kétszer.
"Aha.. biztosan. Nem ünneplik ám mindenütt karácsonyi müsorok keretében, csak szigorúan családon belül. Ez jó volt.."
Hú de nehéz a felfogásod.
Családon belüli ünnep: nem megyünk el egy bizonyos helyre megünnepelni. A családok általában maguk közt, nem a nyilvánosság előtt ünneplik. (mint pl. a ballagást)
Ne keverjük ide a ballagást,meg temetés és ehhez hasonló ünnepségeket mert szerintem semmi köze a kaácsonyhoz.Ballagáskor mit csinálsz állsz egy helyben max sétálsz,temetéskor ugyanez,szóval ott tulajdonképpen nem csinálsz semmit,ezt bármilyen ruhában meg magassarkúban ki lehet birni.
A karácsonyi ünnepséget csak akkor tudnám elképzelni szép ruhában ha ülünk az asztalnál,eszünk,beszélgetünk szigoruan az asztalnál vagy esetleg a nappaliban a kanapén ülve.
Ehhez képest nálunk minden van,futkorászás a gyerek után,játék a földön stb,nem tudom elképzelni hogy feszengenék lent a földön egy szoknyában vagy szoritós farmerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!