Karácsonykor melegítőben megjelenni a nagyiéknál! Így szokás? Vagy mi vagyunk különcök, hogy "felöltözünk"?
Mi: Férjem, kisifam ingben nyakkendőben, én amennyire lehet elegánsan, magassarkú stb.., sógorék pedig melegítőben! Szerintetek melyik a "normálisabb" megjelenés Karácsonykor, amikor összejön a család?
Köszi, ha írtok!
Köszönöm, hogy máris ennyien írtatok, további válaszoknak is örülök!
Én is azon a véleményen vagyok,(mint pl. az 5. válaszoló is) hogy nem feltétlen kell totál ragyogóan kiöltözni, de azért az ünnep az mégis csak ünnep! És csak megtisztelem a család többi tagját azzal is, hogy kicsit elegánsabban felöltözök az alkalomra, hogy találkozunk, (esetleg hosszabb idő után)ill. ünnepeljük a Karácsonyt!
Látom megoszlanak a vélemények, tehát hol így hol úgy szokás... csak mégis kíváncsi vagyok melyik lehet a több?
B.Ú.É.K. előre is mindenkinek :)
Miért, a többség nyer? Hány éves vagy???
Én olyanokkal, akikkel amúgy sem találkozok, nem játszom el, hogy szeretem, csak mert karácsony van, akikkel viszont együtt karácsonyozom, azok tudom, hogy szeretnek, bármiben vagyok.
A fa meg még soha nem szólt be, hogy miért nem tisztelem meg.
Nekem csak azért nem tetszik ez, mert ha valaki saját maga szerint elegáns karácsonykor, akkor az év többi napján, munkában, suliban toprongyos? Nem leszek jobb ember, még karácsonykor sem, ha többcentis sarkakon tipegek. Nincs is magas sarkú cipőm.
Melegitőben mentem én is anyósékhoz.2éves a lányom,lent kockáztam vele a földön,baromi kényelmetlen lett volna egy farmer vagy bármi más.
Nálunk nem szokás a kiöltözés,senki nem öltözik ki,férjem is egy egyszerű pólóban volt.
A tisztelet nem ezen múlik szerintem.
ma 13:02 vagyok!
Miért lettem lepontozva??Aki melegítőben megy az igen is egy igénytelen..nem disznó vágásra vagy szalonna sütésre vagy kirándulni megy az ember...azért egy farmer vagy egy inget csak fel lehet venni..
Szerintem mindenki legyen abban, ami neki kényelmes. Nem tudom, a te gyereked hogy áll a dolgokhoz, de én kisgyerekként agyf*szt kaptam, mikor anyám a kényelmetlen harisnyát, ruhákat rám erőltette, egy bohócnak éreztem magam ilyenkor. Párom szüleinél voltunk karácsonykor, én farmerban és garbóban voltam, a párom nővéréék kényelmes göncben, a nővére pl. melegítőben. És? Otthon volt, rokonokkal, nem? (ők is vendégségbe jöttek, nem ott laknak) A gyerekekkel is pl. mindig hoznak váltóruhát, mert őket nem köti le az egy helyben üldögélés, játszanak, nyilván nem ünneplőben kéne fetrengeni a földön és autósat játszani...
Sajnálom a kisfiad, ha rá van erőltetve az elegáns gönc és feszengve kell üldögélnie!
17-es válaszoló! Nem én pontoztalak le! Éppenséggel egyetértek Veled!
Egy másik válaszoló pedig, ne sajnáld a kisfiam, semmi gondja nem volt az inggel és a nyakkendővel! Végig rajt volt, és egyszer se kért, hogy öltöztessem át! Még csak le se ette!
Szerintem sokkal jobb ha ezt szokja meg, mint, hogy semmi külömbséget nem kell tenni egyszerű hétköznapok és ünnepnapok közt! Vagy, hogy a ritkán látott mamát meglátogatjuk, vagy itthon játszunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!