Ezt meg tudnád bocsájtani az édesanyádnak?
Leírom röviden néhány év történését, hogy érthető legyen néhány dolog. Gyerekkorom óta a bátyám a valaki, én hiába voltam kitünő tanuló, diplomáztam több sulit csináltam egyszerre soha nem dícsért meg édesanyám, ugyanakkor a bátyámat mindenért ajnározta. Felnőttünk, ma már ezt jól látom, hogy mennyire részrehajló. Jól látszott abból is, hogy anyu örökölt egy nagyobb összeget amit egy az egyben odadott a bátyáméknak, mert az kitalálta , hogy vállalkozásba kezd.. nekem anyagilag nagyobb szükségem lett volna segítségre de még csak egy részét sem adta oda... _(a milliók vállalkozás nélkül eltüntek, elverték a bátyámék...s őt még ezek után nekem kelett egy tartozásukból kisegíteni őket) nem csináltam cirkuszt, mivel egy szülő nem KÖTELES TÁMOGATNI A GYEREKÉT.. elfogadtam , hogy őt szereti nagyon. kész. Párom azóta nem is hajlandó átjönni, mivel akárhogy nézzük, megint csak én és a lányom lettünk kisemmizve teljesen..
aztán voltak még ehhez hasonlü ügyek.
Én világ életemben, (28 vagyok most) teltkarcsú voltam, aztán beteg lettem és bizony kövér. Folyamatosan harcolok a súllyommal, sikerült többször lefoggyni vékonyra, de folyton kiújul a betegség, és mire észbe kapok, újra 20 kg.. több vagyok.. és kezdődik a múkuskerék, diétaa torna, gyógyszer...
Pont ez tette be karácsonykor a kaput, hogy tudja anyu, hogy mennyit igyekszem(napi egy óra torna gépekkel, stb..tehát tényleg teszek ellene!! 1 óra szobabicikli.. több nem fér bele az időmbe, szülő vagyok, van dolgom bőven) és a következő történt: meghívott minket ebédre.. kérdeztem mit főzől??mondta, hogy jó az ami van tegnapról.. töltött kápi és hal. Én nem is foglalkoztam vele, mivel tényleg volt nekik egy halom kaja, minek még rá főzni. . Eltelik 10 perc, hallom telefonál a bátyámmal.. hogy jöjjenek ők is át. . tiszta nyali gép hangon.. errre jön ki... szinte örjöngő örömmel, hogy jönnek a bátyámék is ... vesz ki húst, csnál rántott húst, és sajttal töltöttet is... (ÉN NAGYON ELSZOMORODTAM, mivel nekünk jó a tegnapi de ha ők jönnek akkor főz????? ez milyen már?? én ezért utazok, 20km oda vissza?? hogy szarba néz?? mindegy nem szóltam, úgy tettem mint aki nem hallja.)Másnap átmentünk, én segítettem főzni, felszolgálni a bátyáméknak(ők két házra laknak anyuéktól mégis mi járunk sűrűbben át 10 km ről)
még ők ettek ittak, én futkostam, majd miután végeztünk játszottam a két gyerekkel, ők ültek... Aztán elmentek, mondtam anyunak, hogy elmosogatok üljön le...
"nem kell maradj csak vendég vagy, eleget segítettél eddig.." jól van, játszottam még a lányommal. de már én is fáradt voltam leülte tv. nézni kicist, lányom nyafogott hogy játszak vele még ... mondtam hogy később.. erre rámförmedt anyukám a következő képpen:
"miért nem játszol vele , ne nyafogtasd nem tudok igy újságot olvasni . Én egész nap játszottam velük(bátyámékét is én pesztráltam), bocsi de elfáradtam, tud egyedül is játszani. De amugy karácsony van, miért nem játszól vele te egy kicsit?? soha nem szokott játszani vele, hiába van otthon...
következőt reagáltaa, én már hulla fáradt vagyok... egésznap azért dolgoztam, hogy a te BELEDBEN, ZABÁLNI VALÓ LEGYEN...És semmi segítség(egész de. neki pattogtam, és elakartam mosogatni) amugyis annyit ettél, hogy lenne mit ledolgozni (tudja, hogy beteg vagyok, és nem zabáltam. 1 db húst ettem meg. )
még ilyen kedves dolgokat mondott én fogtam felöltöztettem a gyereket és eljöttünk, még annyit odaszóltam neki, hgy boldog karácsonyt, és köszi a kaját bár nekünk a maradékot akartad tálalni, a bátyámék miatt főztél csak, és nagyon szívesen segítettem neked.... hogy ők kényelmesen egyenek, és jól érezzék magukat, elvéger én nem vendég voltam..
úgy döntöttem, nem vagyok rá az évek során felhalmozodott dolgok miatt kiváncsi..
Sajnos még sok anya gondolkodik így, hogy a lánytestvért cselédnek próbálja nevelni, ellenben a fiúgyermeket az egekig magasztalja...Ez egy őskövület hozzáállás, sajnos sok nő cinkos ebben, ezért van aztán az, hogy kemény meló után hazamennek, azatán még főzés, takarítás, mert a drága párjukat nem nevelte meg az anyuka...
És Te is ilyen mártírt típus vagy, csak a bátyáddal szemben, ahogy valaki írta itt, akárhigy megszakadsz, nem fognak máshogy kezelni, csak jobban elkényelmesednek veled szemben. Sarkadra kell állni.
Először azt hittem, valami unatkozó p...a jó dolgában panaszkodik, de nem....
Tényleg jogosan érzed így. De anyukád nem is sejti, mi lehet a baj, azaz hogy te mit érzel. Ne menj hozzá egy darabig. Ha rákérdez, akkor mondd meg neki, mi a bajod. Mondj el neki mindent, mert ha nem teszed, akkor hiába várod a csodát. Ha nem sejti, hogy valami baj van, nem is fog változtatni.
igazatok van. azt hiszem annyira akartam, hogy engem is ugyanúgy szeressen, hogy folyamatosan csak nyeltem. De pl. ma is még csak fel sem hívott, hogy bocsánatot kérjen, vagy valami.. én pedig itt rágodok rajta. Meg kell tanulnom, ezt az egészet lerakni.
köszönöm az eddigi válaszokat
Én már onnantól kezdve nem álltam volna szóba vele, hogy a bátyádnak odaadta a milliókat, neked meg semmit. Milyen anya az ilyen.
Hagyd a francba. De eljön majd az idő, amikor a bátyáddal jó nagyot fog szívni, de akkor ne rohanj hozzá segíteni. Egye meg amit főzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!